Lamaie

De ce e bine să ţii pe noptieră o lămâie feliată?

Nu pune niciodată telefonul pe noptieră, ci înlocuieşte-l cu o lămâie tăiată felii! Nu ai să crezi cât de multe beneficii îţi poate aduce acest obicei simplu.
Nu este ceva obişnuit şi cu siguranţă că nu ştii de ce e bine să ţii pe noptieră o lămâie feliată, însă specialiştii susţin că acest ritual simplu are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Lămâile conţin un ulei esenţial, numit limonen, care prin aroma lui are un efect benefic calmând problemele respiratorii, alergiile şi fiind util în cazul răcelilor. Astfel că pentru a beneficia de efectele acestui ulei esenţial poţi să ţii o lămâie feliată pe noptieră.


De ce e bine să ţii pe noptieră o lămâie feliată? Beneficii pentru sănătate


Reduce anxietatea şi stresul

Datorită efectului relaxant al limonenului se activează anumiţi receptori de la nivelul membranelor celulare. Atunci când aceşti receptori nu sunt activaţi apar insomnia, anxietatea şi un nivel crescut de stres.


Calmează simptomele astmului

Studiile arată că limonenul are un efect benefic în cazul persoanelor care suferă de astm. Reduce inflamaţiile la nivelul căilor respiratorii, împiedicând astfel apariţia simptomelor supărătoare.


Previne dezvoltarea tumorilor la sân şi ficat

Tot limonenul este cel care inhalat aduce o mulţime de beneficii, împiedicând dezvoltarea tumorilor la nivelul sânilor şi a ficatului. Cercetările arată că acesta măreşte concentraţia de calciu din aceste celule, împiedicând astfel dezvoltarea tumorilor.



Scade tensiunea arterială

Mirosul de lămâie are un efect relaxant asupra corpului şi este de folos persoanelor cu hipertensiune arterială.

În plus, pe lângă aceste beneficii pentru sănătate, lămâia este un odorizant natural plăcut, purifică aerul şi este utilă în numeroase ritualuri de înfrumuseţare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod