7 semnale că îmbătrâneşti prea repede

Ştiai că lungimea degetului arătător îţi poate indica riscul de osteoartrită sau că mărimea sutienului îţi poate spune dacă vei face diabet de tip 2? Află de la celebrul Dr. Oz ce alte semnale de avertizare îţi trimite corpul!

Ştiai că lungimea degetului arătător îţi poate indica riscul de osteoartrită sau că mărimea sutienului îţi poate spune dacă vei face diabet de tip 2? Află de la celebrul Dr. Oz ce alte semnale de avertizare îţi trimite corpul!

 

1. Degetul arătător îţi spune dacă rişti să faci osteoporoză

Măsoară-ţi degetul arătător pentru a verifica dacă rişti să faci osteoporoză, recomandă celebrul Dr. Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show".  Studiile au arătat că dacă degetul arătător (al doilea deget) este mai mic decât inelarul (al patrulea deget), riscul de a face osteoartrită la genunchi este foarte ridicat.



Osteoartrita este cea mai î0ntâlnită afecţiune a articulaţiilor, adeseori fiind asociată cu o mobilitate scăzută. Printre cauzele declanşatoare se numără un traumatism la nivelul genunchiului, obezitatea, sedentarismul sau schimbările hormonale. Dr. Oz explică faptul că aceste schimbări hormonale afectează lungimea degetelor de la mâini, în special pe aceea a inelarului. De regulă, bărbaţii au degetul arătător mai mic decât inelarul, deoarece au o cantitate mai mare de testosteron, în vreme ce femeile au cele două degete la fel de lungi.

 

2. Mărimea sutienului îţi spune dacă vei face diabet zaharat de tip 2

Cercetările au scos în evidenţă faptul că obezitatea creşte riscul de diabet. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători canadieni, femeile care la vârsta de 20 de ani poartă o măsură mare la sutien (D) au un risc mai mare de a suferi de diabet zaharat de tip 2.

 

3. Durerea din spatele genunchiului favorizează formarea cheagurilor

Dr. Oz explică faptul că în spatele genunchiului avem o venă care atunci când se blochează poate cauza umflarea, senzaţia de arsură şi uneori, durere. Dacă genunchiul stă îndoit multă vreme, sângele nu va circula cum trebuie, favorizând formarea cheagurilor de sânge în acea zonă. Aceste cheaguri sunt periculoase pentru că pot să circule în sânge şi să afecteze funcţionarea altor organe.

 

4. Senzaţia de gură uscată îţi spune dacă vei suferi de Parkinson

Senzaţia de gură uscată (xerostomia) este un simptom care poate să anunţe diabet, menopauza, boli tiroidiene, Parkinson sau apnee de somn.

 

5. Talia îţi spune dacă vei suferi de demenţă

Grăsimea abdominală creşte riscul de boală cardiovasculară. Dar, pe lângă acest risc se pare că adulţii care au întâmpinat o creştere a circumferinţei abdominale au un risc dublu de a suferi de demenţă după vârsta de 70 de ani.

 

6. Pierderea echilibrului

Simţul coordonării mişcărilor şi al echilibrului se poate altera dacă ai probleme cu urechea internă, iar acest lucru poate să conducă în timp la adevărate ravagii, mărind riscul de fracturi.
 

7. Cutele pe lobul urechii îţi spun dacă vei avea probleme cu inima

Dacă ridurile sunt un semnal limpede că pielea ta îţi pierde elasticitatea şi că îmbătrâneşte, ce spui despre ridurile/cutele care apar pe lobul urechii? Cecetările arată că aceste cute pot anunţa o viitoare boală de inimă. 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deea pe 28 Feb 2012, 00:51
    diagnostic

    nu ai cum ghicesti bolile. eu am 27 de ani si sufar de prolaps de valva mitrala. doctorii din Bucuresti nu au reusit sa ma lamureasca prea bine ce sa fac mai ales ca nu se decideau asupra ecografiilor pe care le-am facut in nu stiu cate clinici si spitale la inima. iar mie tot rau mi-era. anul trecut am ajuns la un spital privat din Brasov, Clinicco se numeste, dintr-o intamplare nefericita care s-a dovedit pana la urma fericita. eram la Brasov la niste prieteni si am facut o tahicardie urata... si uite asa m-au dus la urgente la ei. doctorii foarte competenti si atenti. si am reusit sa am un diagnostic intr-un final

    0
    1

  • Elena pe 14 Dec 2011, 18:46
    Apropo

    Nu cred ca este suficient sa ghicim ce boli am putea avea, ci sa facem investigatii complexe. In acest sens recomand un centru medical unde am fost recent, pentru niste analize, aveam dureri de spate. Medicii de la Centrul Medical Focus au fost foarte amabili si profesionisti cu mine, sunt sigura ca numai acolo ma voi duce de acum inainte (daca va intereseaza, au si pagina de facebook, si fac si promotii din cand in cand, din cate am observat: http://www.facebook.com/CentrulMedicalFocus :)

    1
    0

  • Claudia pe 15 Nov 2011, 12:27
    Lia neatenta

    Alo, Lia, e vorba de degetul aratator, care trebuie sa fie mai lung decat inelarul

    0
    1

  • irinaianosi pe 11 Nov 2011, 16:34
    siropul tineretii

    Noni este si un produs energizant si tonifiant; de asemenea scade febra - indiferent de cauza acesteia; regleaza tensiunea arteriala si somnul; creeaza o stare de buna dispozitie; intareste sistemul imunitar; este adaptogen, analgezic, antialergic, antihemoragic, anticancerigen, detalii pe vitamine-naturiste.com

    1
    0

  • Lia pe 10 Nov 2011, 20:05
    osteoartrita

    Degetul inelar este intr-adevar mai mic dar asa a fost dintotdeauna

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod