5 remedii ayurvedice pentru durerile din timpul menstruației

Crampele și durerile care apar în timpul menstruației au fost definite ca fiind la fel de puternice precum cele asociate unui atac de cord. Dacă și tu te întrebi cum să le înlături, este momentul să apelezi la remedii naturale, fără efecte secundare.
Durerile declanșate de menstruație forțează una din 5 femei să abandoneze activitățile cotidiene și să stea în pat. Crampele, durerile intense, balonarea, modificările stării de dispoziție sau sângerarea abundentă te pot face să nu vrei decât să iei o pauză de la orice fel de activități și să eviți compania celorlalți. Nu ai de ce să te lași învinsă, ci este cazul să-ți definești o strategie de acțiune pentru a te asigura că nu vei avea parte de un repaus forțat.
Dismenoreea, diagnosticată atunci când în timpul menstruației apar dureri foarte intense care nu-ți permit să ai același ritm al activității, a fost caracterizată de dr. John Guillebaud, profesor de la Universitatea din Londra, drept „la fel de intensă ca și durerea din timpul unui atac de cord”.
„Nu se dă importanța cuvenită acestui aspect, dar consider că trebuie să se facă eforturi mai mari pentru a combate durerile din timpul menstruației.
Trebuie tratate la fel ca orice altă afecțiune, iar sentimentele de jenă sau timiditate nu trebuie să împiedice pacientele să primească ajutorul de care au nevoie”
, adaugă dr. Guillebaud.

 
Iată ce remedii ayurvedice poți utiliza pentru a te simți mai bine în zilele de menstruație:

 
1. Masaj cu ulei de susan 

Uleiul de susan este utilizat foarte des în medicina tradițională Ayurveda datorită proprietăților curative. Este bogat în acid linolenic și are efect antiinflamator și antioxidant. „Uleiul de susan este foarte util pentru a combate durerile asociate cu menstruația dacă este masat în zona abdomenului inferior”, potrivit dr. Malini Sharma, expert Ayurveda.

 
2. Semințe de schinduf

Schinduful a fost utilizat timp îndelungat pentru a accelera ritmul de eliminare a kilogramelor în plus. De asemenea, are un efect benefic asupra funcționării rinichilor, ficatului și reglează metabolismul.
Potrivit specialiștilor, semințele de schinduf sunt un remediu eficace inclusiv în timpul menstruației. „Poți reduce durerile care apar în perioada menstruației cu ajutorul schindufului. Lasă semințele la macerat în apă timp de 12 ore, apoi poți bea lichidul rezultat de-a lungul zilei”, spune dr. Ashutosh Gautam.

 
3. Căldură

„Este benefic și să se aplice o sursă de căldură în zona abdomenului inferior pentru a relaxa mușchii care s-au contractat la nivelul uterului”, potrivit dr. Manoj K. Ahuja, de la spitalul Fortis. Poți folosi o sticlă cu apă caldă sau fierbinte ori poți încerca un plasture special care menține căldura. Pentru a acccentua efectul poți bea lichide calde cu înghițituri mici sau poți face un duș cald pentru a reduce durerea și a te simți mai relaxată.

 
4. Exerciții fizice

Poate ți se pare ciudat să ți se sugereze exercițiile fizice când ai senzația că fiecare gest te doare, dar mișcarea va îmbunătăți circulația sângelui în zona pelvină și va stimula producția de endorfine care neutralizează prostaglandinele, substanțele care cauzează contracțiile uterului în zilele de menstruație. Dr.
Yogi Anoop consideră că exercițiile de yoga, în special pozițiile pranayama and shavasana reduc durerile și permit întregului corp să se relaxeze. „Este benefic și dacă stai întinsă pe spate și îndoi genunchii. Nu evita mișcarea, ci fii cât mai activă pentru a combate crampele și durerile menstruale”, adaugă acesta.

 
5. Ceai de ghimbir și piper negru

„Pregătește un ceai picant folosind rădăcină uscată de ghimbir, piper negru și puțin zahăr brun pentru un gust plăcut. Evită laptele sau orice alt ingredient suplimentar”, recomandă dr. Malini Sharma, expert Ayurveda. Ghimbirul reduce rapid durerile menstruale pentru că diminuează nivelul de prostaglandine. Ca și bonus, acest condiment reglează ciclurile neregulate și combate oboseala asociată cu sindromul premenstrual.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod