Sănătate: Cele mai bune sfaturi ca să eviţi candidoza vaginală

Băile lungi în apă caldă, duşurile frecvente sau gelurile cu un pH agresiv îndepărtează stratul protector format în mod natural în zona intimă.
Igiena intimă este esenţială pentru a evita apariţia candidozei vaginale sau recidiva ei. Chiar dacă este o afecţiune ginecologică care se întâlneşte destul de frecvent trebuie să ştii că poţi să respecţi anumite reguli pentru a o împiedica să apară sau să ai o nouă recidivă.

Iată care sunt cele mai importante sfaturi de care trebuie să ţii cont dacă vrei să nu ai probleme:

1. Ai grijă la frecvenţa duşurilor!


Duşurile sunt foarte importante în menţinerea igienei şi a senzaţiei de prospeţime, însă într-o anumită măsură. În acest sens, medicii ginecologi recomandă 1-2 duşuri pe zi, cu apă şi săpun, iar pentru zona intimă cu produse special dedicate. Băile lungi în apă caldă, duşurile frecvente sau gelurile cu un pH agresiv, îndepărtează stratul protector format în mod natural de flora vaginală pentru combaterea infecţiilor.


2. Foloseşte produsele potrivite pentru toaleta zonei intime!


Există anumite standarde pe care produsele create special pentru îngrijirea zonei intime trebuie să le îndeplinească. Acestea nu trebuie să conţină substanţe agresive şi trebuie să aibă un pH neutru. Zona genitală este foarte delicată, de aceea produsele care conţin parfum sau au proprietăţi antibacteriene pot dezechilibra mediul uşor acid al vaginului şi pot să provoace iritaţii sau chiar infecţii.

"Aceste produse trebuie să aibă ingrediente naturale, precum extract de arbore de ceai, extract de aloe vera, glicerină, acid hialuronic, acid lactic, probiotice din iaurt filtrat care previn dezechilibrele de la nivelul florei vaginale, ajută la îmbunătăţirea vieţii sexuale şi fac orice femeie să se simtă confortabil zi de zi", explică spune dr. Florenţa Creţu, Reprezentant Ropharma.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod