6 motive pentru care eşti irascibilă

Ai nervi şi eşti foarte ţâfnoasă fără să ai un motiv anume? Află de la celebrul medic Mehmet Oz din ce motive apar aceste stări de irascibilitate din senin şi cum le poţi controla!

Ai nervi şi eşti foarte ţâfnoasă fără să ai un motiv anume? Află de la celebrul medic Mehmet Oz din ce motive apar aceste stări de irascibilitate din senin şi cum le poţi controla!

Cred că ţi s-a întâmplat adesea să te enerveze toată lumea şi să fii extrem de irascibilă din senin. Iată care sunt principalele motive care pot cauza aceste stări:

 

1. Motive irascibilitate: Schimbările hormonale

Dacă ai remarcat că ai stări de irascibilitate în fiecare lună cam în aceeaşi perioadă atunci ştim că hormonii sunt de vină. "Înainte cu o săptămână să-ţi vină ciclul, nivelul de progesteron este foarte scăzut şi acest lucru poate să-ţi cauzeze stările de irascibilitate cu care te confrunţi lunar", explică medicul Mehmet Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show".  De asemenea, femeile aflate la menopauză se pot confrunta adesea cu aceste stări, deoarece nivelul de progesteron este la zero.

Soluţie eficientă: studiile arată că 600 miligrame de omega-3 pe zi pot să prevină sau să atenueze aceste sări.

 

 

2. Suferi de hipotiroidism

Cea mai frecventă boală a tiroidei este hipotiroidismul, care apare în momentul în care glanda nu reuşeşte să producă o cantitate suficientă de hormoni tiroidieni. Acest lucru încetineşte foarte mult toate funcţiile organismul, iar printre simptomele pe care le cauzează acestă boală se numără oboseală, starea de slăbiciune, precum şi episoade de depresie şi irascibilitate.

Persoanele care suferă de hipotiroidism prezintă şi următoarele simptome: păr uscat şi aspru, piele uscată la nivelul coatelor şi a genunchilor; voce îngroşată, răguşită; creştere în greutate, apetit scăzut şi constipaţie; sensibilitate excesivă la frig şi ciclu menstrual dereglat.

Soluţie eficientă:
este obligatoriu să te programezi pentru un consult la medicul endocrinolog pentru a stabili un tratament.

 

 

3. Cofeina

Dr. Oz avertizează că până şi un consum moderat de cafea sau de alte produse pe bază de cofeină poate să declanşeze stări de anxietate şi irascibilitate. "Cofeina stimulează creierul, de aceea este considerată o substanţă care dă dependenţă.

Astfel, persoanele care devin dependente de cofeină pot să se confrunte cu stări precum oboseala, dureri de cap sau fluctuaţii accentuate ale stărilor interioare", explică specialistul.


Soluţie eficientă: dacă te confrunţi adesea cu stări de irascibilitate şi consumi multă cafea, opreşte-te! Fie renunţi de tot la cafea, fie limitezi consumul la două căni pe zi.

 

 

4. De ce eşti irascibilă: Îţi este foame

"Când îţi scade glicemia poţi să ai aceste stări de irascibilitate pentru că creierul nu mai funcţionează normal când nu are zahărul care este o sursă fundamentală de energie", explică dr. Oz.

Soluţie eficientă: obişnuieşte-te să iei gustări între mesele principale pentru a preveni aceste stări.

 

 

5. Condiţiile de somn

Studiile arată că orice sursă de lumină ai avea în dormitor pe timpul nopţii (televizorul pornit, lampă de citit, ceasurile electronice cu led etc) poate să scadă producţia hormonului numit melatonină care asigură un somn odihnitor şi să favorizeze stările de depresie şi irascibilitate.

Soluţie eficientă: renunţă la toate sursele de lumină atunci când mergi la culcare.

 

 

6. Dieta bogată în grăsimi rele

Grăsimile saturate şi trans, adică acele grăsimi considerate a fi nesănătoase pot să accentueze starea de irascibilitate pe care încerci să o rezolvi recurgând la alimentele la care pofteşti.

Soluţie eficientă: alege un regim alimentar echilibrat în care să incluzi grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, peştele gras, uleiul de măsline şi nucile. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • lili pe 5 Nov 2011, 15:41
  Hipertiroidsm si dereglarile de ciclu

  Are dreptate Nataroman cand se refera la homeopatie,.Eu am avut hipertiroidism si dupa 20 de ani am fost la control, dar in acest timp am luat tratament homeopatic .Ce crede-ti ca a zis medicul ca nu am avut hipertiroidism.Aiurea , nu vor sa recunoasca avantajele medicinii naturiste. Chiar si dereglarile hormonale sau de ciclu pot fii rezolvate de homeopatie.

  4
  0

 • nataroman pe 28 Oct 2011, 15:39
  Hipotiroidismul!

  In cazul hipotiroidismului daca mergi la 3 specialisti vei primii 3 tratamente diferite ca dozaj!!!! Morala? Roaga-te sa nu fi un dozaj mortal! Apelati la homeopatie pentru ca e singura care ajuta real in acest caz!

  6
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod