De ce e bun ceaiul fierbinte pentru sănătatea ochilor?

Un studiu recent a scos la iveală faptul că persoanele care obișnuiesc să consume zilnic o ceașcă cu ceai fierbinte au un risc cu 74% mai mic de a face glaucom și alte boli oculare grave.
O cercetare care a stârnit uimire scoate la iveală un lucru neașteptat. După ce au supravegheat peste 1700 de participanți la studiu din care doar 5% aveau glaucom, oamenii de știință au descoperit cei care consumau zilnic ceai fierbinte au prezentat un risc cu 74% mai mic de glaucom comparativ cu cei care nu sunt mari fani ai ceaiului. 

Efectele au fost constatate numai în cazul ceaiurilor cu cofeină (negru, verde), însă nu sunt valabile și pentru cafea, care nu a determinat această modificare, avertizează coordonatorul studiului, dr.
Anne Coleman citată de upi.com 

În urma unei monitorizări a peste 1700 de participanți la studiu din care doar 5% aveau glaucom, cercetătorii au descoperit un lucru surprinzător: riscul de glaucom s-a dovedit a fi cu 74% mai mic în rândul persoanelor care obișnuiau să bea ceai fierbinte de 6 ori pe săptămână. 

Chiar dacă sunt necesare studii mai detaliate, specialiștii au considerat că singura explicație pe care o au este legată de faptul că aceste ceaiuri au compuși cu efect antiinflamator și protector pentru celulele corpului. 

Rezultatele studiului au fost publicate în British Journal of Ophtalmology în urmă cu o lună. 

Glaucomul este o boală a ochilor care poate să conducă la orbire, dacă nu este diagnosticat la timp şi tratat corespunzător.
Este o afecţiune care nu produce durere, singurul simptom fiind îngustarea câmpului vizual, așa că de multe ori diagnosticarea se face târziu. De aceea, este foarte important să conştientizezi importanţa controlului oftalmologic periodic, în special dacă ai antecedente în familie. 

Glaucomul determină creşterea presiunii în interiorul ochiului. Creşterea presiunii duce în timp la afectarea nervului optic, deoarece presiunea intraoculară (PIO) crescută duce în timp la afectarea, pană la deteriorarea totală, a fibrelor nervului optic.
Această presiune crescută este cauzată de acumularea peste nivelul normal a unui lichid (umoarea apoasă) în ochi. Acest lichid hrăneşte corneea si cristalinul, asigurându-le acestora necesarul de oxigen şi substanţe nutritive. Umoarea apoasă asigură, de asemenea, presiunea necesară menţinerii formei ochiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod