Poate laptele de vacă să șteargă urmele trecerii timpului?

În cultura hindusă vacile sunt considerate animale sacre și se pare că laptele lor ar putea avea abilitatea de a elimina efectele negative ale îmbătrânirii. Oare ce este atât de special în laptele de vacă încât până și producătorii de cosmetice anti-aging devin din ce în ce mai interesați de ingredientul aparent banal?
Raionul de creme anti-aging conține numeroase formule cu ambalaje atractive, dar se pare că laptele de vacă ar putea face o schimbare fundamentală în cadrul terapiilor de întinerire a pielii. Dacă până acum nu i se acorda o importanță specială, oamenii de știință devin din ce în ce mai convinși că ar putea fi, de fapt, secretul tinereții și al longevității.

 
O descoperire făcută în timpul clonării vacilor

În anul 2000 oamenii de știință din Massachusetts au clonat 6 vaci, obținând rezultate surprinzătoare. Vacile clonate erau mai tinere la nivel biologic decât vârsta pe care o aveau. Astfel, una dintre vaci avea un an, dar prezenta celulele specifice unui vițel de câteva zile. Aceste rezultate sunt foarte diferite de cele obținute în cadrul procesului de clonare a oilor, când animalele arătau mai în vârstă decât erau.
„Există posibilitatea reală ca acest fenomen celular să se extindă la nivelul întregului organism, astfel încât să se ajungă la animale sau pacienți care au o durată de viață mult mai lungă”, a explicat dr.
Robert Lanza, unul dintre cercetătorii implicați în procesul de clonare. Deși clonarea încă suscită dezbateri de ordin etic, utilizarea proprietăților anti-aging ale laptelui de vacă este o alternativă care merită analizată.

 
Beneficiile laptelui de vacă

Cele mai noi tehnologii izolează colostrul din laptele de vacă pentru a-l include ca ingredient în produsele împotriva îmbătrânirii. Colostrul este produs în ultima etapă a gestației bovinelor, aproape de momentul nașterii și conține o cantitate ridicată de anticorpi, care protejează vițeii împotriva bolilor și infecțiilor.
În aceste condiții rafinarea colostrului și transformarea lui în particule fine care pot fi absorbite de pielea oamenilor poate favoriza repararea celulelor deteriorate, va elimina efectele negative ale expunerii la soare și poate chiar să dea timpul înapoi, ștergând ridurile de pe chip.
Colostrul bovin poate fi folosit și pentru a crește imunitatea, a vindeca accidentările, a repara leziunile care afectează sistemul nervos și pentru a neutraliza bacteriile și fungii.
Unii atleți aleg acest supliment pentru a arde grăsimile mai rapid, a-și crește masa musculară și a fi mai rezistenți, în timp ce-și îmbunătățesc performanțele.
Cu toate acestea, beneficiul remarcat cel mai frecvent pentru suplimentarea pe bază de colostru este încetinirea și repararea semnelor de îmbătrânire a pielii. Substanțele care stimulează imunitatea și creșterea au un efect cumulativ de regenerare asupra structurii celulare a organismului uman. Creșterea masei musculare și a rezistenței fizice asigură repararea ADN-ului și stopează lăsarea pielii sau apariția ridurilor.

 
O băutură cu potențial, indiferent dacă o consumi sau o aplici pe piele

În cadrul unui studiu realizat în 2017 s-a demonstrat că suplimentele care conțin colostru bovin sau laptele de vacă băut direct pot fi utilizate pentru a trata boala Alzheimer, fiind evident potențialul ridicat de regenerare inclusiv la nivelul sistemului nervos. Laptele de vacă organic conține o cantitate ridicată de acizi grași Omega-3, care contribuie la reducerea inflamațiilor și accentuează efectele anti-aging.
O porție de 250ml de lapte de vacă va conține 75mg de acid linoleic conjugat, care ameliorează circulația sângelui, reglează glicemia, previne ridurile, stopează înroșirea pielii sau exfolierea datorată deshidratării.
Probabil va mai dura ceva timp până să se poată stabili exact cât de mult influențează longevitatea laptele de vacă, dar suplimentarea meniului zilnic cu un singur pahar din această băutură sau folosirea unei creme care conține colostru reprezintă pași din ce în ce mai clari în drumul spre un chip tânăr, fără linii de deshidratare, cearcăne sau riduri.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod