Remedii naturiste pentru vaginite

Vaginita bacteriana este o boala foarte comuna care afecteaza milioane de femei in fiecare an. Din punct de vedere medical, vaginitele sunt definite ca o inflamatie a peretilor vaginali. Ce iti poate fi de folos daca esti in aceasta situatie?
Mentine o igiena intima corecta!

In primul rand trebuie sa stim ca mentinerea unei igiene intime optime este factorul cel mai important in tratarea vaginitelor. Odata ce ai remarcat secretiile albicioase exagerate, uneori urat mirositoare, sangerari, senzatii de arsura, mancarime si durerea la contactul sexual nu ezita sa te prezinti la un medic ginecolog.


Consuma salate de cruditati si bea multe sucuri naturale din fructe!

Dar intre timp afla ce anume poti face tu pentru a-ti usura situatia. Pe langa o igiena intima corecta, un rol important il detine si alimentatia ta. Se recomanda un regim de "post" timp de 3-5 zile, in care sa bei cat mai multe fresh-uri de lamaie si portocale. Dieta din perioada urmatoare va fi putin mai restrictiva, deoarece trebuie sa contina salate cu legume crude, fructe si multa verdeturi.

 
Dupa 10-15 zile in care ai urmat aceasta dieta poti constata o diminuare a secretiei, precum si a problemelor inflamatorii. Poti sa introduci gradual in planul tau de meniu si legumele fierte (care sunt usor digerabile), orezul si supa de legume.


Ce trebuie sa eviti?

  • cafeaua;
  • ceaiurile;
  • zaharul;
  • prajelile;
  • alimentele rafinate.

De asemenea, un dus rece in regiunea perineala pentru 10-15 minute si impachetarile cu namol in jurul abdomenului (10 minute) efectuate de doua ori pe zi pot fi benefice pentru situatia de fata, reducand inflamatia.

Dupa insanatosire este foarte important sa adopti un regim alimentar sanatos, o igiena intima corecta, un program de odihna si de exercitii fizice pentru a-ti proteja organismul de aceste infectii.


Sfaturi practice

1. Baile de sezut efectuate de 2-3 ori pe zi cu apa calda pot calma senzatia locala de iritatie.
Dezinfecteaza inainte cada!

2. Usturoiul poate fi folosit pe post de supozitor: se curata, se inveleste intr-un tifon sterilizat, se unge cu putin ulei vegetal si se introduce in vagin. Lasa un capat de tifon afara ca sa poti schimba supozitorul o data la 3 ore. Usturoiul actioneaza impotriva ciupercilor.

3. Un program adecvat de odihna, o dieta sanatoasa si o igiena intima efectuata cu meticulozitate sunt pasii cei mai importanti in prevenirea acestor infectii.

4. Ia suplimente de vitamina A si complexul vitaminic B.

5. Alege lenjeria intima din bumbac!

6. Evita produsele de igiena intima cu substante chimice, tampoanele si hartia igienica colorata. Nu folosi lubrifianti din comert.

7. Nu spala sosetele impreuna cu lenjeria intima, deoarece daca prezinti unele infectii la nivelul piciorului acestea pot fi transmise organelor pelvine.

8.
Lenjeria intima din bumbac poate fi incalzita pentru a distruge ciupercile. Se umezeste, se stoarce si se incalzeste pentru 30 de secunde.

9. Este de preferat sa nu intretii raporturi sexuale in timpul menstruatiei sau a infectiilor.

10. Uleiul esential de tea tree este benefic in cazul vaginitelor. Poti sa folosesti creme, supozitoare, etc.

11. Aloe vera este folositoare pentru infectii, inclusiv pentru cele fungice. Poate fi administrata pe cale orala sau folosita pentru spalaturile vaginale.

12. Alte plante care te pot ajuta sa-ti calmezi simptomele sunt: musetelul, coada soricelului, radacina de nalba, galbenelele, papadia.

13. Nu lua suplimente de fier, decat dupa ce ai scapat de infectie. Bacteriile daunatoare au nevoie de fier pentru a se dezvolta.


14. Consuma mult iaurt si asigura un continut adecvat de fibre in organism.

15. Aplica local vitamina E dintr-o capsula pentru a reduce mancarimile.
 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Loredana pe 18 Oct 2014, 14:39
    Mancarime si usturime

    Sunt gravida in 28 de saptamani,de 3 luni de zile ma chinui cu mancarime si usturime,este foarte neplacut.in plus imi curge mai multa secretie decat de obicei si are un miros neplacut.am fost la doctor si mi-a dat canesten dar fara effect,apoi am incercat cu eco vag dar fara effect.ce imi recomandati ptr o gravida?as vrea sa incerc sa fac ceai de galbene.

    1
    0

  • Sofia pe 21 Aug 2013, 17:41
    Un produs excelent

    Mi s-a intamplat sa fac vaginita de mai multe ori intr-un an. Dupa ce m-am vindecat ultima data am inceput sa folosesc un produs nou, foarte bun: GINEXID (exista si ovule si dus). De cate ori ma duc la plaja sau fac efort fizic si transpir fac o spalatura vaginala cu Ginexid. De cateva luni nu am mai avut probleme. Vi-l recomand cu caldura.

    3
    0

  • laura pe 11 Mai 2013, 17:03
    buna

    CHIAR INCEPAND DE AZI VOI FACE O CURA DE SPALATURI DE SEZUT CU CEAI DE PELIN SI FLORI DE SALCAM VA ANUNT CAND TERMIN ,CRED CA FAC O SAPTAMANA DE SPALATURI EXTERNE,

    1
    0

  • Leny pe 9 Mai 2012, 23:14
    Remediu natural pentru vaginite

    Buna, nu mai bagati tot feluri de ceaiuri in vagin pt spalaturi... daca nu stiati spalaturile vaginale modifica dezechilibrul vaginal si o sa aveti mai multe scurgeri... Deci situatia se inrautateste.. puteti folosi un tratament natural aprobat de medic .. iata un produs bun pe www.scapa-de-vaginita .eu macar a incercat si alte femeii si sunteti sigura ca functioneaza... Sanatate tuturor

    5
    3

  • IOANA pe 4 Iun 2011, 10:44
    vaginita

    am fost si ue diagnosticata cu vaginita.mi s-a recomandat consumul de lichide, fructe, legume...si spalari cu irigatorul cu ceai de musetel. insanatosire grabnica fetelor! ;)

    2
    0

  • georgiana pe 11 Feb 2011, 10:27
    vaginita

    acum doua luni am fost la dr ginecolog pt ca aveam o scurgere galbuie si usor mirositoare,in urma analizelor mi-a spus ca am vaginita nespecifica si ca nu este nimic grav,am urmat tratamentul prescris de el,a avut efect intr-adevar dar problema este ca a reaparut,ce ma sfatuiti sau ce imi recomandati?sunt casatorita si a urmat si sotul meu tratamentul,va multumesc!

    18
    3

  • saribag ramona pe 22 Ian 2011, 14:50
    buna

    cum se poate scapa de vaginita?sunatoarea e buna pt asa ceva?sa-mi spuna si mie cineva la adresa mea de email.

    11
    0

  • florina pe 10 Mai 2010, 13:32
    despre mancarimile vaginale

    buna sa stiti ca m-am vindecat de vaginita de mancarimile vaginale,cu spalaturi cu bicarbonat de sodiu si cu usturoi introdus in vagin, si are efect foarte bun si mult iaurt pe stomacul gol dimineata si seara inainte de culcare

    9
    2

  • nely pe 8 Apr 2010, 08:43
    Probleme ale aparatului reproducator

    Ranile de pe colul uterin: cu ajutorul irigatorului se fac spalaturi zilnice cu decoct de tataneasa. Decoct de tataneasa mod de preparare:se fierb 2 lingurite de pulbere de tataneasa(plafar) intr-o jumatate de litru de apa (doua cani) timp de 5 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si apoi se filtreaza. Se amesteca jumatate de litru de decoct astfel obtinut cu inca jumatate de litru de macerat la rece(la o cana de apa se pun 2 lingurite de radacina de tataneasa macinata cu rasnita electrica de cafea, se lasa 8-10 ore la macerat, dupa care se filtreaza). Dupa introducerea decoctului, bazinul se tine mai ridicat decat trunchiul, asa incat lichidul sa ajunga in profunzime. Pentru o mai mare eficienta, la decoctul obtinut dupa metoda prezentata mai sus se adauga doua linguri cu iarba de coada-soricelului. Tratamentul dureaza timp de doua saptamani. In tratamentul bolilor venerice - tataneasa este un ajutor pretios, deoarece grabeste vindecarea si favorizeaza actiunea altor plante. De exemplu, tataneasa are o actiune potentatoare pentru rostopasca, aceasta fiind un remediu pretios in tratamentul vegetatiilor veneriene (produse de papilomavirusuri) si al herpesului. Pentru igiena obisnuita a organelor genitale, decoctul de tataneasa este de preferat altor solutii, deoarece nu distruge flora normala. Decoctul de tataneasa este si un anticandidozic puternic.

    9
    2

  • laura pe 24 Mar 2010, 23:08
    inca o nelamurire

    si inca ceva: puteti sa imi recomandati un produs sigur pentru igiena intima corespunzatoare? (mentionez si ca m-am spalat cu sapun inaintea aparitiilor simptomelor)

    8
    2

  • laura pe 24 Mar 2010, 23:05
    vaginita?

    am un discomfort de 2 zile: mancarimi si un aspect mai branzos, dar nu maroniu, al secretiilor; acestea chiar nu sunt mirositoare, insa vaginul si labiile sunt inflamate. am dedus din toate articolele citite ca e vorba de vaginita(poate chiar bacteriana), caci si sistemul meu imunitar e scazut si nu am o dieta sanatoasa, nici nu dorm suficient-ma simt extenuata. urasc ideea de a merge la ginecolog, de aceea ma intrebam daca ar fi indeajuns sa imi schimb stilul de viata si sa iau un supliment cu lactobacillius acidophilius(nu stiu un nume exact al unui astfel de medicament) si sa beau ceaiuri recomandate. mentionez ca am citit ca e posibil sa treaca si de la sine in aprox. 7 zile

    5
    7

  • sonia pe 28 Feb 2010, 22:39
    candida/vaginita

    majoritatea femeilor se lupta cu aceasta boala....am luat un tratament dar organismul meu a respins.....cred ca cele mai bune metode sunt cele naturiste....ganditi va ce faceau bunicile noastre...PS vreau sa raman insarcinata ,,,nu ma fereesc..de 3 luni fac neprotejat...aceasta boala poate afecta intr un fel ?am 20 de ani

    14
    1

  • incearca pe 22 Ian 2009, 10:47
    poate merge si asa

    am citit tot pe site-uri despre recomandarea unui medic generalist de a efectua spalaturi cu cloramina in apa (de la farmacie). am folosit si eu, foarte diluata (gen apa de la piscina), si m-am simtit ok apoi. Evita sa porti materiale gen poliester, mi se pare ca amplifica problema.

    7
    0

  • claudiata 1981 pe 9 Dec 2008, 23:56
    Secretie urat mirositoare

    Am o secreti foarte urat mirositoare nu stiu ce sa mai fac secretia nu este deloc abundenta dar in schimb miroase de iti muta nasul si mai rau e ca miroase asa de tare ca ma simt si cei din jurul meu. Am fost la dr toate bune analize tot ce se putea face tratament am tot luat clion si feminela vagice si spalaturi nu mai zic nu mai stiu ce sa fac va rog datimi un sfat sau eventul un tratament dak vati confruntat cu asa ceva. VA MULTUMESC

    0
    11

  • Mateescu Oana pe 18 Apr 2008, 18:48
    ...

    Sufar de candida albicans de cand sunt copil. De-a lungul timpului am urmat zeci de tratamente prescrise de medici ginecologi, fara niciun rezultat. Ultimul tratament a fost cu Gynofort dar nicio schimbare. S-a instalat in corpul meu si nu are de gand sa mai "plece":( Mi se pareau nebunesti remediile astea cu usturoi, bicarbonat de sodiu... dar banuiesc ca au efect de vreme ce am citit despre ele in mai multe articole.

    12
    0

  • roxana pe 20 Feb 2008, 16:45
    Foarte util

    Este un lucru incredibil de bun deoarece nu prea sunt informatii despre astfel de lucrurii. Super tare!

    6
    2

  • petrescu veronica pe 26 Ian 2008, 10:52
    este adevarat ca infuzia cu bicarbonat de sodiu ajuta la indepartarea ciupercilor vaginale?multumesc mult

    Este adevarat ca infuzia cu bicarbonat de sodiu apoi sapalarea cu aceasta duce la indepartarea ciupercilor vaginale?

    15
    0

  • dory pe 13 Ian 2008, 15:46

    Voi incerca si eu!!!

    6
    6

  • dida pe 4 Dec 2007, 10:44
    Sal

    Mie chiar o doamna doctor mi-a recomandat spalaturi cu galbenele, coada soricelului si pelin toate cate o lingurita la 1 litru apa fiarta, 20 min, se strecoara si se raceste la temperatura adecvata si se fac spalaturi de 2 ori pe saptamina. Super efect.

    6
    2

  • maria p. pe 27 Nov 2007, 11:40
    Alte informatii

    Spalaturile se fac cu irigatorul sau doar extern?

    14
    3

  • Ana-Maria pe 27 Nov 2007, 09:22
    Multumesc pentru articol

    Super articol. Chiar aveam nevoie de asa ceva, pentru ca am mari probleme. Multumesc.

    5
    1

  • vultur nona pe 26 Nov 2007, 20:04
    Buna

    Sunt bune sfaturile dar e cam dificil cu acel regim. De altfel e ok. Multumim

    2
    0

  • Mary Ann pe 26 Nov 2007, 11:45

    Clar si adevarat!

    0
    1

  • MIHAELA pe 26 Nov 2007, 10:51

    MULTUMESC PENTRU INFORMATII

    1
    1

  • Victoria pe 25 Nov 2007, 15:50
    Util

    Va multumesc foarte mult pentru articol, este super util pentru orice femeie, utilitatea si eficienta garantata reflectandu-se in apelul la produsele naturale.

    2
    1

  • LILI pe 24 Nov 2007, 21:26
    Inca un remediu

    CRED CA CEL M-AI BUN REMEDIU ESTE CU SPALATURI CU CEAI DIN FLORI DE SALCAM...ARE EFEC SI NU MAI AI PROBLEME MULT TIMP.

    16
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod