De ce apare apa la genunchi și cum o tratezi

Apa la genunchi poate apărea din cauza mai multor afecțiuni, acestea incluzând infecțiile, leziunile, guta, tumorile sau osteoartrita la nivelul articulației genunchiului.
Genunchiul are o structură complexă, astfel existând posibilitatea ca un os, mușchi, tendon sau ligamanet să se rănească, provocând inflamații, rigiditate și durere. Iar lichidul prezent în inflamație poate fi atât fluid tisular, cât și lichid sinovial sau chiar puroi, în cazul în care există o infecție. Printre factorii de risc care duc la apariția apei la genunchi se numără vârsta, activitățile sportive, suprasolicitarea genunchilor sau obezitatea.

Cum poți trata apa la genunchi?


În primul rând, este recomandat să oprești orice activitate care presupui că ar fi cauzat umflătura la nivelul genunchiului. S-ar putea să fii nevoită să faci și o pauză de condus mașina, dacă acest lucru îți provoacă disconfort, atunci când apeși pedalele.

De asemenea, este bine să ții piciorul ridicat, pentru a reduce inflamația.
Acest lucru îi permite fluidului să se scurgă și reduce presiunea din articulații. Încearcă să nu mergi, astfel încât să eviți presiunea inutilă pe genunchi, până când durerea și lichidul sunt reduse.

Folosește o compresă cu gheață pentru a atenua durerile și pentru a reduce acumularea de lichid. Poți utiliza și o cârpă înmuiată în apă rece. Nu pune pachete de gheață direct pe piele, ci învelite într-un prosop. Lasă compresa pe genunchi între 15 și 20 de minute, la fiecare 2-4 ore.

Înfășoară piciorul într-un bandaj elastic.
Acest truc ar trebui să reducă acumularea de lichid la nivelul genunchiului. Nu strânge bandajul astfel încât să taie circulația. Îndepărtează bandajul în cazul în care îți amorțește piciorul sau simți furnicături la nivelul piciorului.

Ia un antiinflamator, precum ipubrofen sau naproxen, pentru a reduce sau preveni inflamația. Însă mănâncă întotdeauna înainte de a le lua, pentru a evita iritarea stomacului. Și pastilele pentru calmarea durerii pot fi folosite, dar acestea nu vor reduce și inflamațiile.

Programează-ți o vizită la medic, dacă fluidul nu dispare în câteva zile sau dacă nu poate fi determinată cauza apariției apei la genunchi.
Medicii pot aspira fluidul prin inserția unui ac în genunchi și extragerea lichidului într-o seringă. Ulterior, lichidul poate fi trimis la un laborator, pentru analize și pentru a afla ce a cauzat acumularea de fluid. Există posibilitatea ca medicul să-ți prescrie antibiotice, precum și corticosteroizi, pentru a reduce inflamația.

Dacă durerea persistă, este recomandat, de asemenea să mergi la doctor, mai ales dacă apar și alte simptome, cum ar fi febra. În acest caz, există posibilitatea să fie vorba despre o infecție.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod