8 lucruri pe care să nu le introduci niciodată în cuptorul cu microunde


Este foarte ușor să pui mâncarea la încălzit în cuptorul cu microunde, însă trebuie să știi că unele recipiente devin foarte periculoase și contaminează alimentele.
Pe cât este de util cuptorul cu microunde pe atât este de controversat. Numeroase studii au demonstrat că nu ar fi deloc recomandat să încălzești mâncarea în cuptorul cu microunde, deoarece modifică structura alimentelor, ambalajele folosite pot să contamineze mâncarea și favorizează apariția unor boli grave precum cancerul. În plus, anumite ambalaje, fructe sau alimente nu trebuie băgate în cuptorul cu microunde deoarece pot să explodeze, devenind astfel foarte periculoase.


8 lucruri pe care să nu le introduci niciodată în cuptorul cu microunde


Nu introduce niciodată în cuptorul cu microunde următoarele lucruri, care potrivit site-ul BrightSide sunt foarte periculoase:


1. Cutiile din carton

Ambalajele din carton de la mâncarea comandată nu ar trebui niciodată introduse în cuptorul cu microunde, deoarece pot să ia foc. Pizza sau mâncarea chinezească nu se reîncălzesc în ambalajul lor, ci se pun pe o farfurie înainte de a fi introduse în cuptorul cu microunde.


2. Folia de aluminiu

Reflectă radiația emisă de cuptor și aceasta ricoșează pe pereții cuptorului. Acest lucru determină o supraîncălzire a cuptorului, iar alimentele care sunt în folia de aluminiu nu se încălzesc absolut deloc. 


3. Recipientele din plastic

Recipientele din plastic pe care nu apare inscripționat că pot să fie folosite pentru cuptorul cu microunde trebuie evitate. Acestea sunt foarte periculoase, deoarece pot să contamineze alimentele cu substanțe chimice toxice.
Nici cutiile de unică folosință sau alte ambalaje din plastic (iaurt) nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde.


4. Cana termos pentru cafea

Numai cele pe care se specifică acest lucru pot să fie folosite în siguranță în cuptorul cu microunde. Nu este recomandat să introduci cana termos în cuptorul cu microunde, deoarece în cel mai bun caz conținutul nu se va încălzi. Însă, mai există și riscul să distrugă cuptorul cu microunde, deoarece conțin metal în compoziția lor.


5. Pungile de hârtie

Chiar dacă par inofensive, ele nu trebuie introduse niciodată în cuptorul cu microunde. Hârtia poate să ia foc și poate să degaje un fum care este foarte toxic. 


6. Carnea congelată

Carnea nu se poate găti în cuptorul cu microunde, deoarece se face pe margini, iar în interior va rămâne congelată. 


7.
Ouăle

Nu se pun niciodată în cuptorul cu microunde, deoarece explodează. Se produce abur excesiv în interiorul oului și acesta va exploda. Pe lângă sperietură, vei avea și mult de curățat, deoarece interiorul cuptorului va fi un dezastru. 


8. Unele fructe

Merele și bananele își pierd pușin din aromă și devin mai moi atunci când sunt introduse în cuptorul cu microunde. Însă, strugurii nu trebuie niciodată introduși în cuptorul cu microunde, deoarece vor exploda. Nici fructele uscate precum stafidele sau prunele uscate nu se pun în cuptorul cu microunde, deoarece degajă un fum.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;