6 reguli ca să trăieşti mult şi să arăţi mereu tânără

Celebrul Dr. Oz a împărtăşit în emisiunea sa "The Dr. Oz Show" care sunt cele mai eficiente remedii pentru a te bucura de sănătate până la adânci bătrâneţi, dar şi pentru a îmbătrâni frumos. Descoperă-le!

Celebrul Dr. Oz a împărtăşit în emisiunea sa "The Dr. Oz Show" care sunt cele mai eficiente remedii pentru a te bucura de sănătate până la adânci bătrâneţi, dar şi pentru a îmbătrâni frumos. Descoperă-le!

 

Chris Kilham este specializat în etnobotanică şi a găsit remedii naturale pentru problemele cu care ne confruntăm. Invitat în cadul emisiunii moderate de Dr. Oz, el a împărtăşit câteva dintre secretele unei vieţi sănătoase şi o îmbătrânire lentă. Daca până acum apelai la diverse tratamente medicamentoase pentru diverse probleme, iată care sunt soluţiile alternative propuse de acest specialist:

1.

Păpădia

Frunzele şi rădăcina ei ajută la detoxifierea ficatului, împiedică apariţia inflamaţiile în corp şi luptă cu bacteriile, viruşii şi paraziţii. Specialistul recomandă consumul frunzelor şi a rădăcinii de păpădie în salate sau călite rapid. Dacă nu găseşti păpădie în stare proaspătă, cumpără un ceai din rădăcină de păpădie şi bea câte o cană pe zi.


2. Tulsi sau busuiocul sfânt

Este o plantă folosită de secole în medicina tradiţională indiană Ayurveda, datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Tulsi este un antioxidant foarte puternic şi are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii.
Poate să prevină diabetul şi cancerul, potrivit unor cercetări recente. Îl găseşti sub formă de pudră, ceai sau capsule.


3. Ciuperca Reishi

Este un remediu des folosit în medicina chineză. Potrivit cercetărilor, ciuperca Reishi are proprietăţi anticancerigene şi întăreşte sistemul imunitar. Datorită efetelor antibacteriene, ciupercile Reishi împiedică dezvoltarea tumorilor şi formarea plăcilor de aterom în artere. Găseşti pudră de ciuperci Reishi, suplimente sau ceai.


4. Cafeaua

Potrivit specialistului, cafeaua previne apariţia cancerului, a diabetului şi a bolilor de inimă. O ceaşcă de cafea dimineaţa este recomandată, însă nu poţi să apelezi şi la varianta decofeinizată pe parcursul zilei.


5.
Ceapa roşie


Este recunoscută pentru proprietăţile ei anti-îmbătrânire, scade colesterolul rău şi reduce riscul de a suferi un atac de inimă. Chercetina şi kemferolul din ceapa roşie sunt doi dintre cei mai eficienţi antioxidanţi care au efecte anticancerigene, antiinflamatorii şi întăresc sistemul imunitar. Este de preferat să înlocuieşti ceapa albă cu cea roşie, deoarece prima conţine mai mult sulf care irită ochii şi sistemul respirator.


6. Turmericul

Este cel care dă culoare condimentului curry. Curcumina, substanţa activă din rădăcina de turmeric are proprietăţi anticancerigene foarte puternice.
De asemenea, cercetările scot la iveală faptul că turmericul are grijă de sănătatea inimii, a creierului, creşte imunitatea şi poate să fie folosit pentru diminuarea diverselor dureri. Specialistul recomandă consumul unei cantităţi mari de turmeric sub formă de pudră sau administrarea unor suplimente care să conţină 500 miligrame de curcumină.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod