6 motive sa bem apa

Fie ca mergem la doctor, fie ca incepem o cura de slabire, ne este recomandat sa bem cel putin 2 litri de apa pe zi. Apa la fel ca oxigenul este vitala pentru organism si il ajuta sa functioneze in cele mai bune conditii. Acest fapt nu este de mirare daca ne gandim ca organismul nostru contine in proportie de 70% apa.
Motivele invocate de specialisti pentru a ne convinge sa bem apa.     

1. Lipsa apei din organism afecteaza functiile acestuia. Apa este necesara pentru absorbtia nutrientilor, pentru digestie, excretie si mentinerea temperaturii constante a corpului.

2. Chiar daca nu simtiti nevoia de a consuma apa sau pur si simplu nu iti este sete, trebuie sa ai grija pentru ca organismul sa nu se deshidrateze. Setea se instaleaza foarte repede, motiv pentru care trebuie sa stii ca in momentul in care ti s-a facut sete corpul tau deja este deshidratat.


3. Foarte multe persoane consuma o cafea in fiecare dimineata, fara sa stie ca pentru aceasta caesca de cafea trebuie sa consume mai multa apa, deoarece cafeaua deshidrateaza.

4. Apa este remediul perfect si impotriva caloriilor. Apa trebuie consumata indiferent de situatie, deoarece nu dauneaza in niciun fel.

5. Deshidratarea este cauza principala pentru pielea obosita sau uscata. Astfel, apa ofera pielii un aspect sanatos deoarece aduce nutrienti si curata organismul de toxine. Aproximativ 2 litri de apa pe zi completeaza cantitatea de fluide, necesara hidratarii.


6. Deshidratarea este o problema des intalnita, in special la persoanele care fac sport. Cum corpul nostru pierde fluide prin transpiratie, urina si respiratie este important nu numai sa bem cei 2 litri de apa pe zi, ci si sa recuperam cantitatea de fluide pierduta prin exercitii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Costel pe 29 Nov 2012, 21:48
    De acord, dar de ce doar 2 litri ?

    Din proprie experienta stiu ca 2 l e prea putin. Am probleme cu coloana lombara si in zilele cand din diverse motive neglijez sa beau 3-4 l de apa, durerile devin f accentuate. Este vital sa bem apa, 5% din greutatea corporala.

    0
    0

  • Florin pe 27 Apr 2010, 10:35
    Apa alcalina

    Eu am cumparat acest aparat si familia mea e multumita. http://vioi.wordpress.com/2010/04/23/apa-vie-la-tine-in-sufragerie/

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod