Cancerul ar putea fi tratat fără chimioreterapie sau radiații. Studiu

O tehnică bazată pe ultrasunete ar putea lichefia tumorile canceroase fără utilizarea chimioterapiei sau a radiațiilor electromagnetice.
Studiile efectuate în acest domeniu de cercetătorii de la Universitatea din Washington sugerează că această tehnică ar putea permite, de asemenea, regenerarea completă a țesuturilor sau a organelor deteriorate. Iată ce presupune metoda de a trata cancerul fără chimioterapie sau radiații!

Cercetătorii au găsit metoda de a trata cancerul fără chimioterapie sau radiații


Tehnica în cauză, cunoscută sub numele de histotripsie, utilizează ultrasunete pentru a distruge mecanic țesuturile canceroase sau alte țesuturi vizate. Aceasta este o deviere de la terapia tradițională cu ultrasunete, care distruge țesuturile folosind căldură. În histotripsie, vibrațiile induse de ultrasunete duc la producerea de bule formate din gazele dizolvate.
Dacă vibrația continuă la o intensitate ridicată, bulele se descompun în cele din urmă, eliberând un val de șoc care poate lichefia complet celulele. O serie a acestor colapsuri poate distruge o porțiune vastă de țesut, cum ar fi o tumoare. Oamenii de știință pot accelera procesul prin injectarea microbulelor în țesut înainte de procedură. 

Studiile au arătat că histotripsia poate lichefia în totalitate tumorile, făcând acest lucru cu o precizie remarcabilă și cu un impact minim asupra țesuturilor sănătoase din jur. Până în prezent au fost dezvoltate trei forme de histotripsie. Metoda originală utilizează impulsuri de intensitate ridicată, între 2 și 20 de microsecunde.
Recent, cercetătorii au dezvoltat o formă cu o intensitate și mai mare, care utilizează impulsuri de 0,1 până la 2 microsecunde.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au experimentat cu cea de-a treia formă, care combină vibrația și căldura pentru a produce același efect ca metoda originală. Principalul avantaj al acestei tehnici este că necesită mult mai puțină energie și poate fi produsă mai ușor prin adaptarea tehnologiei existente. Cercetătorii se așteptau ca, odată ce tumoarea era lichefiată, corpul să îndepărteze toate urmele precum deșeurile celulare. Spre surprinderea lor, au descoperit că tumorile din experimentele lor au fost complet distruse, dar în unele cazuri a rămas și structura extracelulară. 

În unele dintre experimente, o parte din țesutul stromatic a fost lăsat în urmă.
Structura care a supraviețuit, cunoscută sub numele de matrice extracelulară, este rețeaua fibroasă utilizată de celule pentru a-și ghida creșterea. O matrice extracelulară intactă ar putea fi teoretic însămânțată cu celule stem, permițând regenerarea țesuturilor noi și sănătoase.

Din acest motiv, oamenii de știință au căutat timp de decenii o cale de îndepărtare a țesutului afectat fără a distruge matricea extracelulară. Însă toate metodele utilizate în prezent pentru a distruge celulele afectează și țesuturile și fibrele din jur. De asemenea, durează mult mai mult decât histotripsia. Cercetătorii au sugerat că noua tehnică ar putea fi utilizată chiar și pentru a crea matrice extracelulare în părți ale corpului care au suferit daune cu mai mult timp în urmă.
Aceștia se gândesc că ar putea implanta matricea extracelulară, iar corpul va înmulți țesuturile, dacă este vorba doar de o mică bucată de țesut care trebuie înlocuită. Vindecarea ar fi mai ușoară astfel, corpul recunoscând acest țesut ca fiind un țesut normal.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod