Cum să previi durerile de cap provocate de vin

Te întrebi de ce te doare capul mereu după o seară în care ai băut vin? Multe persoane cred că durerile de cap provocate de vin sunt cauzate de sulfiți, dar alte substanțe chimice sunt de fapt responsabile.
Unele studii au arătat faptul că una dintre substanțele naturale regăsite în vin, cunoscută sub numele de tiramină, poate duce la apariția durerilor de cap, cel mai probabil din cauza modului în care aceasta afectează tensiunea arterială. Vinul, în special vinul roșu, poate conține și histamine, pe care nu orice organism le poate metaboliza.

Soluția perfectă pentru a scăpa de durerile de cap provocate de vin


Folosirea unui antihistaminic înainte de a bea te poate ajuta să scapi de durerile de cap. Cercetările au indicat, de asemenea, că taninurile din vin pot stimula producția de serotonină din creier, iar schimbările aduse la nivelul de serotonină le pot declanșa durerile de cap persoanelor care suferă de migrene.
Poți încerca să schimbi vinul roșu cu cel alb, având în vedere faptul că cele mai multe taninuri se regăsesc în coaja și semințele strugurilor. Iar în cazul vinului alb, coaja și semințele sunt îndepărtate în timpul producției. Dar dacă nu vrei să renunți la obiceiul de a mai bea un pahar cu vin roșu din când în când, încearcă un sortiment de vin cu un conținut mai scăzut de taninuri, cum ar fi Pinot Noir.

Cu toate acestea, ar trebui să iei în calcul și alți factori care ar putea să îți cauzeze durerile de cap resimțite după ce ai băut unul-două pahare cu vin în seara anterioară.
De exemplu, te doare capul după ce bei un pahar de vin, după o zi lungă la birou, dar atunci când ești în vacanță nu ai nicio problemă de acest fel? În acest caz, problema reală ar putea fi stresul. Alcoolul provoacă, de asemenea, și deshidratarea organismului. Așa că s-ar putea să ai dureri de cap și dacă nu bei suficientă apă înainte și în timp ce consumi un pahar cu vin. Cel mai bun remediu pentru durerile de cap provocate de vin este, bineînțeles, evitarea vinului roșu.
Dar dacă te hidratezi și te limitezi la un pahar de 150 de mililitri de vin pe zi (cantitatea maximă recomandată pentru femei), nu vei avea nicio problemă.

Tu ai mai descoperit vreo altă metodă eficientă de a preveni durerile de cap cauzate de vin?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod