Cum să ai mai multă energie toată ziua? Cele mai eficiente 11 trucuri

Ți se întâmplă adesea să ai un nivel scăzut de energie, în special după-amiaza? Aceste mici schimbări pe care le poți face, te ajută să ai mai multă energie toată ziua.
După ora prânzului oricine începe să resimtă un nivel scăzut de energie. De regulă, o cafea sau o băutură carbogazoasă constituie cele mai utilizate soluții ca să scapi de somnolență și să te poți concentra. Însă, potrivit unui studiu realizat de BBC Health, băuturile energizante și cofeina nu fac altceva decât să accentueze starea de oboseală și să împiedice concentrarea, asta prin comparație cu persoanele care nu obișnuiesc să le consume.

Dacă ai remarcat că în cele mai multe zile, cafeaua, băuturile energizante și dulciurile nu te ajută să te concentrezi mai ușor la muncă, trebuie să încerci și aceste trucuri simple, dar de efect ca să ai mai multă energie: 


1. Fă-ți un playlist cu melodiile preferate

Muzica este una dintre cele mai bune modalități care crește nivelul de energie și motivația. Acordurile și ritmul unei piese favorite pot să te scoată din starea de somnolență și să îți dea energie toată ziua.
Ia-ți o pauză de 10 minute în care să te plimbi cu căștile în urechi și cu muzica dată puțin mai tare decât de obicei! Acest mic truc îți poate schimba imediat starea de spirit și să îți confere mai multă energie și motivație să continui ceea ce ai de făcut la muncă. 


2. Răsfață-te cu o gustare bună după-masa

O gustare echilibrată și sănătoasă poate să fie exact ceea ce are nevoie corpul tău după-amiază când simți că ai rămas fără pic de energie. Însă, este foarte important ce alegere faci, deoarece unele îți pot accentua și mai mult starea de somnolență. Cele mai bune gustări pentru amiază sunt: un carbohidrat complex (este bogat în fibre și previne scăderea bruscă a glicemiei), terci de ovăz, iaurt grecesc, fructe, humus, tahini, morcovi, ciocolată neagră.
În schimb, este indicat să eviți dulciurile procesate care au cantități exagerate de zahăr, precum și alimentele cu multe grăsimi, deoarece toate acestea vor accentua și mai mult starea de somnolență. 


3. Bea un pahar cu apă și zeamă de lămâie

Apa cu lămâie are un rol revigorant asupra corpului, însă fără o scădere bruscă a energiei cum apare în cazul consumului de cofeină. S-a demonstrat că doar mirosul de lămâie are un efect puternic asupra corpului, scăzând nivelul de stres și îmbunătățind starea de spirit. Potrivit specialiștilor, substanțele benefice din lămâi ajung în sistemul digestiv și conferă energie care este de lungă durată. 


4. Spală-ți fața cu apă foarte rece

Acest mic truc este benefic pentru că reduce stresul și are un efect imediat de revigorare. Astfel că, în după-amiezile în care nu mai ai deloc energie încearcă să aplici acest truc, înainte de a te îndrepta către ceașca de cafea.
Studiile arată că prin expunerea la frig se activează anumiți componenți din corp care reduc starea de oboseală. Când simți că te copleșește moleșeala și ți se închid ochii de somn, fă o mică plimbare până la baie și stropește fața cu multă apă rece până când simți că îți revii. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod