Cum să alegi cel mai bun supliment Omega 3

Acizii graşi omega-3 sunt buni pentru articulaţii, piele, vedere, inimă, scad colesterolul rău şi îmbunătăţesc fertilitatea. Pe lângă sursele naturale, Dr. Oz recomandă suplimentele cu omega 3. Dar cum le alegi pe cele mai bune?

Acizii graşi omega-3 sunt buni pentru articulaţii, piele, vedere, inimă, scad colesterolul rău şi îmbunătăţesc fertilitatea. Pe lângă sursele naturale, Dr. Oz recomandă suplimentele cu omega 3. Dar cum le alegi pe cele mai bune?

 

Trebuie să înţelegi că organismul nu poate să funcţioneze fără grăsimi şi este de preferat să le alegi pe cele sănătoase care aduc numeroase beneficii. Aceste grăsimi sănătoase au denumirea de acizi graşi esenţiali (omega-3, omega-6). "Acizii graşi esenţiali sunt implicaţi practic în toate funcţiile organismului: procesul inflamator, procesul de vindecare şi refacere, sistemul imunitar, circuitele neurale din creier, sistemul cardiovascular, sistemul digestiv şi cel reproducător şi mecanismul de pierdere a caloriilor", explică nutriţionistul britanic Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate".


Cel mai bun supliment Omega 3: Ce beneficii aduc acizii omega-3?

1.

Te ajută să slăbeşti, scăzând pofta de mâncare şi accelarând arderea caloriilor;
2. Reduc nivelul colesterolului rău;
3. Întăresc sistemul imunitar;
4. Hrănesc organele reproducătoare, pielea, părul, ţesutul osos;
5. Ajută la buna funcţionare a creierului;
6. Previn bolile de inimă şi diabetul;
7. Îmbunătăţesc digestia;
8. Previn alergiile şi artrita reumatoidă;
9. Opresc dezvoltarea tumorilor canceroase;
10. Ameliorează bolile de piele.


Cel mai bun supliment Omega 3: În ce alimente găseşti omega-3?

"Acizii omega-3 se găsesc în special în seminţe şi plante: vegetale cu frunze verzi, peşti care trăiesc în ape reci (ca macroul, tonul, somonul şi codul), nuci, germeni de grâu şi, bineînţeles, în seminţele de in", ne lămureşte specialistul care specifică în cartea sa că seminţele de in conţin o cantitate aproape dublă de acizi graşi omega-3 faţă de peşte, fiind una dintre cele mai bogate surse de acizi omega-3.
Iată o listă cu alimentele cele mai bogate în omega-3 care sunt precizate în cartea "Celebrii omega 3 în alimentaţia zilnică", scrisă de Anne Dufour şi Laurence Wittner, apărută la editura Amaltea:

  • peşte: somon, hering, macrou, sardine, ton, cod, anşoa, şprot, morun
  • seminţe de in
  • germeni de grâu
  • legume cu frunze verzi
  • seminţe de dovleac
  • nuci
  • seminţe de floarea soarelui
  • avocado
  • ulei de măsline, floarea-soarelui, rapiţă presate la rece
  • ouă
  • nuci pecan
  • linte
  • năut
  • seminţe de soia.



Cum să alegi cel mai bun supliment omega 3

Sunt atât de mult companii care produc suplimente cu omega-3 încât este destul de greu să le alegi pe cele mai bune. Ca să alegi un supliment eficient, Dr. Oz te învaţă câteva trucuri de care trebuie să ţii cont:

1. Uleiul de peşte are o concentraţie diferită de acid eicosapentenoic (EPA) şi acid docosahexenoic (DHA).

De exemplu, un supliment care are la bază surse vegetale poate să conţină numai acid docosahexenoic (DHA), în vreme ce uleiul de somon are în mod natural mai mult acid docosahexenoic (DHA), spune Dr. Oz. Uleiul de creveţi polari (krill oil) este bogat în omega 3, având cantităţi egale de acid eicosapentenoic (EPA) şi acid docosahexenoic (DHA). Ca să alegi un supliment bun trebuie să citeşti eticheta şi nu uita că acesta trebuie să conţină cel puţin 600 miligrame de acid docosahexenoic (DHA), recomandă Dr. Oz.

2. Multe suplimente conţin vitamina E sau alţi antioxidanţi pentru a împiedica râncezirea uleiului. Citeşte eticheta pentru a afla condiţiile de păstrare, deoarece în unele cazuri este recomandat să păstrezi suplimentele la frigider.


3. Cele mai multe produse comercializate au fost testate şi nu conţin mercur sau alte substanţe toxice, însă ca să eviţi acest risc este bine să alegi suplimentele care au la bază ulei dintr-un peşte mic, cum ar fi anşoa sau sardine.
 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabry pe 16 Mai 2016, 20:13
    Omega 3

    Consum de ceva timp Omega 3 si colesterolul meu este in limite normale acum.Am gasit o oferta exceptionala de la Doopelherz ( 120 capsule + 60 capsule cadou) pe sanafarm.ro

    0
    0

  • nicoleta pe 6 Apr 2013, 23:07
    omega 3 Nutrilite

    poate va este de ajutor http://www.amway.ro/product/4298,nutrilite-omega-3-complex#.UWB_56Iqyxo http://www.amway.ro/our-brands/nutrilite http://www.amway.ro/user/gugoasa

    0
    3

  • daissy pe 22 Oct 2012, 11:14
    suplimente dr.Oz

    Recomandarile dr.Oz luate mot a mot nu se potrivesc cu etichetele alimentelor din comertul nostru inca socialist. La noi nu se trece pe eticheta ceea ce este important, ci doar se imbraca intr-o forma ambigua descrierea produsului pentru a da impresia ca totul este ok. Iar daca incerci sa intrebi, sa ceri explicatii sa spui ca de fapt stii bine despre ce vorbesti, esti pus la punct de reprezentantii magazinului, de cei ce produc etc. Deci, acele denumiri despre care spune dr.Oz nu se regasesc pe etichetele produselor din tara noastra... Deci este un articol nefolositor, ca si multe altele din acest site.

    9
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod