Cistita, disconfort sau afectiune?

O problema care ne afecteaza in special pe noi, femeile, cistita este o infectie la nivelul vezicii urinare, frecvent intalnita si suficient de dureroasa pentru a perturba ritmul activitatilor cotidiene...

O problema care ne afecteaza in special pe noi, femeile, cistita este o infectie la nivelul vezicii urinare, frecvent intalnita si suficient de dureroasa pentru a perturba ritmul activitatilor cotidiene.

Cu toate ca multe reprezentante ale sexului feminin prefera sa ignore simptomele, in speranta ca "o sa treaca", sau se trateaza "dupa ureche", cistita poate da complicatii serioase, printre care si afectiuni ale rinichilor.

 

 

Cum recunosti cistita

 

O problema de sanatate deosebit de suparatoare, cistita afecteaza o femeie din patru. Asa cum ne-a explicat Andrei Manu, medic primar urolog la Spitalul Militar "Profesor Dr.

D. Gerota", cistita prezinta "o asociere de simptome formata din urinare deasa, usturime la urinat si urina tulbure". Potrivit medicului, "trebuie sa existe concomitent toate cele trei simptome pentru a spune ca aveti cistita". In situatii mai grave, urina este urat mirositoare sau chiar contine sange, dupa cum se specifica in "1.000 de boli pe intelesul tuturor" (Ch. Prudhomme & J.-F. D'Ivernois, Ed. Stiintelor Medicale, 2003).

 

In cazul in care infectia ajunge la rinichi, persoana afectata poate face febra mare sau urineaza cu sange.

"Acest tip de infectie, numita pielonefrita, este insotita, pe langa febra, si de durere in spate.", a explicat medicul. Exista, insa, posibilitatea ca usturimea la urinat sa nu fie provocata de o infectie urinara, "in acest caz fiind vorba despre un sindrom uretral". In urma investigatiilor medicale, se stabileste astfel afectiunea reala pe care o ascunde acest sindrom.

 

 

Cauzele aparitiei cistitei

 

Motivul aparitiei acestei infectii a vezicii urinare, mentionat in volumul "1.000 de boli pe intelesul tuturor", este urcarea germenilor intestinali sau vaginali prin uretra, care este mult mai scurta la femei decat la barbati.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucia pe 5 Feb 2009, 12:36
    cistita

    sincer nu cred ca ma asa ceva desi urinez din 5in5minute ma doare ma ustura imi vine sa urlu sincer sunt disperata pt ca am aceste dureri odat la luna dak nu la doua sigur,nu sangerez deci am inteles ca nu ar fi grav din ce am citit.dar daca nu ma doare atunci am o alta problema am scurgere care o tratez si imi apare in urmatoarea luna.sincer acum am si un miros neplacut inainte de a ma spala,iar actul sexual e o durere pt mine de burta sau de ovare sincer nu stiu ce am as vrea sa aful multumesc

    0
    1

  • disperata pe 22 Dec 2008, 10:36
    herpes genital????

    disperata!!!! (2008-12-19 06:28:24) Buna ziua, va rog sa ma ajutati, sunt disperata, am 30 de ani si in urma cu cateva zile mi a aparut langa vagin o besicuta care m-a manca si ma ustura fff tare, m-am prezentat la un control ginecologic si am fost diagnosticata cu herpes genital, coplita micotica si congestie pelvina. Am uitat sa precizez ca inainte cu cel mult doua saptamani am mai fost la un control ginecologic, mi s-a spus ca durerile pe care le resimt in partea drapta jos sunt transmise de la un rinichi care este cazut si ca nu am nici o problema in partea de jos ca totul arata fff bine si mi-a dat tratament doar pt niste chisturi pe care mi le-a depistat la nivelul sanilor. Si am facut si ecografie vaginala, colposcopie si examen ginecologic!!! Intrebarea mea cum este posibil ca la cel mult doua sapt de la control sa fiu diagnosticata de alt medic cu atatea probleme si daca am vreo sansa sa mai fac copii vreodata avand atatea probleme ginecologice. Va rog mult sa ma ajutati ca sunt disperata am o sacosa de pastile si creme si supozitoare pe care treb sa le iau. am sa va zic si dvs ce mi sa prescris sa imi spuneti va rog daca este bine sau daca treb sa mai merg si la un al treilea doctor. Aciclovin cate 5 pastile pe zi doua dimineata, una la pranz si doua seara, crema aciclovin, polygynax ovule cate un ovul in fiecare seara timp de 6 zile si diclofenac , pentru sani am orgametril si o crema al carei nume imi scapa acum. As mai vrea sa stiu va rog daca toate aceste probleme le am luat de la partenerul meu pt ca ele mi au aparut la doua zile dupa contractul sexual neprotejat cu el. Va rog mult de tot sa imi raspundeti!!! Va multumesc anticipat!!! Cu deosebita stima si consideratie o pers disperata!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod