Cum să folosești uleiurile esențiale în timpul verii

Parfumul lor plăcut te ajută să te relaxezi, elimină stresul și te menține în formă. Descoperă cum poți folosi uleiurile esențiale în timpul verii.
Chiar dacă sunt utile în orice anotimp, uleiurile esențiale sunt foarte importante în sezonul estival. Dacă le folosești corect te vor ajuta să treci mai ușor peste zilele foarte călduroase și să-ți protejezi pielea de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete. Pentru a evita simptomele neplăcute este foarte important să respecți instrucțiunile de utilizare. Uleiurile esențiale trebuie să fie diluate cu uleiuri obișnuite sau alte lichide dacă sunt aplicate pe piele ori ingerate. 
De asemenea, este bine să faci un test cutanat cu 24 de ore înaintea folosirii amestecului. Aplică doar o picătură din amestec pe interiorul încheieturii și observă cum arată locul după câteva ore. Dacă pielea nu se înroșește poți continua să folosești uleiul. Dacă apar reacții alergice cel mai bine este să eviți acel tip de ulei esențial. 

 
Iată cum poți folosi uleiurile esențiale în timpul verii:

 
1. Ulei de lavandă pentru refacerea pielii

În zilele cu vreme frumoasă este foarte ușor să petreci mult timp afară și să nu ții cont de cât te expui la soare. Dacă ai fost toată ziua în aer liber sunt mari șanse ca pielea să fie deshidratată sau să se înroșească.
Pentru a preveni senzația de mâncărime sau cojirea folosește cu încredere uleiul esențial de lavandă. Calmează rapid iritațiile pielii, dacă este combinat cu apă și oțet de mere. Cel mai practic este să pui amestecul într-un recipient tip spray și să reaplici la interval de o oră pe zonele afectate. A doua zi vei avea o piele catifelată, iar roșeața va fi atenuată.

 
2. Ulei de portocale pentru eliminarea insectelor

Exact în momentele când vrei să stai tot timpul afară și să te bucuri de zilele însorite, țânțarii, muștele sau chiar gândacii apar tot mai des. Uleiul de portocale are o aromă care ține la distanță insectele, iar tu te vei putea bucura de clipele de distracție în aer liber, fără să-ți faci griji că te vei întoarce acasă plin de mușcături de țânțari. Nu aplica uleiul de portocale direct pe piele pentru că poate cauza iritații. Combină 2 picături de ulei esențial de portocale cu o linguriță de ulei de orez sau cocos înainte de a-l aplica.
De asemenea, dacă pe timpul verii ai multe probleme cu invazia gîndacilor, poți umezi toate pragurile cu un amestec de ulei esențial de portocale și ulei de scorțișoară, diluate în apă. Vei avea un miros plăcut în toată casa, iar gândacii nu vor avea nicio șansă.

 
3. Ulei de grepfrut împotriva balonării

Vara mergi des la piscină, joci tenis și stai mai mult timp afară. Zilele petrecute în costum de baie sau pantaloni scurți te vor face să-ți dorești o siluetă armonioasă, fără rotunjimi inestetice. Chiar dacă urmezi o dietă sănătoasă și faci mișcare, balonarea îți poate compromite eforturile. Uleiul esențial de grepfrut este un remediu eficient împotriva retenției de apă și a balonării. Amestecă 2-3 picături de ulei de grepfrut cu ulei de cocos și masează abdomenul, gleznele și toate celelalte zone afectate.

 
4. Ulei de mentă pentru împrospătare

Dacă simți că aerul condiționat nu mai face față, alege o soluție naturală pentru a te simți revigorat. Câteva picături de ulei de mentă adăugate la 250ml de apă vor avea un efect instantaneu.
Utilizează un recipient tip spray și lasă aroma energizantă să elimine oboseala sau amețeala cauzate de căldură. Poți folosi această combinație și după un antrenament intens pentru a-ți reveni mai repede. 
De asemenea, menta este un aliat de nădejde și pentru o respirație proaspătă. Dacă ai probleme cu halena, folosește uleiul de mentă drept supliment alimentar, tot în varianta spray. În câteva secunde îți vei împrospăta respirația, prevenind gingivita și cariile.  

 
5. Ulei de arbore de ceai pentru yoga

Yoga te poate ajuta să fii mai relaxat și să elimini stresul, concentrându-te asupra sănătății fizice și emoționale, însă dacă transpiri mai mult decât de obicei trebuie să folosești un dezinfectant eficient pentru a preveni acneea sau mirosul neplăcut. Amestecă 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai cu 250ml de apă. Folosește acest amestec pentru a tampona zonele predispuse transpirației, dar și pentru a dezinfecta covorașul pe care îl folosești de fiecare dată. 
 
Dacă urmezi un tratament pentru o anumită afecțiune trebuie să-ți consulți medicul înainte de a folosi uleiurile esențiale în timpul verii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod