Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari benigni

Sesizarea prin palpare a unor noduli mamari de dimensiuni variabile,este o cauza importanta de anxietate la femei, anxietate intretinutaapoi si de medicul ginecolog sau endocrinolog care, in multe cazuriindica tratamentul chirurgical al acestora, pentru a evita eventualatransformare maligna.

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari: ce trebuie sa stii

Majoritatea pacientelor care se prezinta la homeopat cu nodulimamari benigni se tem de cancer si sufera de anxietate din aceastacauza. Adevarul este ca majoritatea femeilor au asemenea noduli dela varste tot mai tinere si interventia chirurgicala nu este solutia,deoarece intr-un interval de timp oarecare, acesti noduli se refac. Eise refac pentru ca prin operatie se indeparteaza numai efectulunui dezechilibru hormonal si energetic, acesta din urma ramanandneinfluentat.

Homeopatia este una din metodele de tratament ce se adreseaza cauzeitulburarilor, si anume dezechilibrului din planul cel mai subtil alorganismului, cel energetic. Nodulii mamari, ca si orice alta boala,reprezinta numai una din manifestarile exterioare ale dezechilibruluienergetic si hormonal. Homeopatia reface echilibrul organismului si caurmare poate determina disparitia nodulilor sau stoparea dezvoltariilor si previne aparitia unor noi noduli.

Modul in care se trateaza aceasta afectiune din punct de vedere homeopaticeste acelasi ca si pentru orice alta afectiune. Pacienta se prezinta lahomeopat si la prima consultatie acesta ii pune o serie de intrebari:Care sunt simptomele prezente, modalitati de agravare sau ameliorareale acestora; de cand dateaza simptomatologia si ce alte afectiuni amai avut in trecut sau ce suferinte mai are in prezent.

Simptomatologie 

De asemnea, homeopatul trebuie sa noteze toate caracteristicile generaleale persoanei in cauza: modul in care aceasta persoana reactioneazala stimulii externi (temperatura, vreme, alimentatie); modul in carefunctioneaza ea ca organism biologic (relatia cu alimentatia, foamea,setea, transpiratia, somnul) si ca entitate psihosociala (eventuale traumeemotionale sau fizice, structura psihoemotionala); daca exista anumitecauze ce au declansat patologia prezenta; ce boli au existat in familie.


Astfel, la sfarsitul consultatiei, homeopatul determina care sunt simptomele cele mai importante pe baza carora va face prescrierea. Inalegerea unui remediu homeopatic pentru o anume pacienta se ia inconsiderare totalitatea caracteristicilor mentionate mai sus sise prescrie asa numitul remediu constitutional. Deci, prescrierea tratamentului este strict individualizata, astfel incat nu exista unanumit remediu sau anumite remedii pentru nodulii mamari, ci existafemei cu noduli mamari care sunt tratate homeopatic. In homeopatie,noi tratam bolnavii si ca urmare se vindeca bolile.

Cauze frecvente

Desi exista indubitabil un substrat hormonal al nodulilor mamari,contextul general in care ei exista la o anumita femeie poate fidiferit de al alteia si particular numai al ei. Aceasta unicitate si particularitate ne intereseaza in homeopatie. De exemplu, o pacienta cunoduli mamari poate avea asociat dureri lombare, menstruatii foarte redusecantitativ, cu dureri pelvine cu senzatia ca ii cad organele genitale,fiind foarte nervoasa, foarte plangacioasa, obosita si cu nevoia de a stasingura. Aceste simptome sugereaza remediul Sepia. Alta pacienta cu nodulimamari poate avea dureri si tumefierea sanilor inainte de menstruatie,balonari de la orice aliment, nevoia de a manca dulciuri, tendinta laingrasare mai ales in zona coapselor, timiditate, lipsa de incredere insine, emotivitate exagerata, ceea ce sugereaza remediul Lycopodium.

La unele femei cauza declansatoare a simptomatologiei poate fi un stres, o suprasolicitare, de ex. munca multa in gospodarie si la serviciu,frica de somaj, ingrijirea unei persoane bolnave din familie, perioadade alaptare si de ingrijire a copilului in primul an de viata, etc,la altele poate fi o cauza emotionala: o despartire de cineva drag, undivort, moartea unei persoane dragi, sau o relatie conjugala nefericitaprelungita etc.

Cazuri clinice

 

Comentariile 1-50 din 72

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgescu pe 12 Oct 2014, 17:08
    nodulii

    buna ziua,numele mu este elena si am 24 de ani.in 2009 m.am operat la ambii sani tot din kuza unor noduli.bineinteles k noduli mai am.insa u fost scosi numai cei mari.mi sa spus k opeati trebuie faqta deoarece desi ei nu se inmultesc imi cresc si o sa fi mai complicat.la control nu am mai fost de atunci de frik,,si aq am obs k ma doare sanul stang,ma injnghie s nu stiu daca este de l vreme sau..altcva.faza este k mi.a aparut si sub bratul stang unu mic si pe muschiul mainii stangi insa acest este mic k un bob de piper..cinva m,a sp k poate fi un punc de grasime..dar nu stiu ce sa zic.deci..dak ma puteti sfatuiii cumva..va multumesc frumos...

    2
    0

  • Dragolea Aurelia pe 20 Nov 2013, 13:39
    mastoza fibrachistica

    buna,am 52 de ani si la virsta de 47 am descoperit la ambii sini noduli , durerosi si incomozi .am facut mamografie si ecografie si erau f mari de 50mm si multi mai micuti 20mm 8 mm(in total au fost 5) la ambii sini.am fost la bucuresti la dna Doctor Trifan si mi-a dat tratament pe care mi-l schimba din 3 in 3 luni.in acest interval am facut si cataplasma cu argila si cu suc de varza pe care il puneam seara de seara la sin.timp de 3 luni, faceam pauza si iar mai punea.argila in paralel cu tratamentul...Astazi nu mai am decit 1 singur nodul la un sin si asta este de 5mm.Dar trebuie rabdare si mult interes . Acum merg din nou sa vad daca a mai scazut .. poate dispare de tot.... Sanatate multa tuturor !

    5
    0

  • florentina pe 12 Nov 2013, 12:54
    noduli la sani ...tratament naturist !

    in urma cu 10 ani am avut nodul la san , am urmat tratament naturist...gresit sa mergeti imediat la operatie ...UNGUENT DE GALBENELE (unge bine sanul).. FRUNZA DE PATLAGINA (lipita) ...BITTER SUEDEZ (din cat mai multe plante) IMBIBA O BUCATA DE VATA , SE PUNE PESTE FRUNZA APOI UN CELOFAN PESTE VATA SI ACOPERITA BINE CU UN PROSOP ...STAI O NOAPTE (INTRE 7-8 ORE ) SE SI BEA CATE PUTIN 2-3 ORI /ZI TRATAMENTUL TREBUIE SA FIE DE 14 ZILE .... SANATATE ,SA AUZIM DE BINE !

    7
    0

  • tatiana cazacu pe 7 Nov 2013, 08:53
    noduli mamari

    buna am 46 ani cu 5 ani in urma mi-a depistat noduli mamari la ambi sani cum se trateaza ca am dureri f f f mari .Sunt sub opservatia medicilor din spania dar ei imi spun ca nu ai tratament nu se poate face nimic nu sunt cancerosi si este mai bine sa-i lasam asa dar ce fac cu durerile inesplicabile .multumesc

    6
    1

  • mariana pe 13 Oct 2013, 23:08
    chisturi sani

    ce stiti despre centrul medical simptom? este ok dr doina popescu?

    2
    1

  • Mihaela pe 5 Apr 2013, 07:18
    ameliorare

    Buna ziua! Acum 10 ani am fost diagnosticata cu noduli mamari. Erau foarte durerosi . Nu puteamdormi nici noaptea de durere. Am aflat de la ocolega de cretisoara. Si de atunci, iau dimineata cate 30 de picaturi tinctura de cretisoara. Durerile au disparut. Nodulii sunt tot acolo dar m-am obisnuit si pot sa-i suport. Important e sa nu mancati gras sau dulce. 10 zile din luna sa luati vitamina A, 10 zile vitamina E si 10zile ceai din codite de cirese. Acesta e un tratament pe care mi l-au recomandat la Cluj, la institutul oncologic. La vremea aceea, m-am mirat si am luat in deradere dar vad ca functioneaza. Important si somnul si calmul zilnic. Dezechilibrul hormonal e comandat de glanda pituitara, aflata in centrul creierului si intervine atunci cand suntem agitate si grijulii, caun mecanism de aparare al organismului in pericol care secreta hormoni implicati in reproducere. Mai puteti practica si meloterapia, pentru calmare. Sper ca experienta mea poate fi de folos si pentru voi. Dumnezeu sa ne apere pe toate!

    3
    0

  • ioana jumuga pe 28 Aug 2012, 16:34
    noduli sani

    si eu am un nodul la sanul drept, dar am fost la Centrul SIMTOM, la dr. Popescu, am facut termografie ecografie, am primit un gel care imi masez sani de 2 ori pe zi, care este f.f. bun, iar domnul profsor Petrache Virtej mi/a dat un tratament pt 2 luni cu Mastodinon ;i oranometil, iar pest 2 luni revin. Dl profesor m/a linistit. Se fac datorita deregl[rilor hormomonale (exces foliculini si progesteron)

    3
    1

  • andreea pe 18 Iun 2012, 19:14
    noduli mamari

    Buna...am 18 ani si de 3 saptamani ma doare sanul stang,am fost la medic si mi s-a spus ca am noduli,acum urmez un tratament dar sunt foarte speriata si depresiva ...nu mai pot sa dorm, sa mananc,nu pot sa mai ma concentrez la nimi,nu stiu ce sa fac daca va trebui sa fac operatie sau daca mai tarziu voi ramane cu defecte....va rog sa imi spuneti si mie cum se manifesta acesti noduli mamari...va multumesc!!!,,

    5
    0

  • cristina albu pe 22 Mai 2012, 15:49
    noduli la sani

    fetelor....am 36 de ami,la 22 de ani m am operat la cluj deoarece am avut un nodul..,ok...dupa 5 ani au aparut la ambii sani..am fost la endocrinolog,mi a reucom un bebe,ok la 32 de ani am nascut o fetita pe care nu am alaptat o...dupa nastere mi au mai aparut 2 noduli.am fost la medici foarte buni...toti mi au spus acelasi lucru ,si anume:....atita timp cit menstruatia e regulata e ok...,atita timp cit dor si se maresc inainte sau dupa ciclu,depinde...e ok....nu va mai speriati...evitati efortul f f f greu,fiti optimiste,majoritatea sint de natura hormonala....va pup si fiti optimiste....multa sanatate va doresc din tot sufletul......acum am 36 sint plina de noduli la ambii sani dar e ok......control odata pe an...adica eco mamar nu mamografie,si papanicolau si eco vaginal.....va pup

    12
    2

  • simionov pe 7 Feb 2012, 11:53
    tratament naturist chisturi, tumori, noduli

    Tratament naturist pt noduli la san, dar si pt orice alte tipuri de chisturi, tumori benigne sau chiar si maligne gasiti aici: http://komfortbebe.blogspot.com/2011/12/cum-am-scapat-de-chistul-de-canal.htm Tratamentul este foarte simplu, ieftin si eficient, si nu are efecte secundare. Eu l-am incercat si functioneaza! La fel sunt zeci de marturii pe internet despre eficacitatea acestui tratament. Sanatate si minte luminata!

    36
    4

  • gratiela pe 19 Dec 2011, 11:58
    fibroadenom de 5 mm si scurgeri mamelonare

    am 44 de ani si am descoperit 1 fibroadenom de 5 mm +scurgere mamelonara(ambii sani,galbena la culoare).am facut mamografie si a zis ca e benigna dar sa ma operez din cauza scurgerii mamelonare.mentionez ca e un dezechilibru hormonal cred ca se instaleaza menopauza pt ca de 2 ani am un ciclu neregulat si chiar o secretie galbena nemirositoare ,fara usturime sau mancarime.dr chirug spune sa tratam chirurgical ,dar nimeni nu cauta cauza si sa te indrume la un tratament hormonal.va rog mult sa -mi impartasiti din cele petrecute de voi pt ca in ianuarie am programare la operatie si mi-e teama .

    22
    7

  • gabi pe 8 Sep 2011, 19:08
    tratament pentru noduli la sini

    trimiteti mi va rog si mie reteta pentru noduli pentru mama mea are 57 ani si este disperata ca va trebui poate sa se opereze

    16
    4

  • elena pe 24 Mai 2011, 15:18
    trat.noduli

    buna!am fost si eu diagnosticata cu noduli si mi s-a dat mameldin crema care-i f.buna si progesteron de la afarm si au inceput sa scada,cunosc fete care au scapat definitiv.mai puneti frunza de varza,miere de albine cu rasina de brad si succes.lasa-ti operatia daca nu-s maligni.

    23
    2

  • anca diana pe 12 Mai 2011, 16:45
    fibrodenom mamar si mastoza chistica

    Buna, am fost diagnosticata acun 3 luni si jumatate cu 6 noduli 3 la sanul drept si 3 la stangul,mi-a dat doctorul genicolog tratamentul cu mladite de zmeura, vitamina A si E, antibiotice oxacilina, diclac gel si mameldin crema.Am urmat tratamentul timp de 10 zile pe luna timp de 3 luni, dar totusi au aparut dureri mai ales la sanul stang care se extind spre subrat si simt de fapt ca s-au mai marit. Maine sunt programata la o alta ecografie sa vedem cum au evoluat. Va rog spunetimi sunt normale durerile, daca nu trec trebuie operate, e posibil sa dea in cancer? doctorul meu nu a fort foarte explicit.

    23
    5

  • nicoleta pe 11 Mai 2011, 14:32
    buna

    eu am un nodul la sanul drept de mult tipm si a inceput sa ma doara de 2 zile ce asi putea sa fac si cand ma apas ma doare si cand ii dau la fetita mea de 1an laptic de la san asta poate fi din cauza alaptari sau din ce cauza asi vrea si eu niste sfaturi va multumesc

    21
    3

  • diana pe 7 Mai 2011, 15:09
    noduli si chisturi

    am 17 ani si am noduluri si chisturi la ambi sani(nu mi.am inceput viata sexuala)...am fost la ginecolog si mi.a dat un unguent...am auzit ca din cauza nodulilor nu poti sa mai faci copi.Este adevarat?

    10
    3

  • Monica pe 22 Mar 2011, 11:25
    serom la san

    Buna ziua! Am 37 ani si in urma cu 5 ani, dupa ultima sarcina, am hoatarat sa fac un implant mamar. In urma unor ore de gimnastica pentru abdomen, brate, spate, s.a. mi s-a umflat un san. Nu am avut dureri. Am sunat medicul estetician care mi-a recomandat sa fac o ecografie la san, sa iau 2 tb de Nurofen/zi, unguent Ketonal si Lioton Gel. Am facut acest tratament timp de o saptamana. La ecografie dr mi-a spus ca am facut hematoame in urma orelor de gimnastica si ca ar trebui sa fac punctie. Dupa ecografie m-am prezentat la medicul estetician. Acesta mi-a spus ca am facut serom la san. Mi-a dat tratamet cu antibiotic (Norfloxacin 1tb la 12 h), Mydocalm 3 tb/zi, unguent Ketonal si Lioton. Daca dupa o luna nu mi se desumfla va trebui sa-mi faca punctie si atunci sigur se vor sparge protezele mamare asa ca va trebui sa fac o alta inerventie chirurgicala adica sa schimb protezele. Va rog, daca stie cineva vreun tratament pentru serom la san, sa ma ajute. Va multumesc din suflet, Monica

    12
    2

  • Catalina pe 15 Mar 2011, 17:56
    nodul mamar

    Buna ! Ma numesc Catalina si am 15 ani. de cateva luni am un nodul pe sanul stang. Sunt foarte speriata, deoarece maine ma duc la control. Vreau sa stiu daca se poate face cancer din asta, daca in viitor voi avea probleme cu alaptarea copilului sau cu ce ma poate afecta ? Va multumesc !

    20
    7

  • steluta pe 2 Dec 2010, 15:01
    noduli la sani

    si eu am un nodul la san de 4,2cm dar ce treb sa faceti sa mergeti sa faceti senologia si ecografia la cluj sau bucuresti sanatate

    10
    0

  • anita pe 24 Nov 2010, 12:50
    noduli manari

    mama mea s-a operat de trei ori la acelasi san in 2 ani,iar akum au aparut din nou,ce este d facut,doctorul spune k nu sunt cancerigeni,dar d ce apar mereu,as dori un tratament,va rog

    17
    5

  • Bebe pe 11 Oct 2010, 21:28
    Raspuns ptr ady

    Si eu am la sani noduli problema mea fiind mai mare eu am4 la unul respectiv 1 la celalat. Si eu am facut asa zisul tratament cu progestogel dar acest unguent este mai mult un calmant. Sfatul meu este sa mai faci ecogragrafii din 6 in 6 luni . Eu fac tratament cu mastodynon si vitamina e nu stiu cat ma ajuta , o sa aflu in decembrie. Apropo: am fost si operata dar din pacate mi-a aparut din nou. Multa sanatate

    14
    5

  • ady pe 5 Aug 2010, 19:20
    noduli la sanii

    am la ambi sani cate un nodul ,unul mai mic si unul mai mare si am tratament cu progestogel, gel ,, vagostabyl si mastodynon .si nu am mai fost la control din mai .oare mam vindecat sau ce sa fac ca nu stiu

    2
    0

  • lili pe 15 Iul 2010, 22:03
    noduli la san

    eu am un nodul de 2 cm la sanul stang,l-am descoperit anul trecut fiind in spania si am mers imediat la medic.Am facut ecografie si m-a trimis la medicul specialist,nodulul e benign,la fiecare 6 luni ma cheama la control dar am avut noroc ca nu a mai crescut.Am intrebat medicul ce imi recomanda,si el mi-a zis ca in urma operatiei pot sa raman cu o cicatrice urata,un hematom sau alt nodul si prefera sa-l las asa pentru ca nu-i nici un pericol,dar.....la fiecare 6 luni merg la control,adevarul e ca ma doare mai ales in saptamana dinaintea operatiei dar am mare incredere in medicii din spania si nu ma operez.

    3
    1

  • mihaelar36 pe 15 Iul 2010, 16:05
    noduli la sani

    eu am un nodul mic la sanul drept.merg la control periodic...cu mastoprofen ma dau

    7
    1

  • renne46 pe 10 Iul 2010, 21:25
    noduli la sini

    sint operata de histerctomie toatal de la virsta de 37 ani . dupa un an miau aparut noduli la sani,care apar si dispar intr-o oarecare masura ,de cca 2 sapatamini mia aparut sau mi sa marit din nou nodulul de la sinul drept si ma deranjaza tot mai tare .am impresia ca mi sa si marit sanii.ce tratament sa folosesc sau ce unguente.

    2
    3

  • Mihai pe 29 Iun 2010, 10:32
    pentru ligia

    Buna tuturor,sotia mea a fost operata in urma cu 3 ani la ambi sani la spitalul fundeni de noduli,operatia a dura cam 3 ore,toate bune si frumoase pana mai acum 1 an cand a observat ca i-au aparut iarasi cate unul la ambii sani,intre timp a fost operata si la coloana si nu am mai putut merge sa se ingrijeasca de nodulii iesiti,acum cateva zile am decis sa caut un tratament naturist,am mers la un plafar si spre norocul meu doamna care detinea magazinul a fost operata la fel ca sotia mea si ai aparuse noduli dinou,am stat de vorba cu doamna cam o jumatate de ora si mi-a povestit cum a scapat de dureri si totodata si de noduli cu un tratament naturist femeia foarte de treaba se vedeaca a trecut prin asa ceva si chiar din acest motiv asi deschisese acel plafar,dar sa no mai lungesc si sa va spun tratamentul, In fiecare zi se bea cate 250 de mililitri de ceai de ovaz,se gaseste la plafar 6 ron,in fiecare dimineata se bea cate o lingura de gemoderivate din mladite de zmeur combinat cu putina apa timp de 6 luni 13 ron la plafar,si cel mai bun capsule Female Hormone timp de un an gasiti la plafar 50 ron,sotia mea face acest tratament si se simte din ce in ce mai bine dupa un an se face acelasi tratament inca o luna din an in fiecare an,toate aceste probleme apar din cauza dereglarilor hormonale,spunea cineva mai sus ca sexul este foarte important,asa este,ansa eu incerc ca sotia mea sa nu se enerveze sa nu fie stresata sunt alaturi de ea tot timpul si cel mai important este sa-ti spui tot timpul ca tu nu vei ajunge la operatie si ca te vei face bine prin tratament si vei reusi,sotul trebuie sa te ajute foarte mult in astfel de momente,voi reveni cu detalii pe masura ce va aparea cate o schimbare in urma tratamentului,va urez multa sanatate si sa nu dati inapoi niciodata succes.

    23
    4

  • ligia pe 24 Iun 2010, 00:04
    noduli la san

    in urma cu 5 ani am fost diagnosticata cu noduli la ambii sani benigni... am facut taratament timp de 3 ani: au mai scazut in dimensiuni pe moment! in urma cu 2 ani am renuntat la tratameni, iar recent am descoperit un nou nodul destul de mare cat un b ob de strugure! sunt disperata ce sa fac? va rog, daca stiti pe cineva sau un tratament am nevoie urgent... va multumesc

    14
    0

  • hoza cristina pe 19 Mai 2010, 15:04
    nu fiti suparate

    acum vreo 2 ani,mi-am descoperit un nosul la sanul drept.acum,la 23 de ani,e tot acolo,incepe sa ma doara si parca il si simt mai mare...nu disperati,incercati sa nu va ganditi acolo,fiti optimiste,totul va trece cu bine.eu n-am sa merg la medic,am sa-l las acolo,sper doar sa nu ma omoare...intr-un final... sanatate multa

    5
    2

  • geanina pe 16 Mai 2010, 03:49
    nodul

    am uitat sa mentionez ca p mine nu ma doare doar ma incomodeaza in anumite pozitiisi ma jeneaza uneori si are o structura tare am tot amnat operatia si nush care ar fi pretul uneia imi poate spune cineva?

    5
    0

  • geanina pe 16 Mai 2010, 03:37
    nodul

    buna am 20 de ani voi implini in curand 21 si am un nodul la sanul drept cam de p la varsta de 18 ani.stresata nu am fost am avut o alimentatie sanatoasa zic eu si a continuat sa creasca inca de p atunci am fost la controale si mi-au spus ca atat timp cat nu ma deranjeaza e ok dar daca vreau ma pot opera...nush ce sa zic simplul fapt ca va creste si mai mult ma spearie si cu siguranta voi ajunge la operatie..mi-e frica dar e asociata la nivelul dificultatii cu una de apendice..zic ei...(si contact sexual am avutm destul mergand si eu p premisa ca asta ar putea fi un tratament sa zic asa)...multa bafta si sanatate tuturor

    9
    1

  • elena pe 13 Apr 2010, 20:33
    nodul la sanii

    este posibil sa_mi apara nodul la san pe baza de stres si ca nu am mai avut contact sexual un an de zile? multumesc

    10
    2

  • LACRA pe 10 Mar 2010, 21:50
    noduli mamari

    In urma cu doua luni am descoperit 15 noduli mamari la sanul drept, am facut eco si mamografie, m-am operat la Tg- mures pe 5 ianuarie, am facut biopsie care a iesit benigna, iar exact la 2 luni am fost la control si cu stupoare am aflat ca s-au facut inapoi acei noduli care i-a extirpat.S-au descoperit si noduli la glanda tiroida . Doctorul mi-a zis ca o sa mai apara si in alte locuri asa ca Domnul cu mila! Am fost trimisa la examen endocrinologic si mi-a descoperit noduli la glanda tiroida ,

    12
    3

  • lavinia pe 5 Feb 2010, 22:13
    nodulii la sani

    fetita mea de 5 anisoi prezinta un nodul la sanul stang de marimea mamelonului cu tot cu parte maronie.este destul de maricl incat sa imi fac griji.ce ar trebuisa fac?imi este frica sa nu aibe ceva grav.a ce doctor ar trebui sa o duc?

    5
    3

  • mary pe 4 Dec 2009, 14:37
    noduli

    de aproape trei luni mia aparut un nodul la sanul stang...am vizitat un doctor specialist si mia zis k nu am nimik grav dar trebuie fcta o ecografie....nu urgent dar trb facuta...am 16 ani, in ciuda faptului k nu acuz dureri (uneori, dar d scurta durata uneori inainte d ami veni maentruatia)imi este teama........:(:(:(:((:(:(((:(::(:(:(

    3
    1

  • marta pe 26 Iul 2009, 15:00
    noduli

    buna fetelor nu va mai speriati atita ca si io am descoperit anul acesta si doctorul ginecolog mia zis ca ptr. noduli nu exzista tratament trebuie o data pe an sa faci mamografie sunt in spania si aici femeile nu iau tratament ptr.asa ceva nu le recomanda doctorul asa ca nu mai bagati tratament in voi cu hormoni caci toate femeile fac noduli la sini -fara tratament hormonali ca mai mult afecteaza bafta

    4
    0

  • alina pe 12 Iun 2009, 20:12
    noduli

    am facut operatie si la biopsie mi-a iesit ca am avut un nodul belig.acum dupa 3 ani mi-a iesit din nou.am dat nastere si la un copil acum o luna.ce se poate face? trebuie operat din nou? nu exista tratament?? va rog sa-mi raspundeti

    4
    0

  • julia pe 6 Iun 2009, 22:29
    noduli

    Am 20 de ani si am peste 10 noduli la ambii sani.De 2 ani fac tratament cu progestogel...hemeopat(as vrea sa-l reiau k l-am intrerupt). Cel mai mare nodul are 5 cm, nu vreau sa ma operez.Tot o sa mii scoata pe rand? Vreau sa tratez cauza, macar sa nu mai creasca si sa nu se mai inmulteasca desi sunt foarte stresata! La cati medici am fost, 2 mi-au zis sa il scot pe ala mare, iar vreo 2 sa nu-l scot k e posibil sa se faca inapoi, in acelasi loc.Eu zic k merita sa incercati orice inainte de a va opera, as vrea sa ma bag si eu pe acupunctura, bioenergie....analize hormonale( nu mi-a zis nici un medic de ele-am aflat tot de pe un forum).

    1
    0

  • cristina popoviciu pe 4 Mai 2009, 15:02
    offf

    va stiu starea de spiri ,,si eu in prima sapt eram disperata,,dar si eu am incercat si cu mastodyon si femicu degeaba sub tratament au tot crescut ,am noroc k nu ma dor.in august o sa merg la operatie pe 30 sau ceva de genul o sa va spun dupa aceea cum ma simt..dar cunosc ff multe femei care au trait cu ei mult si bine adica nu se moare ....fiti tari si nu va lasati rapuse ..

    0
    0

  • dana pe 23 Apr 2009, 15:55
    buna

    acum 2 luni am fost la doctor si eu ce aceeasi problema,am la sanul stang 2 noduli unul de 6 mm si unul de 2.5 si am tratament dar l-am terminat ,menionez k fac tratament de 6 luni de la prima verificare si sub tratament s-au marit,si operatia ramane ultima varianta in august,si sincer nu am tema nu sunt panicata asta este ,,,nu stiu cum o sa fie dar pe mine nu ma dor deloc

    0
    0

  • adriana pe 4 Apr 2009, 10:39
    noduli mamari

    buna, fetelor, eu am 22 de ani, primii noduli mamari, mi-au aparut la 17 ani, pt. o perioada destul de scurta, cateva saptamani, cred; au reaparut imediat dupa casatorie, anul trecut, aproape ca mi-au umplut sanii, iar la cel care imi este mai afectat am un implant mamar. Medicul mi-a dat un tratament cu vit. E, mastoprofen, mastodynon, augmentin si nurofen..urmand sa revin in dituatia in care nu-mi cedeaza pt. dozari hormonale, stiti cumva in ce constau? Sunt destul de speriata,de cele mai multe ori nici nu-mi mai simt bratul drept, cat despre dureri:sunt insuportabile. Va multumesc,

    1
    0

  • pitigoi florentina pe 28 Mar 2009, 17:47
    noduli mamari

    primul nodul a aparut acum 8 sau 9 ani, in ultimele 6 luni au mai aparut 2 noduli. Am dureri foarte mari, nu ma operez,mi e frica si am inteles ca nu este indicat, durerile se axeaza la sani in rest nu am nicio alta durere in alta parte. Sunt cu psihicul la pamant, ce sa fac?

    4
    0

  • cristina popovici pe 27 Mar 2009, 11:14
    continuare

    AM FOST LA DOCTOR SI SE PARE K TREBUIE SA FACoperatie ,,,si mi-sa specificat k pot sa apara altii dupa operatie nu sunt o nenorocire dar nici o bucurie se pare k in zilele noaste sunt o normalitate ,doctora mi-a aratat nr pacientelor in acest caz si este ingrijorator de mare ,asa k nu ne ramine decit sa ne operam si sa urmam un tratament prin care sa incercam sa stopam aparitia altor noduli.multasucces tuturor si nu disperati.

    2
    0

  • cristina popovici pe 24 Mar 2009, 15:36
    rugaminte

    sunt si eu una din fetele cu aceea si problema am 23 ani si vreau sa stiu dak o sa va operati va rog sa postati si dupaceea sa ne tine-ti la curent cu starea voastra.si eventual doctorii care v-au operat mercii .

    0
    2

  • ela pe 11 Mar 2009, 12:45
    noduli

    buna fetelor!se pare ca toate ne confruntam cu aceeasi problema...noduli la san eu am unu la sanul stang de 4 ani ...si abia saptamana trecuta mam decis sa merg la doctor ...si ieri am fost.dna doctor mia zis ca am un nodul benign si are 2,96cm si trebuie sa ma operez.sunt speriata dar trebuie so fac ca doar e pt sanatatea mea.cele care nu ati fost la doctor ,,mergeti nu lasati timpul sa treaca ca se poate agrava .e mai bine sa mergeti din timp .

    2
    0

  • roxana pe 2 Feb 2009, 19:05
    noduli benigni

    buna, mama mea a suferit acum un an o operatie la sani deoarece avea noduli, un stia daca sunt manigni sau benigni si totusi s-a operat.Din fericire au fost benigni si nu a trebui sa-i taie sanii insa de 2,3 luni au inceput iar durerile (mentionez ca medicii din bucuresti spuneau ca ar trebui sa fie putin mai linistita deoarece cancerul nu doare) si acu 2 zile si-a facut o mamografie in care reiesea ca nodulii au reaparut si s-au inmultit...trebuie sa faca punctie daca tratamentul acesta nu da rezultate va trebui sa se intoarca la bucuresti pentru a i se taia sanii de tot...mama are 40 de ani si a mai suferit 4 operatii de chist ovarian,la 36 de ani a ramas fara amandoua ovarelesi doar o parte din uter.As vrea sa stiu, daca stie cineva,cat de tare dor punctiile si daca trebuie urmat un regim anume sau sunt indicate anumite medicamnete.Doctorii nu i-au prescris nimic mamei si nici nu i-au dat indicatii in legatura cu un regim alimentar pe care ar trebui sa-l urmeze...multumesc mult

    3
    1

  • Ramona pe 31 Ian 2009, 21:16
    noduli

    Buna, am 33 de ani si am un modul la sanul stang si am facut ecografie la Dr Crumpei din Iasi in anul 2003 si mi-a spus ca nu trebuie scos. Am mai facut o ecografie tot la ea in anul 2007 si mi-a spus la fel insa acum as dori sa fac un copil iar ginecologul insista ca trebuie operat si nu stiu ce sa fac. Am facut o ecografie la Dr Dragomir Dan care costa enorm si mi-a spus sa ma operez cat mai repede. Nu stiu ce sa fac, poate ma sfatuiti cumva. Multumesc.

    5
    1

  • mikinela pe 22 Ian 2009, 16:30
    chisturi mamare

    Buna ........ am 32 de ani si sunt foarte suparata, acum 2 zile am fost la un ecograf unde am descoperit un nodul la san stang de 2.2 cm si doi la sanul drept , unul de 1.7 cm , celalalt de 8 mm, doctorita a zis ca sunt chisturi nu LICHIDE si nu voi scapa de ele niciodata, mi-a dat mastoprofen si flamexin , insa am facut o programare si la un specialist la cluj, este mai bine sa-i extirpezi sau........... va rog , care ati mai patit sfatuiti-ma ce sa fac

    3
    0

  • stetco camelia pe 6 Ian 2009, 20:55
    noduli mamari

    desi am 28 de ani am facut deja doua mamografii:prima in 17.01.2005 si a doua in 16.09.2006.La prima erau o multitudine de chisturi iar la a doua o multitudine de noduli la ambii sani.In 3.01.2006 am nascut-o pe fetita mea pe care am alaptat-o timp de 4 luni.nu am mai facut nici o mamografie de atunci.Nodulii benigni se pot transforma in maligni?ma dor uneori acesti noduli.Dupa cele citite cred ca mi s-ar potrivi remediul lycopodium,totusi care este medicatia acestui remediu?

    3
    7

  • simona pe 16 Dec 2008, 15:02
    noduli mamari

    buna fetelor.am 22 de ani iar anul trecut in luna iunie am nascut un baietel(raul).dupa 2 luni am descoperit la sanul stang un nodul care atunci ma deranja f tare.am fost la un consult,mi s-a spus k am un galactocel(un canal de lapte s-a blocat si nu ii mai dadea voie sa circule)mi s-a recomandat sa opresc alaptarea si sa ma operez.dar bine inteles k am refuzat,am alaptat pana anul acesta in august,dar nodulul respectiv tot n-a disparut(precizez k mi s-a spus k pot sa fac mastita,dar nu s-a intamplat),oare sa credem tot ce ne zic doctorii???k doar traiesc si ei dupa urma noastra.in prezent acel nodul nu ma deranjaza,dar parca imi e frica sa nu fie ceva mai rau mai tarziu de aceea m-am hotarat ca dupa sarbatori sa merg la un consul mai amanuntit.multa sanatate si nu mai fi-ti disperate ca nu toate se vor intampla la noi!!!! va pup

    10
    0

  • elena pe 5 Dec 2008, 22:30
    tratament pentru menopauza

    buna as vrea sa stiu si eu cum e cu tratamentul pentru menopauza. iau tratament de 1 sijumatate si ma dor sani eau femoston

    5
    3
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod