Descoperă excelenţa în tratamentul infertilităţii cu Academia de FIV

Columna Medical Center a lansat miercuri, 25 iunie 2014, ACADEMIA DE FIV, un proiect care atrage atenţia asupra problemelor de infertilitate. Într-o Europă în care rata fertilităţii este sub rata de înlocuire a populaţiei, România însăşi înregistrând anul trecut un record negativ al natalităţii, comunicarea eficientă a specialiştilor devine o prioritate.
Prima promoţie de absolvenţi ai Academiei de FIV a avut ocazia să afle informaţii importante despre sănătatea reproductivă, cauze ale infertilităţii, tipuri de tratament şi procesul complex din spatele unei proceduri de fertilizare in vitro. Partea practică nu a lipsit din programul de studiu, cursanţii având ocazia să viziteze laboratorul de fertilizare şi să vadă live cum specialiştii Academiei de FIV contribuie la crearea unei noi vieţi. Toate aceste subiecte, precum şi multe altele, au fost reunite în cursul introductiv al Academiei, disponibil online la adresa www.academiadefiv.ro.

„În spatele statisticilor îngrijorătoare privind natalitatea şi numărul de persoane care se confruntă cu problema infertilităţii, există sute de poveşti fericite ale unor cupluri care şi-au văzut visul împlinit cu ajutorul specialiştilor Academiei de FIV.
Acest proiect are menirea de a găsi soluţii şi de a transforma părinţi care se confruntă cu probleme de infertilitate în familii fericite, dar şi de a educa publicul astfel încât sănătatea reproductivă să devină o preocupare, un aspect al vieţii care nu trebuie neglijat, ci tratat cu grijă şi atenţie. Majoritatea ne dorim să devenim la un moment dat în viaţă părinţi, ştim însă cât putem amâna acest moment şi cu ce riscuri? Vă invităm să păşiţi alături de noi în Academia de FIV, locul în care întrebările se transformă în răspunsuri, problemele în soluţii şi visele în realitate”
, a declarat Nicoleta Zamfir, director general Columna Medical Center.

Reuşita unei proceduri de fertilizare in vitro se datorează experienței și priceperii echipei medicale, iar Academia de FIV a reunit 12 specialişti, printre care 3 din 5 embriologi seniori din România.
De aceea, se bucură de o rată de succes de 43,8%, în condiţiile în care rata de succes a procedurilor de reproducere umană asistată se situează la nivel european la aproximativ 33,8%. Pentru reuşita acestora, Academia susţine o abordare pluridisciplinară personalizată, oferind acces la specialişti din diverse domenii, precum psihologi, endocrinologi sau nutriţionişti, cu accent pe un stil de viaţă sănătos, fapt ce a atras susţinerea partenerilor de la frufru.

„În domeniul reproducerii umane asistate, legătura cu pacientul este una extrem de strânsă. El vede în tine mai mult decât un medic, un halat alb gata sa îi pună un diagnostic.
Vede un om în fața căruia își deschide sufletul și căruia îi spune acele probleme pe care de cele mai multe ori nu are curajul să le împărtășească nici celor mai apropiați prieteni. De-a lungul experienței mele am învățat că drumul către vise împlinite este posibil doar atunci când ești alături de pacienții tăi și în momente de deznădejde, dar și în momente de fericire, atunci când bucuria lor devine și bucuria ta și atunci când copilul pe care îl țin în brațe a fost conceput și cu părți din sufletul și dedicarea ta”
, a povestit dr. Diana Cocei, medic primar obstetrica-ginecologie, embriolog senior.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod