Cum recunoști depresia la femei. 8 simptome

iulia-mirica
Orice persoană care suferă de depresie știe că această afecțiune presupune mai mult decât un sentiment prelungit al tristeții. În timp ce tristețea poate provoca durere, depresia este mai dureroasă.
Te poate face să te simți ca un străin, chiar și pentru propria persoană. Femeile sunt mai predispuse la depresie. Este vorba despre o serie de factori ce cauzează acest lucru. Indiferent care este cauza, trebuie să știi cum poți să recunoști depresia la femei.

Simptome care te ajută să recunoști depresia la femei


1. Lipsa energiei


Depresia te poate obosi. Atunci când suferi de depresie, este obișnuit să te simți obosită, chiar și după o noapte în care ai dormit suficient. Nu este de mirare, deoarece această afecțiune este stresantă, iar stresul ne lasă fără energie.

2. Programul de somn neregulat


Depresia femeilor le poate face pe acestea să stea treze toată noaptea sau s-ar putea să le facă să stea toată ziua în pat. Un semn al depresiei la femei este această inconsistență.
Modelele acestea nesănătoase de somn pot aduce și mai multe probleme.

3. Disperarea


Femeile care sunt deprimate se simt lipsite de speranță când vine vorba despre trecut, prezent sau viitor. Acestea se gândesc la toate lucrurile pe care nu le pot controla. Încearcă să nu se gândească la aceste lucruri, dar acest lucru nu le face decât să se gândească și mai mult.

4. Iritabilitatea


Depresia nu face femeile doar triste, ci le face și foarte nervoase. Atunci când sunt deprimate, acestea pot fi mult mai iritabile. Poate că nu vrei să îți descarci nervii pe cineva, dar stresul din mintea ta te copleștește. Acest simptom al depresiei poate face relațiile foarte dificile.

5. Problemele cu mâncatul


La fel ca în cazul somnului, obiceiurile alimentare pot avea de suferit în cazul persoanelor care suferă de depresie. Unele persoane mănâncă prea mult, deoarece încearcă să umple un fel de gol, pe când altele nu au deloc poftă de mâncare.
Depresia în cazul femeilor poate face obiceiurile alimentare să devină inconsistente și nesănătoase.

6. Pierderea interesului


Un simptom important al depresiei este reprezentat de momentul în care lucrurile care te entuziasmau nu mai prezintă niciun interes. Activitățile care îți aduceau plăcere sau artele pot deveni obișnuite sau chiar dificile. Acesta este un semn al depresiei la femei care este greu de gestionat, deoarece multe femei se îngrijorează că și-au pierdut iubirea pentru pasiunile lor.

7. Problemele cu concentrarea


Ai observat vreodată cum te detașezi complet în timpul unei conversații, neputând să îți aduci aminte ce a spus cealaltă persoană cu un minut în urmă? Depresia poate face foarte dificilă concentrarea. Oamenii încearcă să stea departe de negativitate, dar este mult mai ușor decât de spus acest lucru.

8. Gânduri suicidale


Atunci când sunt deprimați, oamenii pot simți că nu mai există deloc speranță în viața lor. Lumea poate părea atât de ostilă, încât au impresia că singura soluție viabilă pentru ei este moartea.
Chiar dacă o persoană nu încearcă sau nu are o intenție serioasă de a se sinucide, tot s-ar putea să aibă gândurile acestea în minte și să își imagineze cum ar fi dacă nu ar mai fi în această lume.

Dacă recunoști vreunul dintre aceste simptome ale depresiei la femei, cel mai important este să îl înțelegi și să îl accepți.
Dacă ai impresia că suferi de depresie, ar trebui să cauți ajutorul unui profesionist. Un terapeut certificat îți va oferi ajutorul de care ai nevoie pentru a gestiona depresia. Recunoașterea acestor simptome nu ar trebui să te facă vinovată sau să te facă să îți fie rușine. Dimpotrivă, ar trebui să îți dai seama cât de puternică ești și ce modalități poți folosi pentru a-i minimiza simptomele. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod