Apa la genunchi

"Apa la genunchi" este un termen general care este folosit pentru a descrie excesul de fluid care se acumuleaza in articulatiile genunchiului. Acest lichid poate sa se adune in urma unui traumatism, a unor leziuni ale ligamentelor sau poate fi cauza unei boli reumatismale. De asemenea, tipul de lichid acumulat depinde de factorul declansator.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iuliana Olteanu pe 7 Mar 2020, 14:57
    Apa la genunchi după operație de artroplastie

    Am fost operata acum aproape 5 luni și mi s-a făcut artroplastie (proteza totala)la genunchiul stâng.De atunci am dureri in continu,genunchiul inflamat,nu pot merge mult,nici sa stau prea mult pe scaun și sunt disperata ca nu ma simt bine după atâtea luni.Am fost la medicul care m-a operat de trei ori in acest timp și mi-a scos lichid de la genunchi.Prima data la 3 luni de la operație și mi-a scos 2seringi de lichid de culoare rosiatica(sânge amestecat cu lichid),apoi după alte 2 săptămâni mi-a mai scos o seringa ,după alte 2 săptămâni alta seringa dar lichidul era gălbui .S-a mai întâmplat la cineva lucrul asta după operație?Poate sa-mi spună cineva care ar fi cauza?Acum fac recuperare dar e foarte dificil pt .ca am genunchiul umflat și ma mișc cu dificultate.Astept răspunsurile d-vs.Va Multumesc!

    0
    0

  • cosmin pe 24 Nov 2018, 13:33
    apa la genunchi

    Buna ziua, acum 15 zile mi a fost indepartata chirurgical bursa prepatelara, ieri am facut punctie dar lichidul continua sa se acumuleze, este ceva normal? ce este de facut?

    0
    0

  • Maria pe 25 Oct 2013, 12:22
    intrebare

    Sunt a doua oara operata la ghenunchi am doua luni de cand sunt operata iar genunchiul este f.tare umflat si ma doare tare .Fara baston nu pot merge.Ce sa fac? am facut gimnastica recuperatorie,am tinut geata dar degeaba.Datim un sfat daca stiti va rog.

    1
    2

  • liliana pe 20 Apr 2013, 15:01
    apa la genunchi dupa operatie

    am piciorul umflat deja de 3 sapt de la operatie dar am inteles ca nu e bine sa scoti lichidul din articulatie ca se formeaza la loc!!!! fac recuperare dar nu pot indoi genunchiul decat f putin iau si arcoxia si lyprinol(pe baza de scoica verde) tin gheata dupa fiecare repriza de exercitii aurora care ai scris despre artroza ce ai mai facut ? cat timp ai scos lichidul?

    6
    3

  • Rodica Ciofu pe 9 Mar 2013, 14:34
    apa la genuchi

    Pt Adriana Ma cofrunt cu acelasi lucru ca si tine dar in loc de arcoxia,pe care de altfell-am folosit cu succs ptr coxartroza,acum am luat Celebrex,un antiinflamator cu multe reatii adverse,dar eu la cant.d 1 tb d 3x zi nu mi-a faccut probleme c toate ca sunt cadiaca si hipertensiva.in plus iau si Triflex care contine in ant mai mari decit Artrostop,subst regeneraoare ncesare articulatiilor.Ptr eliminarea apei se ffac masaje usoare cu crema facuta din ceara de albina si rasina,creme pe baza de ceaa de albine si venin de albina,crema cu tatanesa si nu sint de ignorat impachetari cu argila.Se ia o cant de argila dupa dimensiunea genuchiului si amesteci cu putina apa facind o pasta pe care o pui intr 2 folii de nylon,pasta sa fie e 2 cm grosime si infasori genuchiul tot nu numai partea bbolnava,acoperi cu un iar apoi cu o bucata de material apoi cu un rosop mai gros.Pui picorul mai sus dcit inia si stai 1-2 ornu mai mult pe zi.Ti se poate retrage apa siintr-o sapt pina la 2 sapt.Este bine sa faci si niste analize ca sa se vada daca nu ai in locul respectiv o infectie interna,de aceea se fc analizele nnr leucocite,proteina C reactivarata de sedimentare a ritrocitelor,acidul uric si pirofosfat de calciu ca sa se stie exact de ce ai facu boala,cine este de vina.La mine dupa inflamatie la 2-3 zile mi-a intpenit genuchiul nu l-am mai putut indo.Dupa 7 zile de tratament cu unguenele de mai sus si cu celebrex acum pot a conduc.Nu stiu de unde esti,dar in Timisoara este un medic ffbun p bdul Pirvan aproate de intersectia cu Giroclui,dr Lakatos.Sa te faci bine sisper sa te aline tot ceace ti-am recomandat.

    4
    1

  • Emanuel pe 1 Apr 2012, 22:51
    Imi trosneste genunchiul

    Eu cand indoi genunchiul imi trosnesc venele de parca sar rupe pe rand.Si cand alerg si ma fortez foarte mult pe genunchi ma doare si cred ca am si lichid la picor

    4
    3

  • Adriana pe 23 Sep 2009, 13:08
    Apa la genunchi tratament ineficace

    Am incercat cu arcoxia 90 mg timp de 10 zile si masaje cu geluri antiinflamatoare, nu au avut niciun efect. Apoi am stat in casa 5 zile fara sa calc deloc pe piciorul respectiv, masaje cu gheata de trei ori pe zi timp de 8 minute, s-a mai retras dar nu de tot. S-a umflat din nou a 6-a zi(era ca la inceput). Mai fac asta inca 5 zile..apoi merg din nou la consult. Daca a mai avut cineva asa ceva, va rog spuneti-mi cum i-a trecut..sau ce efect a avut operatia, la ce doctor a facut-o..si ce complicatii au aparut, daca au aparut. Multumesc!

    15
    0

  • romeo pe 18 Mai 2009, 19:54
    apa la genunchi

    ca sa scapi de apa la genunchi trebuie sa facii operatie apa se produce intr-un invelis la fel de exemplu ca o punga de plastic cu apa pina nu scotii invelisul care secreta lichidul nu rezolvii nimic cel putin asa mi sa spus mie dar asta e; miine ma operez sper ca va fi bine multa sanatate si numai bine!

    11
    3

  • aurora pe 28 Apr 2009, 20:23
    artroza

    o parere nu am ,am insa o intrebare de ce dupa artroscopie am facut apa la genunchi si nu ma simpt bine .Merg saptamanal si mi se extrag intre 2-4 siringi de lichid

    16
    3

  • marina burlacu pe 14 Oct 2008, 13:50
    Cer de fapt un sfat

    As dori daca se poate sa mi se raspunda la o intrebare: Ce riscuri implica "spargerea " apei de la genunchi? si totodata daca tratamentul cu diclofenac si aspirina este corect (numai atat?) fetitei mele i s-a unflat si invinetit genunchiul E grav?

    20
    0

  • petrutz pe 27 Mar 2008, 00:03
    RUPTURA LIGAMENTE/MENISC

    Am avut piciorul "butoi" in urma unei rupturi ligament incrucisat anterior + menisc. Cu gheata timp de 2-3 zile si-a revenit complet.

    24
    7

  • Pasztayzoltan pe 26 Mar 2008, 08:31

    Kinetoterapia este baza si terapia naturista, Tehnica Burger de antrenare vasculara a circulatiei de reintoarcere etc. Impachetari cu varza cruda !! peste zii sau peste noapte !! Tehnici de zavorire a rotulei, deci crestere de forta cvadriceps, dar si stretching pe musculatura ischiogambiera. Tehnici de pedalare, la bicicleta pe orizontala ! Si multe altele. Sa nu stea mult pe scaun, sau in pozitii ortostatice. Atentie la punctii! Stimati medici. Sanatate multa

    16
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod