De ce imi cade parul?

Este o intrebare adresata de multe femei care nu reusesc sa gaseasca raspunsuri la pierderea in cantitati ingrijoratoare a firelor de par. Desi caderea parului este mult mai comuna in randul barbatilor, exista numeroase femei care se confrunta cu aceasta problema.
Este o intrebare adresata de multe femei ingrijorate de pierderea in cantitati deloc neglijabile a firelor de par. Desi caderea parului este mult mai comuna in randul barbatilor, exista numeroase femei care se confrunta cu aceasta problema.

"O mare parte din consultatiile dermatologice au ca motiv principal caderea parului. Persista inca un anume folclor conform caruia caderea parului este atribuita stresului omniprezent. Explicatia este acceptata cu mare usurinta, iar tratamentul este la fel de lipsit de specificitate: clasicele cure cu vitamine, care de cele mai multe ori nu dau rezultatele scontate.

In realitate, alopeciile pot avea multiple cauze medicale: endocrine, infectioase, nutritionale, afectiuni inflamatorii ale scalpului etc., iar terapia trebuie adresata in primul rand cauzei.", aflam de la Dr.
Andra Cristina Muscalu, medic dermatolog
.

Testosteronul, hormonul masculin, are o influenta directa asupra caderii parului. Dihidrotestosteronul (DHT) este un derivat al testosteronului care produce, in cele mai multe cazuri, caderea parului. Acesta este unul din principalele motive pentru care alopecia (caderea parului) este mult mai frecventa in randul barbatilor.

Testoseteronul este prezent si in organismul femeilor, in cantitati reduse
, dar suficiente pentru a conduce la formarea dihidrotestosteronului, responsabilul pentru caderea parului.

Cantitatea de testosteron variaza in cazul femeilor, in functie de diferiti factori, printre care si varsta si cei de natura ereditara.
Desi variatiile si nivelul de testosteron din sange pot fi destul de mici, efectul se "simte" prin caderea parului.

Potrivit American Hair Loss Association, caderea parului poate fi provocata si de pilulele anticonceptionale.

Acestea opresc ovulatia prin actiunea combinata a hormonilor estrogen si progesteron sau numai progesteron, dupa caz. Femeile care sunt predispuse la caderea parului prin influenta hormonala sau care sunt hipersensibile la schimbarile hormonale care au loc in organismul lor, pot suferi de alopecie in diferite graduri in timpul administrarii sau, mai des, la cateva saptamani sau luni de la oprirea administrarii.

Nu numai hormonii sunt vinovati pentru caderea parului.
Cateodata vina ne apartine... Printre cele mai grave greseli pe care le fac unele femei se numara tratamentele agresive asupra parului, mai exact asupra foliculilor pilosi.

Alopecia de tractiune apare in urma unor traumatisme la nivelul radacinii parului. Poate fi cauzata de accidente nefericite, dar, de cele mai multe ori, sunt cauzate de coafuri care ne "smulg" efectiv parul din radacina. Parul prins frecvent foarte strans poate fi una dintre cauze. De asemenea, extensiile aplicate incorect, foarte aproape de radacina firelor de par pot avea un astfel de efect.

Tratamentele chimice agresive, precum solutiile folosite pentru permanent, pentru decolorarea sau vopsirea parului, folosite in exces sau incorect, pot duce la caderea masiva a parului si chiar la afectarea pielii capului.


Perioadele marcate de un nivel ridicat al stresului, atat fizic cat si psihic (depresii, sarcina si nasterea, diverse afectiuni, operatii, examene, evenimente traumatizante) sunt responsabile intr-o anumita masura de caderea parului.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 21 Iun 2009, 09:17
    caderea parului

    Si inainte i-mi cadea parul dar acum pur si simplu am sa raman cheala. I-mi cade foarte foarte mult.Ma spal aproape in fiecare zi pe cap si folosesc samponul si balsamul potrivit(asa cred).mentionez ca am parul lung, voluminos si foarte firav.Nu vreau sa apelez la produse famaceutice.Daca se poate un ceai sau o crem pe care sa o pot face eu deoarece nu prea am incredere in produse medicale.PLEASEEE!!!

    0
    0

  • cristalina1992 pe 2 Mar 2009, 13:06
    ajutor

    ce pot face imi cade parul destul de mult nustiu ce sa fac mam saturat

    0
    0

  • mihaela_c74 pe 19 Feb 2009, 20:21
    intrebare

    as dori sa aflu daca prin analiza singelui,se poate vedea daca caderea parului e provocat de acest hormon "Dihidrotesteron"si daca exist tratament pt evolutia acestui hormon pacatos?astept raspuns.

    0
    0

  • mihalache.mioara pe 8 Feb 2009, 14:16
    STAFILOCOC

    CUM POT SCAPA DE STAFILOCOC CARE S A INSTALAT IN GAT ;AM FACUT MULTE TRATAMENTE DAR DEGEABA NU AM SCAPAT DE EL MA LASA O PERIOADA DAR APOI IAR SE ARATA INFECTIA DIN GAT .CE MA SFATUITI SA MAI INCERCAM FOST OPERATA PE INIMA SI NU CRED CA ESTE BN SA STAU CU ACEASTA INFECTIE.

    0
    0

  • betty pe 6 Feb 2009, 20:14
    Tratament impotriva caderii parului

    Si eu am folosit produse profesionale Toni& Guy, insa gama lor profesionala Label.m se numeste.Sunt ff bune si sunt chiar multumita.Eu am o reala problema cu caderea parului si am folosit multe produse si tratamente.Cred ca e si din cauza stresului, oboselii( mai ales in sesiune :(Tratamentul pt caderea parului de la Label.m, Peppemint treatment rvigoreaza si stimuleaza cresterea firului de par si are ingredienti naturali care ajuta ff mult.Mie chiar imi place si l folosesc si l pot recomanda cu incredere pt ca da rezultate din prima.

    0
    0

  • Mariana pe 6 Feb 2009, 18:34
    tratament

    eu am folosit Peppermint Treatment de la Tony&Guy, e excelent si chiar a inceput sa se regenereze parul meu:)

    0
    0

  • dianaioanachiriac pe 6 Feb 2009, 14:25
    caderea parului

    am folosit un sampon impotriva caderii parului si am observat ca incepusa sa cada mai mult

    0
    0

  • alina pe 26 Ian 2009, 11:37
    caderea parului

    despre caderea parului

    0
    0

  • simona pe 23 Ian 2009, 00:53
    caderea parului

    as dori sa aflu unde poate fi gasita dr, Andra Cristina Muscalu . stie cineva ?

    0
    0

  • plesca marta pe 22 Ian 2009, 14:28
    despre caderea parului

    in perioada cand imi cade parul am folosit un sampon impotriva caderii parului si masca pt par de la VICHY

    0
    0

  • Georgiana pe 22 Ian 2009, 11:32
    uleiul de masline

    Buna mirela, Poti face masti cu ulei de masline o data sau de doua ori pe saptamana. Pentru rezultate mai bune, ai putea sa il combini si cu alte uleiuri, cum ar fi cel de ricin.

    0
    0

  • mirela1970 pe 22 Ian 2009, 08:37
    caderea parului

    te poti da pe par numai cu ulei de masline? de cate ori pe saptamana? Multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod