Copilul tau are nevoie de un implant cohlear?

Cel mai subtire implant cohlear din lume, disponibil si la noi


Sistemul Cochlear Nucleus 5 cuprinde patru componente, fiecare fiind dezvoltata in stransa colaborare cu chirurgi de top din intreaga lume ce sunt la zi cu ceea ce priveste tehnologia implantului cohlear. Astfel, reprezinta o solutie pentru auz ce este usor de utilizat, se potriveste mai repede, este mai subtire, mai mica, mai robusta si a fost conceputa pentru a oferi cea mai buna performanta a auzului. Cu doar 3,9 mm, noul si finul sau design este cu 40% mai subtire decat implantul cohlear din generatia anterioara. Acest lucru nu doar il face mai putin suparator, dar de asemenea ofera mai mult confort in timpul operatiei.


Potrivit conf. univ. dr. Dan Cristian Gheorghe, "implantul nu se schimba, fiabilitatea lui fiind exceptionala. Pana acum au existat defectiuni generate de cauze interne sau de accidente, traumatisme, insa rata lor este extrem de scazuta (2%)".

Costurile pentru achizitionarea sistemului Cochlear Nucleus 5 se ridica intre 20.000 si 22.000 de euro, la care se adauga si cele necesare pentru efectuarea interventiei chirurgicale. Exista un program national prin care copiii pot primi compensarea costului unui implant cohlear, insa listele de asteptare intarzie de multe ori operatia pentru cativa ani - ani foarte importanti in dezvoltarea auzului si a vorbirii, tinand cont de indicatia care prevede ca cele mai bune sanse de recuperare exista, daca copilul este implantat la o varsta de pana la 2 ani.


Primul implant cohlear din lume a fost produs in 1981, iar beneficiarii primei generatii de implanturi Cochlear le folosesc si in ziua de azi. Cel mai mic pacient avea 3 luni, cel mai varstnic, 102 ani.


Primele 3 implanturi cu acest sistem s-au realizat saptamana aceasta


La inceputul acestei saptamani, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Maria Curie din Bucuresti, fost Budimex, fetitele Luana Popa de 1 an si 11 luni si Andreea Deacu au fost supuse interventiei de implantare cohleara, iar la ora 16:00 fetitele erau deja trezite din anestezie, situatia lor fiind stabila. Echipa de medici specialisti romanao-germana a fost cea care a schimbat destinul acestor doua fetite permitandu-le ca “Drumul catre lumea sunetelor” sa devina realitate.
Cei doi medici care au efectuat  operatiile de implant auditiv sunt: Prof. Dr. Roland Laszig din Germania, unul dintre cei mai renumiti specialisti in implant cohlear din lume si Dr. Conf. Dan Cristian Gheorghe, de la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Bucuresti si au folosit o noua tehnologie de implant cohlear, mai precis sistemul Cohlear Nucleus 5.

Inainte de operatie, medicii au incercat sa le redea auzul cu ajutorul protezelor auditive, insa acestea nu au dat rezultate, hipoacuzia fiind prea severa. Fara acest implant cohlear, copiii ar fi avut o viata dificila, in care activitati simple, precum comunicarea in grupul de prieteni sau detinerea unui loc de munca ar fi fost o incercare foarte complicata.


Sfaturi utile


Campania de strangere a fondurilor necesare pentru alti copii care au nevoie de un implant cohlear continua si poti sa gasesti mai multe detalii despre ea accesand site-ul www.citesteopoveste.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod