Reiki

De ce ar trebui să încerci tratamentul reiki?

Tratamentul reiki este folosit de foarte mult timp în cultura estică. Însă cât de eficient este acesta? Și, mai important, ar putea fi folosit în locul tratamentelor tradiționale pentru anumite afecțiuni?

Motivele pentru care ar trebui să incluzi tratamentul reiki în viața ta


Tratamentul reiki face parte din medicina energetică. Practicienii își pun mâinile deasupra corpurilor oamenilor, încercând să redirecționeze fluxul unei energii invizibile, pe care știința nu a stabilit-o. Ideea de la care pornește reiki constă în faptul că avem o forță vitală care curge prin noi și că acea energie poate fi uneori blocată, canalizată greșit sau deranjată.

Practicanții din medicina energetică spun că echilibrează fluxul de energie într-o manieră care ar trebui să stimuleze vindecarea, în general în decursul a cinci sau șase vizite.

Desigur, nu este folosit acest procedeu pentru a trata cancerul, deși oamenii l-au folosit ca terapie complementară pentru a scăpa de anxietate sau pentru ameliorarea efectelor secundare ce provin de la chimioterapie. Dar, de obicei, este folosit pentru ameliorarea durerilor minore, durerilor de cap, calmarea afecțiunilor pielii, îmbunătățirea funcției digestive sau pentru orice altă afecțiune care are o legătură puternică cu mintea și corpul.

Medicina energetică este practicată de mii de ani, dar modul în care funcționează stă la latitudinea fiecărei persoane.
Poate că are un efect placebo. Din perspectiva cercetărilor medicale, acest concept al forței vieții este denumit câmp energetic presupus, ceea ce înseamnă că nu a fost încă demonstrat științific. Nu există metode cunoscute care să o măsoare și, din acest motiv, întreaga zonă este adesea neclară din perspectiva experților din domeniul sănătății.

O modalitate de a determina dacă energia este în vreun fel redirecționată este prin măsurarea nivelurilor naturale de radiații din organism. Lucrând cu această idee, studiile au identificat scăderi semnificative din punct de vedere statistic ale radiațiilor gamma emise de pacienți în timpul ședințelor de vindecare alternativă.
Acest lucru pare să sugereze că energia a fost într-adevăr atrasă de către practicieni.

În general, practicienii spun că organismul uman se vindecă subtil. În cadrul fiecărei sesiuni, nivelul de energie al persoanei care face tratamentul reiki este ridicat la o vibrație mai mare, care ulterior afectează treptat persoana. Sau poate fi vorba despre efecul placebo sau chiar și experiența relaxantă în care stai o oră culcat pe o masă. Însă până când știința poate confirma eficiența medicinei energetice, reiki poate fi luat în considerare ca o completare, nu ca un substitut pentru tratamentele medicale obișnuite.

Sursa: http://www.besthealthmag.ca/best-you/wellness/reiki-treatment/

 

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod