Dr. Oz: 7 soluţii ca să nu miroşi urât, chiar dacă transpiri intens

Axilele, regiunea pubiană şi picioarele sunt cele mai predispuse zone la transpiraţie şi mirosuri neplăcute pentru că au mau multe glande sudoripare, explică celebrul Dr. Oz. Află ce trucuri eficiente poţi să aplici!

Axilele, regiunea pubiană şi picioarele sunt cele mai predispuse zone la transpiraţie şi mirosuri neplăcute pentru că au mau multe glande sudoripare, explică celebrul Dr. Oz. Află ce trucuri eficiente poţi să aplici!

 

Transpiraţia joacă un rol important în reglarea temperaturii corpului, prin urmare este vorba despre un proces esenţial pentru buna funcţionare a corpului. Nu este recomandat să opreşti acest proces prin utilizarea antiperspirantelor, deoarece vei bloca porii şi expulzarea toxinelor, care sunt în mare măsură eliminate prin transpiraţie. De asemenea, antiperspirantele conţin o cantitate destul de ridicată de aluminiu care este asociat cu creşterea riscului de cancer mamar, potrivit cercetărilor care s-au făcut până în prezent.

 

 

Iată ce soluţii recomandă Dr. Oz pentru a elimina mirosurile neplăcute:

 

 

1. Deodorantul

Deoarece conţin săruri minerale sau diverşi acizi, deodorantul omoară bacteriile care cauzează acele mirosuri neplăcute.

 

 

2. Consumă legume cu frunze verzi

Pătrunjelul, mărarul, salata, spanacul, iarba de grâu, vlăstarii de diverse seminţe sau alte legume cu frunze verzi au rolul de a neutraliza mirosul neplăcut al transpiraţiei, datorită concentraţiei ridicate de clorofilă care are un efect de dezodorizare. Cercetările arată că o dietă bogată în proteine, cafea, alcool, brânzeturi şi diverse medicamente poate să intensifice mirosurile neplăcute.

 

 

3. Bicarbonatul de sodiu

El are rolul de a împiedica apariţia mirosului neplăcut de transpiraţie. Multe femei aleg să amestece puţină apă cu 1 lingură bicarbonat de sodiu, obţinând astfel o pastă din care pot aplica la axile cu ajutorul unei dischete demachiante sau un tampon de vată. Metoda este adesea recomandată de medicii dermatologi pentru persoanele care transpiră abundent.

 

 

4. Deodorantul homemade

Acum găsim o sumedenie de deodorante preparate în casă sau ni le putem confecţiona singure. Iată aici o reţetă pe care poţi să o faci acasă. Aceste deodorante conţin de regulă unt de cacao, ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, amidon de porumb şi uleiurile esenţiale pe care le preferi.

Sunt ieftine şi le găseşti în magazinele online.

 

5. Spray pentru picioare

Poţi să-ţi faci un spray pentru mirosul neplăcut al picioarelor amestecând 30 mililitri de apă fiartă şi răcită cu bicarbonat de sodiu şi câte 1-2 picături de ulei esenţial de salvie, rozmarin şi mentă.

 

 

6. Nu purta aceeaşi pereche de pantofi două zile la rând!

Dr. Oz ne avertizează că pantofii de piele necesită o zi pentru a se usca în urma purtării, acest lucru favorizând eliminarea bacteriilor care nu agreează mediul uscat. Aşadar, încearcă să nu porţi două zile consecutive aceeaşi pereche de pantofi!

 

 

7. Igiena locală şi epilarea sub braţ

Acordă o importanţă majoră igienei locale în fiecare seaă şi dimineaţă. Foloseşte apă călduţă şi săpun, dacă nu ai timp să faci un duş! Deoarece părul din zonele cu probleme împiedică evaporarea transpiraţiei este recomandat să recurgi la îndepărtarea lui.
 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vlad pe 30 Iul 2016, 00:58
    Propunere

    pentru a scapa de transpiratii si miros urat, va este recomandat Dusul sau o baie ca lumea

    0
    0

  • Archibald pe 4 Apr 2014, 15:55
    Odaban

    si eu folosesc odaban si te asigur ca este cel mai bun antiperspirant pentru transpiratia abundenta. la inceput am ezitat si eu dar acum sunt foarte multumit. un flacon ma tine cam 4 luni ca nu ma dau cu el decat de 2-3 ori pe saptamana

    0
    0

  • Sorina pe 3 Oct 2013, 23:49
    antiperspirant odaban

    Si eu transpiram foarte mult de pe 15 ani si am 38....intr-un final am fost la medic si mi-a spus de odaban.....eu l-am cumparat de pe internet la www.odaban.ro si sunt foarte multumit de el. Este cel mai eficient antiperspirant sau deodorant folosit de mine. Ma irit jumatate de ora dupa ce ma dau cu el, dar il folosesc de 2 ori pe saptamana. sincer nu am crezut ca exista asa ceva si cand am aflat ca il au in Romania din 2009....:( mai bine mai tarziu decat niciodata. Incercati-l si nu veti regreta

    0
    3

  • alex pe 13 Ian 2013, 21:17
    zona inghinala

    nu stiu ce sa fac , nu prea am inteles mare lucru din postarea asta, sa faci deodorant cu cacao, in fine , vreau sa spun ca deodorant folosesc zilnic si gel de dus, si tot am probleme , nu stiu ce sa mai fac , stau si mult pe scaun , un sfat ceva?

    1
    0

  • eu pe 24 Ian 2012, 16:50
    Bicarbonatul de sodiu a fost singurul cu efect antimiros

    Continuarea titlului: si este in continuare. In cazul meu cel putin. Modul de preparare al "deodorantului" e aici: http://sanatateadinnatura.wordpress.com/2011/11/26/deodorant-natural-axilepicioare-elimina-total-orice-miros-neplacut/

    12
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod