6 întrebuințări neobișnuite ale cepei

Ceapa este considerată un remediu natural care ajută la ameliorarea mai multor probleme medicale. Descoperă câteva dintre întrebuințările neobișnuite ale cepei!
Ceapa dă gust oricărui preparat şi este foarte des folosită în bucătărie. Dar ştiai că ea este şi un bun remediu pentru diverse probleme medicale? Numeroase cercetări au demonstrat faptul că ceapa are proprietăţi antiseptice şi antibiotice datorită conţintului său ridicat în sulf.

Ceapa a fost folosită din vremuri străvechi ca remediu împotriva stărilor de vomă, a răcelilor şi tusei, dar şi ca tratament pentru probleme respiratorii, cardiovasculare şi artrită. Specialiştii au descoperit că ceapa scade colesterolul rău şi este un aliment important pentru pacienţii cu diabet zaharat de tip 2.


Iată câteva dintre întrebuinţările neobişnuite ale cepei:


1. Ceapa, remediu pentru tuse

Dacă ai rămas cu o tuse supărătoare după o răceală încearcă acest remediu natural: taie o ceapă în două, scobeşte puţin jumătăţile şi pune câte o lingură de zahăr în fiecare. Se acoperă şi se lasă la macerat o oră, după care se consumă sucul rezultat de două ori pe zi. Sulful care se regăseşte din abundenţă în ceapă are proprietăţi antibacteriene şi ameliorează tusea.


2. Ceapa, remediu pentru căderea părului

Se fierbe o ceapă într-o cantitate mai mare de apă, iar acest lichid se va folosi ca tratament înainte de a spăla părului cu şampon. Se clăteşte părul cu acest amestec din ceapă care are efect antimicrobian şi regenerator.
Se elimină mătreaţa, stimulează regenerarea firelor de păr, în vreme ce antioxidanţii din ceapă vor stopa căderea părului.


3. Ceapa, remediu pentru colicii bebeluşilor

Este recomandat ca bebeluşul să bea câte o linguriţă de ceai de ceapă din oră în oră până când se ameliorează simptomele. Ceapa are proprietatea de a relaxa muşchii, întăreşte stomacul şi reglează digestia. Pentru a prepara ceaiul trebuie să fierbi o ceapă în apă şi să strecori lichidul rezultat.


4. Ceapa, remediu pentru tăieturi superficiale

Foloseşte coaja de ceapă pentru a o aplica pe tăietură, deoarece opreşte sângerarea, grăbeşte vindecarea rănii şi împiedică infectarea zonei.


5. Ceapa, remediu pentru gâtul inflamat

Se fierbe ceapa cu coajă în mai multă apă şi se foloseşte lichidul pentru a face gargară şi a-l consuma în cantităţi mici. Dacă nu suporţi gustului ceaiului rezultat poţi să adaugi puţină zeamă de lămâie şi miere.
Datorită proprietăţilor antiinfalamtorii ale cepei, acest ceai este excelent pentru gâtul inflamat şi dureros.
 

6. Ceapa, remediu pentru febră

Folosește rondele de ceapă pe talpă ca să scapi de febră și să favorizezi eliminarea toxinelor din corp. Masează puțin tălpile cu ulei de cocos, după care pune câte o felie de ceapă, învelește talpa cu folie alimentară și pune șosete peste. Aplică acest remediu seara, înainte de culcare. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod