Cum să scapi de pietrele de la rinichi fără operaţie



Din ce cauză apar pietrele la rinichi?


Un prim factor care favorizează formarea pietrelor la rinichi este legat de deshidratarea corpului. Consumul de apă plată nu este degeaba recomandat se specialiştii în urologie, deoarece în lipsa apei urina stagnează în aparatul urinar şi favorizează depunerea nisipului, urmată ulterior de formarea pietrelor.

„Apariţia pietrelor la rinichi este favorizată în primul rând de deshidratare. Aşa cum suntem sfătuiţi în mod constant, că pentru o viaţă sănătoasă trebuie să consumăm doi litri de lichide, această cantitate de apă este necesară în primul rând menţinerii sănătăţii aparatului urinar, respectiv a rinichilor.
Stagnarea urinii în aparatul urinar favorizează apariţia şi depunerea nisipului la nivelul acestuia: începând de la rinichi, uretere şi vezica urinară",
explică Dr. Vitalie Mogoreanu.

Alţi factori care determină apariţia pietrelor la rinichi sunt legaţi de aportul de calciu din apă şi de oxalaţii care se regăsesc în alimentele pe care le consumăm. De asemenea, mai există şi situaţii în care această problemă apare ca urmare a unei malformaţii congenitale încă de la naştere.

"Un alt factor determinant pentru această afecţiune îl reprezintă tulburările de metabolism ale calciului: un aport crescut de calciu în apă sau sinteză deficitară a oxalatilor proveniţi din alimente.
În afară acestor cauze externe, există şi posibilitatea că pacientul să se prezinte cu malformaţii congenitale încă de la naştere, care produc o incetiniere a fluxului urinar în eliminarea depunerilor minerale. Acestea pot fi diverse stenoze ureterale sau chiar adenomul de prostată”,
explică medicul urolog Vitalie Mogoreanu.


Simptomele pot să treacă neobservate şi să se ajungă direct la dureri insuportabile


Calculii renali sunt de fapt depozite minerale care se depun la nivelul rinichilor şi se formează în condiţiile în care există o concentraţie mare de cristale minerale în urină, cauzată de absorbţie sau eliminarea ineficientă a acestora de către organism.

Mărimea calculilor renali variază de la un grăunte de nisip la formaţiuni ce determina blocaje ale rinichiului. "În funcţie de dimensiune şi poziţionare, simptomatologia acestora poate fi complet neexistentă până la dureri intense în zona lombară, în părţile laterale ale trunchiului, la nivelul abdomenului, ale pelvisului sau organelor genitale însoţite de stări de greaţă sau vomă, oboseală nejustificată, transpiraţie excesivă şi prezenţa urinei în sânge, un semn al iritaţiilor canalului urinar.
În general, intensitatea durerilor diferă de la un sex la altul, întrucât bărbaţii au tractul urinar mai lung, astfel că depunerile necesită un timp mai îndelungat pentru a fi eliminate din organism"
, spune specialistul.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • raimond pe 1 Nov 2016, 13:49
    ceai

    unde gasesc si eu acest ceai G? multumesc

    0
    0

  • gogu pe 5 Sep 2014, 12:11
    povesti pt copii

    inca din 1994 am facut acest gen de interventie la spit Panduri cu dr Vasile ...operatiile prin bisturiu sunt arhaice acum...spuneti ceva stiut de peste 20 de ani ...mare descoperire ...

    1
    2

  • alina pe 5 Sep 2014, 02:05
    Ceai

    si scoti la bani din buzunar, de ti se refac pietrele cand ii numeri pentru dr. Cel mai eftin si ok tratament pentru eliminare este ceaiul G de la Fares. Am eliminat pietre cu acest ceai, si nu este nici scump.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod