Menstruatia - de ce ne da dureri de cap?

Continuam astazi articolul destinat menstruatiei si problemelor cucare se confrunta din aceasta cauza multe femei. Dr. Catalin Gavrilade la American Medical Center expune cauzele si tratamentul indicat indiferitele tulburari ce pot aparea.

Cauzele sindromului premenstrual
Hormonii sexuali femenini si neurotransmitatorii
Medicamente cunoscute ca agnonisti ai hormonului eliberator degonadotrofine (GnRH) impiedica aparitia simptomelor sindromuluipremenstrual prin supresia hormonilor care cauzeaza ovulatia. S-aconcluzionat ca hormonii sexuali femini au un rol foarte important. Cuexactitate, rolul acestora ramane inca neclar. Sindromul premenstrual parea fi o complicata interactiune intre hormonii sistemului reproductiv sineurotransmitatorii (substante chimice cu rol de menageri existente increier).

Dezechilibru al calciului si magneziului
Nivelul calciului si magneziului prezinta variatii mari in timpulciclului menstrual si se considera ca aceste minerale ar avea rol insindromul premenstrual. Unii cercetatori au emis ipoteza ca deficienta demagneziu sau excesul de calciu pot fi cauzele care declanseaza simptomelesindromului premenstrual. Aceste efecte sunt mult mai complicatedeoarece suplimentele de calciu par a reduce simptomatologia sindromuluipremenstrual si administrarea de magneziu pare sa nu aiba nici un efect.

Hormonii de stress
Hormonii de stress sunt hormonii eliberati cand respectivulorganism e supus la stress si fac parte din sistemulhipotalamic-pituitar-adrenergic. Sunt indicii care arata ca raspunsul lastress al femeilor cu sindrom premenestrual este mult mai intens decatla femeile fara simptome.

Cat de grav este sindromul premenstrual?
Exacerbarile altor afectiuni in faza premenstruala: migrenele - Jumatatedintre femei acuza migrene in timpul menstruatiei; astmul-femeile caresufera de astm prezinta un risc ridicat de acutizare a afectiuniiin faza premenstruala; alte afectiuni-epilepsia, scleroza multipla,lupusul sistemic, si sindromul colonului iritabil se pot exacerba infaza premenstruala.

Consecintele emotionale ale sindromului premenstrual
Sindromul premenstrual, in particular femeile care sufera de PMDD isipot vedea afectate relatiile cu partenerii de viata, copiii, colegiide serviciu. Totusi nici un studiu nu a demonstrat ca femeile devinincompetente din cauza PMDD.
Adolescentele cu sindrom premenstrualsever pot avea inclinatii suicidale accentuate. Alcoolul creste risculde a prelungi dismenoreea (durerile de la ciclu) la femeile cu sindrompremenstrual sever. De asemenea pot aparea tulburari ale apetituluialimentar.

Durerile de sani
Multe femei cu dureri severe de sani (mastodinii ciclice) sunt ingrijoratecu privire la cresterea riscului de cancer de san. Nu exista nici o dovadain privinta durerilor de sani de la ciclu si cancerul de san. Acestefemei fac mamografii la o varsta mult mai scazuta decat altele, desiacest test, in general, nu e util in detectarea cancerului de san lafemeile sub 35 de ani.

Tratamentul tulburarilor de ciclu menstrual
Antialgice obisnuite
Antiinflamatoriile nesteroidiene(AINS)
Medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene blocheaza sinteza deprostaglandinele - substantele care cresc intensitatea contractiiloruterine. Sunt deosebit de eficiente in reducerea sangerarilor puternicesi a crampelor. Aspirina este cel mai cunoscut AINS, dar exista altezeci care sunt disponibile cu sau fara reteta. Dintre cele mai eficienteimpotriva crampelor si a altor tulburari de menstruatie sunt ibuprofenul(Nurofen, Paduden) si acidul mefenamic (Ponstel). Aceasta substanta afost intens studiata si s-a aratat ca reduce sangerarea intre 30-50%;si alte AINS sunt eficiente. Pentru a fi eficiente trebuie luate cu 7-10zile inainte de menstruatie. Efectele sale secundare cele mai intalnitesunt problemele gastrointestinale.
Paracetamol reduce nivelul de gonadotrofine si estradiol - o forma deestrogen - care ar putea avea efecte asupra tulburarile menstruale,desi studiile nu arata nici un beneficiu terapeutic.

Terapii hormonale pentru problemele menstruale
Contraceptive orale (CO)
Contraceptivele orale, cunoscute si popular sub numele de "Pilula" carecontin o combinatie de estrogen si un progestativ (o forma sintetica aprogesteronului), blocheaza producerea de hormoni masculini si blocheazareceptorii pentru estrogen in uter. Sunt folosite pentru a face caciclul sa devina regulat, in cazul femeilor cu probleme de menstruatie,incluzand dismenoreea (dureri mari), amenoreea (absenta menstruatiei),si metroragia (sangerarea puternica). Contraceptivele orale se folosescsi pentru tratarea endomentriozei, si protejeaza impotriva canceruluiovarian si endometrial.
Regimul standard in care se administreaza timpde 21 de zile pilule cu 7 zile pauza s-a demonstrat a fi util si lafemeile la care alte tratamente au esuat.

Tratamentul sindromului premenstrual
Inhibitori selectivi de recaptare a serotoninei
Inhibitorii selectivi de recaptare a serotoninei sunt medicamentecare mentin un nivel ridicat de serotonina in creier. Serotonina esteimportanta in mentinerea unui echilibru in cazul depresiilor, somnului,si apetitului. Aceste medicamente servesc de asemenea la reducereaanxietatii, lucru care poate conta foarte mult la succesul pe care l-auinregistrat in tratarea sindromului premenstrual in comparatie cu alteantidepresive. Inhibitorii standard includ fluoxetina (Prozac), sertralina(Zoloft), paroxitina (Paxil) si fluvoxamina (Luvox). In studiile asuprapersoanelor care au folosit Prozac si Zoloft s-a aratat ca amelioreazadepresia premenstruala, iritabilitatea si tensiunea.
Injectiile cu agenti hormonali puternici, in mod special agonistiihormonului eliberator de gonadotrofina (de exemplu goserelin), s-aufolosit in tratarea sindromului premenstrual. Ovulatia inceteaza intimpul tratamentului creandu-se o stare asemanatoare menopauzei. Anumitesimptome ale sindromului premenstrual se imbunatatesc, tensiunea in sani,oboseala, si iritabilitatea; aceste analogi par sa aiba un efect preamic in cazul depresiei. Sunt utile pentru a ameliora simptomele gravede endomentrioza, sau metroragie. Aceste medicamente se folosesc siin determinarea cauzei exacte a simptomelor, daca sunt sau nu cauzatede sindromul premenstrual. Daca continua sa apara dupa ce sunt luatemedicamentele, probabil ca nu sindromul premenstrual este cauza lor .Din cauza faptului ca scaderea nivelului de estrogen poate duce laosteoporoza ireversibila, pastilele nu trebuie luate mai mult de 6 lunide zile. Daca totusi se iau pentru o perioada mai mare de 6 luni de zile,trebuie sa se ia si estrogeni de sinteza in doze mici.

Alte medicamente
Medicamente impotriva anxietatii
Medicamentele impotriva anxietatii pot fi folositoare pentru femeilecare sufera de forme grave de sindrom premenstrual si care sufera si deanxietate. Cele mai cunoscute sunt benzodiazepinele. In urma unui studiuintins pe durata a 3 luni, 37% dintre femeile care iau alprazolam (Xanax)au simtit ca severitatea simptomului s-a redus cu jumatate in comparatiecu numai 30% in cazul celor care iau fie progesteron sau placebo.
Efectelesecundare obisnuite sunt somnolenta in timpul zilei si un sentiment denesiguranta. In cazul existentei de afectiuni respiratorii (de exemplubronsita cronica), acestea se pot agrava. De asemenea utilizarea faradiscernamant poate conduce la dependenta.
Danazol-ul este o substanta sintetica care se aseamana hormonilormasculini. Suprima estrogenul si menstruatia si este folosit uneoriin combinatie cu contraceptive orale, pentru a reduce dismenoreea,metroragia, si simptomele de endometrioza. A fost de asemenea folosit caantialgic pentru mastodiniile ciclice severe. Conform unui studiu, 65%dintre femeile care au luat acest medicament timp de 6 cicluri consecutivenu au mai avut dureri. Efectele adverse includ cresterea parului pefata, ingrosarea vocii, cresterea in greutate, acneea si matreata. Poatecreste nivelul de colesterol total si LDL - colesterol. Nu exista nicio experienta de folosire a acestui medicament pe termen lung. Femeileinsarcinate sau cele care doresc sa ramana insarcinate nu trebuie sa iaacest medicament deoarece poate afecta dezvoltarea fatului.

Modificarea stilului de viata
Modificarea stilului de viata este un mijloc practic de a reducestresul si poate fi folositoare femeilor care sufera de sindrompremenstrual. Aceasta include identificarea surselor de stres, stabilireaprioritarilor si gasirea modalitatilor de a face fata stresului. Uneleslujbe tind sa modifice perceptia femeilor asupra menstruatiei, acesteaprivind-o ca pe o experienta mai degraba pozitiva, aceasta ajutand ladiminuarea prejudiciilor functionale din timpul menstruatiei. Rezultateleobtinute pin aceste tehnici sunt incurajatoare.

Identificarea surselor de stres
De multe ori femeile nu isi dau seama ca schimbarea starii lor despirit si faza premenstruala coincid. Este util sa se inceapa procesulde reducere a stresului cu tinerea unui jurnal al activitatilor zilniceurmarind activitatile zilnice in timpul ciclului menstrual. Primul paseste sa se noteze activitatile care solicita un efort foarte mare detimp si energie, care produc anxietate si furie, sau grabesc un raspunsnegativ din punct de vedere fiziologic (de exemplu aciditatea gastrica saudurerile de cap). Trebuie notate de asemenea si experientele pozitive -cele care produc un confort din punct de vedere mental sau fizic sau dauun sentiment de implinire.
Desi acest exercitiu pare ca ar putea producestres prin el insusi - sau macar inseamna o sarcina in plus - trebuiefacut cu constiinciozitate. Adaugarea catorva cuvinte la detaliile de orasi de data vor servi de puncte de sprijin pentru amintirea intamplarilorsemnificative. Femeile ar trebui sa identifice 2 sau trei evenimentecare li s-au parut foarte apasatoare sau greu de suportat. Prioritatilesi tintele ar trebui identificate cu grija. Femeile ar trebui sa vadadaca activitatile care le-au cauzat stres au fost facute in interesullor personal sau al altora sau daca si-au asumat sarcini pe care nu lepot duce la bun sfarsit.

Alte recomandari
Dieta
Este necesara o dieta echilibrata in toate principiile alimentare sisa contina un numar de calorii in concordanta cu tipul de activitatedesfasurat de fiecare persoana in parte si ore regulate de masa. Serecomanda scaderea cantitatilor consumate de alcool, zahar, cofeina.

Activitate fizica regulata
Se recomanda gimnastica de intretinere, alergari usoare. Se indica 30de minute de exercitiu fizic zilnic de intensitate moderata. Absentaactivitatii fizice poate agrava simptomele sindromului premenstrual.

Calciu si magneziu
Calciul si magneziul prezinta nivele serice fluctuante. Unele studii arataca administrarea de 1,2 g calciu pe zi scade intensitatea simptomelorsindromului premenstrual la aproximativ jumatate dintre paciente dupa treiluni de administrare. Unii medici recomanda a se incerca administrareade calciu inainte de administrarea de antidepresive. Administrarea demagneziu nu realizeaza nici un beneficiu clinic.

Vitaminele
Nu exista nici un studiu care sa confirme ca simptomatologia sindromuluipremenstrual sau alte tulburari de ciclu pot fi cauzate de deficienteale diverselor vitamine.

Remediile naturale
Studiile arata ca remediile asa numinte naturale pe baza de plantesau alte substante nu sunt mai eficiente decat placebo in tratamentulsindromului premenstrual.

Partea I-a

 

Comentarii (46)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Andreea pe 18 Mar 2013, 23:55
  menstruatia

  Buna,am o mica problema .. pe baza de stres, de nervozitate menstruatia poate avea perturbari? Din cauza unor probleme de viata,mai mereu sunt stresata, o vreme , aveam menstruatia cu intarzierii lungi , sau scurte, varia de la luna la luna . Dar de cateva luni ( 5-6-7 ) menstruatia,vine exact la timp. Din cauza problemelor de sanatate, mereu sunt in lipsa de calciu si magneziu, fiind si destul de slaba. De cateva zile, am inceput un tratament cu magneziu, iar acum cand am avut ciclu' , el a venit destul de putin .. comparativ cu alte dati. inainte aveam 5 6 zile, iar acum 4. E ceva normal, avand 16 ani,sa inceapa sa se regleze si el ? M-ar ajuta mult un raspuns .Multumesc.

  6
  3

 • teodora i pe 28 Mar 2012, 15:08
  dureri de cap inainte sau dupa ciclul menstrual

  inainte sau dupa ciclul mensteual am dureri foarte mari de cap si nu imi trece cu absolut nici o pastila,si vomit!in ultima vreme merg la urgenta pt ami calma durerea!ce pot sa fac sa nu mai am astfel de dureri?

  32
  7

 • mimi m pe 23 Feb 2012, 19:52
  dureri de cap

  buna , in luna decembrie am facut un test papanicolau.Mi s-a dat un tratament cu Dufaston si de atunci in fiecare luna inainte de ciclu menstrual am o durere dupa cap groaznica .Ma sperie teribil acest lucru , ce as putea face in acest sens. Nici bani diponibili nu am ca sa mai fac acum un alt control . Cema sfatuiti sa fac . Multuesc cu stima

  29
  8

 • adina pe 2 Aug 2011, 16:49
  dureri dupa menstruatie

  in timpul menstruatiei am dureri foarte mici dar dupa ce mi se termina de tot incep sa am niste dureri sacaitoare uneori pana si la anus am niste intepaturi care poate fi motivul?

  36
  20

 • marin elena pe 17 Mar 2011, 13:13
  dureri de cap in timpul menstruatiue

  am dureri de cap in timpul menstruatiei ce madicament pot sa iau sa nu comtina inubrofen

  39
  15

 • lascu alice pe 25 Ian 2011, 18:33
  dureri de cap in timpul menstruatiei

  foarte dese aceste dureri de cap multor femei.astept si eu un raspuns-sa iau calciu in timpul menstruatiei sau inainte?

  33
  15

 • ionela pe 22 Ian 2011, 10:45
  dureri de cap

  dupa ciclu am dureri de cap ingrozitoare care nu trec cu nici un fel de medicament ce pot sa fac am fost si la medic dar degeaba va rog ajutatima

  43
  15

 • Anca pe 8 Ian 2011, 21:30
  Prostesc

  Deci ce o sa intreb eu este cam penibil: Cum poti confectiona un absorbant acasa? Nu neaparat carpe. Nu stiu, ceva care sa ajute la un flux mai ridicat. Trebuie sa construiesc de acum asa ceva pt ca maica-mea nu vrea sa-mi dea absorbante(cand cumpara le foloseste si apoi le ascunde nu stiu unde) si cel mai aproape magazin care are este destul de departe. help, ceva care sa ma ajute !!!

  34
  12

 • MANOLE pe 8 Dec 2010, 20:37
  dureri de cap

  as dori a stiu care sunt cauzele durerii de cap pana la ciclul menstrual si ce remediu imi recomandati va multumesc .

  30
  7

 • MARYA pe 30 Oct 2010, 11:00
  dureri in timpu menstruatiei

  VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI DACA SE POATE IN TIMPUL MENSTRUATIEI AM NISTE DURERI INGROZITOARE NU AM PUTERE SA STAU NICI PE PICIOARE NU STIU CE SA MAI FAC.AM 26 DE ANI SI DE CIND MA STIU AM DURERILE ASTEA INGROZITOARE.VA ROG SA MA AJUTATI DACA SE POATE.VA MULTUMESC MULT.

  14
  8

 • papusik pe 14 Iun 2010, 18:58
  probleme mai mari fara sterilet !

  Am avut mai multzi ani sterilet,acum am 45, si l-am scos fiindca expirase si am zis sa stau cateva luni asa fara... culmea de cand l-am scos numai probl am : ciclu se opreste dupa 2 zile vine iar cu cheaguri, apoi, acum vad ca vrea sa vina dupa 2 sapt si sunt f ingrijorata in atatia ani de zile am vut un ciclu f regulat la 24-28 zile si acum iata belea dupa 2 sapt,am fost la control, acum 2 luni cik totuul e ok, cine mai stie o sa merg sa montez altul poate asa e mai bn.

  21
  3

 • Marcela pe 13 Iun 2010, 13:45
  Ce fel de sterilet imi recomandati?

  Am 42 de ani,vreau sa imi pun un sterilet;de aproximativ 1 an si jumatate am menstratia foarte abundenta si nu stiu ce fel de sterilet ar fi recomandat pentru mine,deoarece am mai avut sterilet cu cativa inainte si in perioada in care am avut steriletul pus ,menstruatia era mai abundenta decat anterior.

  3
  0

 • elena pe 28 Apr 2010, 19:44
  intrebare

  durerile de cap de ce apar numai in perioada menstruatiei

  12
  7

 • mirela pe 25 Mar 2010, 14:37
  dureri de cap inainte si in timpul menstruatiei

  am o rugaminte , va rog ajutatima...am dureri de cap ce se localizeaza pe partea stanga inaintea menstruatiei cu o zi si intimpul menstruatiei ba chiar i/mi da si ameteli... de 5 luni am inceput sa sangerez in abundenta ba chiar a 2 zi de menstruatie nu ma pot ridica din pat din cauza ca sangerz mult , astept daca un raspuns daca ma poate ajuta cineva , Va multumesc ..multa sanatate

  22
  2

 • ioana pe 19 Dec 2009, 14:06
  dureri de cap

  am si eu o intrebare... cele care aveti dureri de cap in timpul menstruatie... folositi tampoane sau absorbante?

  13
  5

 • monica pe 6 Dec 2009, 16:03
  dureri de cap

  am dureri mari de cap in timpul mestruatiei,nu cedeaza cu nici un medicament cine ma poate ajuta nu stiu ce sa mai fac,si unde sa mai merg. Va multumesc.

  7
  10

 • mona pe 6 Dec 2009, 16:01
  dureri de cap

  am dureri mari de cap in timpul mestruatiei,nu cedeaza cu nici un medicament cine ma poate ajuta nu stiu ce sa mai fac,si unde sa mai merg. Va multumesc.

  22
  1

 • cristina pe 14 Nov 2009, 00:29
  dureri de cap dupa ciclu

  buna va rog din suflet sa-mi spuneti cand sunt pe ciclu imi curge cheaguri si am dureri mari de cap multumesc

  28
  2

 • ADINA pe 13 Nov 2009, 05:34
  noduli la ambii sani

  buna ,am 23 de ani si am noduli la ambii sani,am fost acum vreo 2 ani jumate la doctor cu aceasi problema si mia spus ca e in regula ca scap de ei dupa ce am sa nasc un copil,acum am un copil si nu am scapat de ei chiar am mai multi noduli.Va rog sa imi spuneti ce poate fii? tin sa precizez ca am folosit o crema pt sani prostegen cam asa ceva si dupa ce am nascut au aparut nodulii dupa 1 an jumate. va multumesc.

  6
  3

 • ADINA pe 13 Nov 2009, 05:32
  noduli la ambii sani

  buna ,am 23 de ani si am noduli la ambii sani,am fost acum vreo 2 ani jumate la doctor cu aceasi problema si mia spus ca e in regula ca scap de ei dupa ce am sa nasc un copil,acum am un copil si nu am scapat de ei chiar am mai multi noduli.Va rog sa imi spuneti ce poate fii? tin sa precizez ca am folosit o crema pt sani prostegen cam asa ceva si dupa ce am nascut au aparut nodulii dupa 1 an jumate. va multumesc.

  2
  1

 • nicoleta pe 2 Iun 2009, 13:04
  mestra de 2 ori intr-o luna

  Buna ziua,am 40 ani ,un sot si doi copii minunati.Pana in luna decambrie aveam 56-57kg.Din luna ianuarie 2009,am constatat ca incep sa iau in greutate.Am ajuns chiar la 62kg.Din luna aprilie m-am apucat de aerobic .Sesizand schimbari in functionarea metabolismului meu am fost mai atenta la mine.Mentionez ca sunt o femeie cu o menstruatie dintotdeauna foarte regulata,iar la nasterea fetitei (10 ani)prin cezariana, am cerut si "legarea trompelor".In luna mai am avut menstruatie pe data de 7,iar in data de 28 iar.Este prima oara in viata cand mi se intampla asta.As dori daca se poate un posibil raspuns,la prima vedere.

  8
  7

 • vali pe 19 Mai 2009, 18:29
  dureri in perioada menstruatiei

  Ma simt tare rau in perioada ciclului cum ar fi;ameteli foarte mari,dureri de cap,mi se inmoaie mainile picioarele am stari naspa imi vine sa plang va rog spunetim si mie un tratament dar as prefera ceva plante ceaiuri adica medicamente pe baza de plante.Multumesc si astept raspuns multa sanatate

  41
  5

 • lili_31 pe 1 Mai 2009, 06:29
  sarcina

  buna la toate femeilor .am o rugaminte / cum mai pot sa raman insarcinat ? am 31 de ani si am un baietel de 5 ani si im mai doresc f mult un copil .

  11
  8

 • gabyzza pe 2 Mar 2009, 17:43
  efect negativ al pastilelor de slabit?

  Buna! Am o mare nelamurire in legatura cu menstrutia, care am avut-o la 15 zile, practic de 2 ori pe luna, si as vrea sa stiu daca cauza este pastilele de slabit pe care l-am folosit??Multumesc

  2
  0

 • andreea pe 28 Feb 2009, 16:33
  e ceva normal?

  buna...timp de 3 zile din cele 6 cat ma tine menstruatia e foarte abundenta si apar si cheaguri foarte multe...este ceva normal? va rog sa ma ajutati...astept raspuns...multumesc anticipat.

  8
  0

 • alice pe 13 Feb 2009, 00:21
  e ceva normal?

  buna...am 18 ani si mi sa intamplat ca in timp ce faceam dragoste cu prietenul meu sa sangerez..dar nu mia venit menstruatia in momentul ala deoarece dupa ce am termiminat actul sexual numai sangeram apoi knd am inceput iar sa facem dragoste iar am sangerat... nu stiu ce se intampla cu sangerarile astea...... e normal sa se mai intample asa ceva.????? va rog ast raspuns...

  0
  12

 • andreia pe 10 Feb 2009, 20:35
  sex

  nu mai stiu cate am luat doar ca sami treak dar in zadar de fiecare data cand fac sex ma ustura de nu mai pot dar nu pe moment ci peste ~12 ore si drept sa va spun nu o fac q penisuri asa mari k nu ma doare ci ma ustura dar cand fac sex ma simnt bn datimi un sfat merci

  4
  3

 • anca pe 10 Feb 2009, 20:15
  menstruatia

  mam saturat sa tot iau supozitoare cand imi vine menstruatia si pastilele ptr dureri nu au nici un efect si in plus ma si ustura de la supozitoare.ce ar trebui sa fac va rog datimi un sfat?va multumesc

  4
  1

 • cristna pe 15 Dec 2008, 19:42
  menstruatia neregulata

  Am 27 ani si am o problema. In ultimele 4 luni am menstruatie cu 7-8 zile inainte, un flux f mare si dureri de spate, sani, nu stiu ce sa mai fac. Va rog sa imi dati un sfat. Va multumesc!

  4
  0

 • MADALINA pe 18 Nov 2008, 16:14
  menstruatie de 2 ori pe luna?

  luna aceasta am avut menstruatie de pe 3 pana pe 8.iar astazi am inceput iarasi da am.de ce? eu cred ca sunt racita!dar am aceleasi dureri ca la un ciclu normal!care este cauza as vrea sa stiu?

  1
  8

 • Dorotea pe 30 Oct 2008, 09:46
  dureri menstruale

  Am o problema,nu stiu cum sa incep.Am 14 ani si de fiecare data cand imi vine menstruatia am dureri ingrozitoare de burta si spate ,transpir foarte mult ,ametesc cad jos nu mai stiu ce sa fac 2 zile stau tot in pat pana imi revin.Ajutati-ma va rog !!!

  1
  9

 • doina pe 27 Oct 2008, 14:26
  tratament

  sunt in perioada de premenopauza, am o mare rugaminte la cine citeste aceste randuri, am dureri de cap de aproape doi ani de zile, ce-i drept acum un an si jumatate mi-am pierdut tatal, dar nu cred sa fie acesta motivul durerilor mele de cap, desi am fost foarte apropiata de el si tare am suferit la pierderea lui, am fost la mai multi medici, initial mi s-a spus ca as avea o lacuna temporala dreapta cauzata de golirea unui mic vas de sange, diagnostic infirmat de alti medici care mi-au spus ca o lacuna mi-ar da probleme serioase, ca imobilizare la pat sau .. mai rau, am si uitat cum este cand nu te doare capul, urmez tratament cu sermion (tanakan) si tratament pentru hipertensiune, ajutati-ma va rog cu un sfat sa pot merge in viata mai departe- am incercat un rmn dar fiind claustrofoba nu pot face aceasta analiza. Va multumesc

  7
  1

 • ana pe 17 Sep 2008, 19:23
  durere de cap menstruale

  am mari dureri de cap in timpul menstruatiei ......cine ma poate ajuta cu un sfat ...si medicamentatzie asi dorii ...... multumesc

  12
  5

 • andrei89 pe 25 Aug 2008, 20:21
  durere

  Tratament revulotionar al migrenelor si durerilor menstruale cu extractul din planta Petasites Hybridus Migrenal este singurul produs din Romania care contine acest ingredient Indicatii: migrene, dureeri premenstruale , astm, rinita alergica, alergii Butterbur (Petasites hybridus) este o planta care creste in Europa, USA and Asia si care de mult timp este folosita de medicina naturala. Studii medicale stiintifice recente au demonstrat faptul ca Butterbur poate imbunatati circulatia intra-craniana a singelui , ajutind si implicit functiile neurologice. Este deasemenea dovedit stiintific ca ingredientul principal din extractul din Butterbur, Petasin, joaca un rol important in reducerea discomfortului neurologic cauzat de migrene, dureri menstruale , lumina puternica si stress. Instructiuni de folosire: Ca supliment nutritiv, 2 capsule pe zi, luate dupa masa. Compozitie per capsula Butterbur extract 100 mg (per capsula) DZR: 200 mg Importator exclusiv: Live Well Products SRL, Firma distribuitoare unica a produsului RU-21 cauta activ distribuitori exclusiv zonali (orase) pentru baruri si cluburi . Farmaciile si magazinele naturiste ne pot contact de pe unul din siturile noastre cu linkuri prezente in www.smart-living,ro Telefon Mobil : 0727.774.736

  13
  6

 • anuta pe 25 Aug 2008, 13:46
  vreau sa raman gravida

  Am o mare problema eu si sotul meu vrem tare mult un copil, incercam de 5 ani ,dar problema e ca mie nu imi vine ciclul regulat. am venit la medic si miau zis ca nu am nimic grav dar nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac. Va rog frumos daca ma puteti ajuta.

  4
  1

 • mariana baragau pe 6 Aug 2008, 12:50
  amanare ciclu

  Am o mare problema ,vreau sa imi aman ciclu care luna trecuta a fost pe data de 25.07.2008, iar cu o luna in urma pe data de 19.06.2008 . Nu am ciclu regulat si nu stiu cand ar trebui sa imi vina luna asta , dar oricum nu vreau sa imi vina sf lunii ptr ca plec la mare.Am sterilet , am 40 ani . Ma ajutati, va rog, u am probleme de sanatate.Cand m-am casatorit asta de mult prin 91 am incercat sa iau anticonceptionale dar nu le suportam imi venea s vomit , nu am mai luat de atunci .In speranta unui raspuns, va multumesc, Manaba

  9
  4

 • kamy pe 7 Iul 2008, 12:11
  dureri de cap

  am foarte mari dureri de cap in timpul menstruatiei,nu stiu ce medicamente sa mai iau,stiti vreun remediu naturist?astept raspuns

  7
  5

 • pufy pe 30 Mai 2008, 15:25
  intarzierea menstruatiei

  am luat contraceptive de 5 ani iar acum am facut pauza.Ultima luna cand le-am mai luat a fost februarie .mi-a venit menstra apoi luna urmatoare si pana in prezent nu am mai avut nici macar o sangerare.Se poate ramane asa repede insarcinata?Care ar fi motivul ca nu mai am menstruatie?

  12
  6

 • cristina pe 14 Mai 2008, 18:58
  probleme menstruale

  .....nici nu stiu cum sa incep....am 18 ani mi am incep viata sexuala cam devreme ....iar in ultimul an am luat aticonceptionale dar problema este ca dupa un an am facut pauza .....mi-a mai venit cam doua luni dupa ce am intrerupt anticonceptionalele dupa care 2 luni nu mi-a mai venit.....am facut teste peste teste (de sarcina ) si toate negative........problema este ca nu imi vine.....sunt plecata afara asa ca nu am timp sa trec p la un doctor si mai sunt si problemele cu actele aici asa ca nu pot merge la un doctor.... va rog din tot sufletul sa imi raspundeti la aceste nelamuriri ca am ajuns sa nu mai pot dormii noaptea....va multumesc din tot sufletul.P.S:am uitat sa mentionez ca de cand am intrerupt anticonceptionalele ma ingrasat extrem de mult.de la 47kg am ajuns la 56.

  0
  6

 • ana pe 28 Apr 2008, 19:28
  dureri de cap

  am 55 ani si sunt la menopauza insa am o problema.Durerile mari de cap pe care le am sunt insotite de un miros urat al corpului.Care este cauza acestui miros urat?

  3
  0

 • ana pe 21 Apr 2008, 12:39
  salut antonella

  eu te sfatuiesc sa mergi cat mai repede la medic sa iti faci un control..daca ai un nodul nu inseamna ca ai neaparat cancer..dar daca este ceva de genu asta este foarte important sa fie descoperit din timp ca sa te poti trata

  0
  0

 • irinalexy pe 10 Apr 2008, 19:11
  Pentru Violeta

  Salut,Violeta! Exista medicamente care iti pot intarzia menstruatia,dar din pacate nu le poti administra fara sfatul medicului.Du`te la un ginecolog si spune`i "problema" ta...desi,am inteles k aceste medicamente iti pot afecta pe parcurs menstruatia...adik poate sa devina neregulata...Succes!

  0
  2

 • violeta pe 1 Apr 2008, 12:23
  amanare menstruatie

  pe data de 07.05.2008 plecam (eu si viitorul meu sot)in tunisia in luna de miere.Chiar atunci imi vine ciclul.Exista vreo sansa sa-mi aman menstruatia?

  7
  1

 • antonella pe 28 Mar 2008, 12:13
  intrebare

  am 21 ani mi am inceput viata sexuala si mi au aparut 2 noduli la san,pe langa asta menstruatiea o am foarte abundenta.POT AVEA CANCER LA SAN SAU DE COL UTERIN

  4
  2

 • tincu pe 15 Mar 2008, 12:44
  amanare menstruatie

  Voi pleca in concediu in Corfu, dar in ultimile 3 zile voi fi la menstruatie, iar cea de-a 3 zi(cea mai grea pt. mine) voi fi pe drumul de intoarcere, deci fara prea multe opriri . Exista vreo posibilitate sa-mi aman menstruatia cu 3 zile?

  1
  1

 • Emanuela R pe 5 Mar 2008, 17:27
  intrebare

  Acest sindrom premenstrual este mai pronuntat la persoanele necasatorite, virgine , care au depasit 20 de ani?

  10
  7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod