Glaucom tratament naturist

Există tratamente naturiste eficiente pentru glaucom?

Glaucomul afectează 1,86% din populația cu vârsta de peste 40 de ani, iar până în 2021 una din 25 de persoane din acest grup de vârstă va suferi de glaucom. Aproximativ 50% dintre persoanele care au această afecțiune nu au fost diagnosticate. Lăsat netratat, glaucomul poate provoca orbirea. Află ce tratamente naturiste pot fi utile pentru glaucom, susținând terapia clasică.
Tratamentul obișnuit pentru glaucom se focalizează asupra simptomelor cauzate de tensiunea intraoculară crescută, dar nu tratează mereu cauza principală. Medicamentele prescrise reduc producția de fluide prin stimularea drenajului, diminuând astfel presiunea de la nivelul ochilor. Potrivit joybileefarm.com poți evita efectele secundare ale medicamentelor apelând la variante utile de tratamente naturiste pentru glaucom.
Deși în prezent se sugerează că glaucomul este legat de înaintarea în vârstă și de moștenirea genetică, oftalmologii nu au determinat în mod clar cauza. Tratarea glaucomului cu beta-blocante sau prostaglandine poate încetini evoluția bolii, dar există și cazuri în care glaucomul apare în condițiile unei tensiuni intraoculare normale.
Când se întâmplă acest lucru nervul retinei nu obține suficienți nutrienți, fie din cauza unui meniu deficitar sau ca urmare a unei problem de circulație a sângelui. Cercetările realizate au indicat că stresul oxidativ și inflamațiile pot influența negativ sănătatea oculară și au un rol central în manifestarea glaucomului.

 
Tratamente naturiste pentru glaucom

Remediile alternative propuse de joybileefarm.com nu reprezintă o înlocuire a medicamentelor prescrise de medic, ci sunt ideale pentru accentuarea efectelor pozitive și completarea terapiei. Obiectivul principal este furnizarea substanțelor cu efect antiinflamator, tonic și antioxidant.
Antocianinele, zeaxantina și luteina sunt tipurile de flavonoide care acționează rapid pentru protecția ochilor.

 
Iată care sunt principalele remedii naturiste în cazul unui diagnostic de glaucom:

 
1. Afinele

- ameliorează acuitatea vizuală;
- oferă nutrienți esențiali pentru ochi;
- au un efect antioxidant rapid;
- ameliorează circulația;
- previn degenerescența maculară;
- ameliorează vederea pe timp de noapte;
- previn cataracta.

 
2. Gălbenelele:

- oferă nutrienți de bază pentru retină;
- previn cataracta;
- încetinesc degenerescența maculară;
- au un efect antioxidant puternic datorită luteinei și zeaxantinei;
- ameliorează acuitatea vizuală.

 
3.
Păducelul:

- este un tonic cardiac;
- fortifică inima și vasele de sânge;
- ameliorează circulația sângelui;
- normalizează tensiunea arterială și pe cea intraoculară.

 
Rețetă naturală de tinctură pentru glaucom

Ingrediente:
- o cană de afine deshidratate;
- 1½ cană de flori de gălbenele organice;
- ½ cană de frunze și flori de păducel;
- votcă pentru umplerea unui borcan.
 
Cum se prepară:
Pune afinele, frunzele și florile de păducel și florile de gălbenele într-un borcan de 1l. Umple cu votcă, apoi pune capacul. Lipește o etichetă cu data și agită borcanul de 2-3 ori pe zi într-un interval de 4-6 săptămâni. După ce a trecut timpul specificat poți strecura tinctura.
Ai grijă să folosești o strecurătoare din oțel inoxidabil, apoi distribuie conținutul în sticluțe de 50ml pe care le vei eticheta.
Doza este de o linguriță, de 3-4 ori pe zi. Această tinctură va ameliora vederea și va oferi vitamine și minerale necesare pentru sănătatea oculară. Este foarte utilă pentru glaucomul cauzat de meniul deficitar sau de probleme de circulație. De asemenea, luptă eficient împotriva cataractei și a degenerescenței maculare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod