8 semnale ale corpului pe care nu e bine să le ignori

Dacă îl asculți, corpul tău găsește o mulțime de metode să te facă atentă atunci când ceva este în neregulă. Care sunt cele 8 semnale transmise de corp pe care nu e bine să le ignori?
Chiar dacă suntem obișnuiți să amânăm vizita la medic în cazul în care constatăm anumite simptome ciudate, uneori acest lucru poate să înrăutățească situația. Poate să fie ceva minor și să treacă de la sine, dar în același timp, există riscul ca problema semnalată de corp să se accentueze. BrightSide a realizat o listă cu cele 8 semnale transmise de corp pe care nu e bine să le ignori!


1. Tălpile sunt rozalii

Dacă ai constatat că pielea de pe tălpile picioarelor este prea rozalie, cu tendință de subțiere și extrem de ridată ar fi bine să faci un test de sânge pentru a verifica nivelul glicemiei. Acest simptom poate să fie asociat cu o problemă metabolică, inclusiv un risc de diabet zaharat de tip 2.
Trebuie să mergi la un endocrinolog pentru un consult de specialitate.


2. Sprâncenele se răresc

Dacă ai observat că sprâncenele tale se răresc trebuie să consulți un endocrinolog, deaoarece este posibil să ai probleme cu glanda tiroidă. Acest simptom poate să fie asociat cu un hipotiroidism. 


3. Ai picioarele umflate

Chiar dacă ai tenul curat, fără iritații și senzații de mâncărime, însă picioarele tale sunt extrem de umflate trebuie să consulți un dermatolog sau reumatolog. Acest simptom poate să fi asociat cu artrita psoriazică. 


4. Nu mai ai deloc poftă de mâncare

Dacă ți-a pierdut brusc pofta de mâncare și ai început să scazi în greutate nu trebuie să ignori acest lucru. Acesta poate să fie un simptom asociat cu o tulburare metabolică pentru care e bine să consulți un gastroenterolog.


5. Ai mâncărimi la nivelul pielii

Dacă te mânâncă frecvent pielea, acesta poate să fie un simptom al diabetului zaharat de tip 2. Înainte de a merge la un consult, verifică dacă nu e vorba despre o înțepătură de insectă sau o reacție alergică la o loțiune sau materialul unei piese vestimentare purtate. 


6. Nu suporți să stai cu geamurile închise

Dacă simți mereu nevoia să deschizi geamurile în mijloacele de transport public, acasă sau la muncă pentru că altfel simți că te sufoci, ar fi bine să consulți un cardiolog sau un endocrinolog. Acest simptom poate să ascundă o problemă la nivelul ritmului cardiac sau cu glanda tiroidă.


7. Simți mereu senzația de frig

Dacă simți că îți este mereu frig, chiar și în zilele de vară, ar fi bine să consulți un endocrinolog pentru analize detaliate la glanda tiroidă. Este posibil să ai lipsă de iod, iar această deficiență conduce la hipotiroidism. 


8. Unghiile tale își schimbă forma

Dacă ai constatat că unghiile tale își schimbă forma și devin mai groase și bombate poate să fie un simptome asociat cu probleme la nivelul inimii. Este de preferat să consulți un cardiolog pentru analize mai detaliate. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod