7 boli vindecate cu mentă

Menta face parte dintre cele mai cunoscute plante medicinale şi asta datorită aromei deosebite dar şi a beneficiilor pe care le aduce pentru sănătate.
Menta face parte dintre cele mai cunoscute plante medicinale şi asta datorită aromei deosebite dar şi a beneficiilor pe care le aduce pentru sănătate. Are proprietăţi sedative, dezinfectante şi cicatrizante şi poate fi folosită în problemele tubului digestiv, respiratorii, ficatului, vezicii biliare (fiere), circulaţiei şi lista poate continua.

Iată câteva dintre afectiunile care pot fi tratate cu succes cu mentă.

1. Acnee

Menta echilibrează nivelul ph-ului pielii, fapt ce inhibă producerea excesivă de uleiuri la nivelul pielii. Datorită proprietăţilor astringente, antiseptice şi antiinflamatorii, menta diminuează aspectul de acnee, puncte negre, roşeaţă şi iritaţii de la nivelul pielii.
Amestecă 2 picături de ulei de mentă în produsul pe care îl foloseşti pentru spălarea feţei şi foloseşte-l dimineaţa şi seara. De asemenea, poţi adăuga o picătură de ulei şi în crema de noapte.

2. Dureri de cap

Acţionează ca un vasodilatator şi ajută în dilatarea vaselor de sânge îngustate (una dintre cele mai frecvente cauze care provoacă durerile de cap). Dacă suferi de migrene sau dureri de cap, unge-te în zona fruntei şi a tâmplelor cu o picătură de ulei de mentă.
Dacă ai pielea sensibilă, pentru a evita iritaţiile, diluează 3-4 picături de ulei de mentă în ulei de măsline.

3. Sindromul de intestin iritabil

Studiile au arătat că frunzele de mentă, sub formă de capsule, ameliorează simptomele sindromului de intestin iritabil. De asemenea, este recomandată pentru ameliorarea balonării, meteorismului şi indigestiei. Consumă două, trei ceşti de ceai de mentă pe zi.

4. Crampe menstruale

Menta este cunoscută pentru efectul de relaxare pe care îl asupra muşchilor contractaţi. Consumul de ceai de mentă în perioada menstruală poate ameliora durerile.
 

5. Sinuzită şi răceli

Datorită proprietăţilor decongestionante, expectorante şi astringente, ceaiul de mentă ameliorează gâtul iritat, tusea şi eliberează căile respiratorii. Pentru tratarea congestiei nazale, sinuzitei, răcelii sau astmului, consumă sau inhalează vaporii produşi de ceaiul de mentă. Masează-ţi pieptul cu ulei de mentă şi consumă ceai, pentru a scăpa de tuse.

6. Stres şi anxietate

Studiile recente au arătat că uleiul de mentă, folosit în aromaterapie, ajută în alungarea anxietăţii, stresului şi a problemelor, precum migrenele, provocate de stres.

7. Protejează dinţii

Menta are proprietăţi antiseptice şi protejează dinţii. Menţine sănătatea gingiilor şi previne respiraţia neplacută.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • corina pe 23 Mar 2016, 23:57
    inhalatii

    Eu beau ceai de menta si lamaie si mai fac inhalatii impreuna cu levantica si cateva picaturi de Prospan pe baza de iedera. Ultimul il folosesc si ca sirop in functie de stare in care ma simpt. Este foarte bun si pentru tusa seaca si pentru cea productiva.

    0
    0

  • pistol pe 23 Iun 2012, 08:27
    Miere

    Mierea este foarte buna in ceai, lapte, cafea dar se pune in lichidul cu temperatura sub 50 grade C. Daca este pusa la o temperatura mai mare de 60 grade sunt distruse enzimele iar la peste 90 grade apare o toxina (furfurol).

    4
    0

  • Ion Stanici pe 15 Mai 2012, 23:43
    Consultul merita atentie!

    @tereza; ssamara20: Referitor la cele precizate de voi in legatura cu ceaiul indulcit cu miere, vin cu mentiunea ca mierea este foarte sanatoasa si este un inlocuitor bun al zaharului, insa trebuie sa stiti ca mierea in ceai, lapte sau alte bauturi fierbinti, nu este recomandata. Aceasta devine toxica! In rest, inainte de a va face retete singuri, va sfatuiesc sa consultati un specialist. Toate cele bune!

    1
    0

  • tereza pe 24 Nov 2010, 15:43
    menta

    eu cred ca menta e un ceai foarte bun si noi an familie am fost anvatate cu acest ceai si cand eram racite mama ne face ceai de menta cu mere de albine si zeama de lamae e foarte buna si vindeca raceala multumim ptr sfatul dv

    3
    0

  • ssamara20 pe 22 Nov 2010, 15:01
    atentie

    ceaiul de menta consumat zilnic poate provoca constipatie! de asemenea persoanele cu probleme stomacale ar trebui sa fie atente cu aceasta planta! ceaiurile nu se indulcesc cu zahar ci cu miere naturala, se mai poate adauga si lamaie pentru ca este foarte bogata in vitamina C

    1
    0

  • viola pe 22 Nov 2010, 10:16
    menta!

    cat o mai putea fi folosit pt ca dupa noul Codex Alimentarius ar trebui interzisa menta impreuna cu multe alte remedii naturale!!!

    4
    0

  • dora pe 22 Nov 2010, 09:23
    si inca

    mai este remediu si pentru: balonare, diaree, afectiuni ale vezicii biliare, chiar si pentru unele ale rinichilor. oricum, menta este printre putinele plante medicinale care nu au efecte adverse. ATENTIE! multe au astfel de efecte adverse, dar pe ambalaje nu scriu decat putini.

    2
    3

  • vilmaristul pe 20 Nov 2010, 18:43
    menta

    omul cat traieste'nvata

    3
    1

  • axinte constanat pe 20 Nov 2010, 15:26
    super

    SUPER ACEASTA RETETA DE CEAIURI SI INFUZII CU ULEI DE MENTA . MA ALATUR ACESTEI MINUNATE RETETE SI CA DRAG AM SA O FOLOSESC .VA MULTUMESC TANTA

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod