Herpesul genital

Ce este herpesul genital? Cum se contacteaza herpesul genital? Care sunt simptomele? Se pot repeta manifestarile herpesului genital? Cum se trateaza herpesul genital? Citeste raspunsurile acestor intrebari si afla cum poti preveni aparitia acestei infectii.
Ce este herpesul genital?

Herpesul genital este o infectie cauzata de virusul herpes simplex - VHS. Exista doua tipuri de VHS si ambele pot cauza herpesul genital (cel mai frecvent VHS 2).

Orice persoana care prezinta acest tip de herpes poate cu usurinta sa transmita virusul unei persoane sanatoase.

Atat tipul 1, cat si tipul 2 de VHS pot produce leziuni in zona vaginala, peniana, anala, pe fese si pe coapse. Ocazional, leziunile apar si pe alte parti ale corpului unde virusul a patruns prin intermediul unei deschizaturi (rana, zgarietura) la nivelul pielii.

HVS se pastreaza in anumite celule nervoase ale organismului si poate produce simptome din cand in cand. Categoria cea mai expusa infectarii cu VHS tip 2 o constituie adultii.


Cum se contacteaza herpesul genital?

Cei mai multi contacteaza herpesul genital prin contactul sexual cu o persoana ce are HVS activ. Cand este activ, virusul produce leziuni vizibile in zona genitala.

Se intalnesc si cazuri de primoinfectie fara a prezenta leziuni vizibile in zona genitala (forme inaparente de primoinfectie).


Oamenii contacteaza herpesul prin contactul sexual cu persoanele infectate care prezinta leziuni sau cu persoanele care nu mai au leziuni dar care continua sa elimine virusul.

Persoanele care au herpes genital pot infecta partenerii sexuali si in timpul contactului sexual oral.


Care sunt simptomele?

Din pacate, un mare esantion din persoanele infectate nu prezita simptome sau nu recunosc simptomele pe care le au. In cele mai multe cazuri, cand o persoana se infecteaza pentru prima data cu herpes genital, simptomele apar in 2-10 zile. Primul episod simptomatic dureaza de obicei pana la 3 saptamani.

Simptomele caracteristice primoinfectiei herpetice includ:
  • La femei, mucoasa vulvara devine rosie, se tumefiaza (se umfla), devine foarte dureroasa si apar "basicute" grupate "in buchet" care ulterior se sparg dand nastere eroziunilor intinse. Aceste basicute se pot extinde si la nivelul vaginului si al colului uterin. Este prezenta si o secretie vaginala purulenta, iar ganglionii inghinali (aflati la "stinghia piciorului") se maresc si devin foarte durerosi.
    Aceste leziuni sunt insotite de febra si de o stare generala alterata.
  • La barbati simptomele sunt mai putin zgomotoase; ei prezinta cateva leziuni in jurul meatului si o secretie cu consistenta mai apoasa.


Se pot repeta manifestarile herpesului genital?

Indiferent ca ai fost infectat cu tipul 1 sau 2 de HVS , este foarte probabil ca simptomele caracteristice virusului genital sa se repete.

Dupa perioada de status activ, virusul traverseaza nervii spinali si ramane pentru o vreme latent la nivelul ganglionilor senzitivi, de unde este reactivat (in caz de scadere a imunitatii, febra, expunere excesiva la soare etc) migrand de-a lungul fibrelor nervoase inapoi la nivelel pielii unde determina leziuni, de aceasta data mai putin zgomotoase.

In cele mai multe cazuri, virusul poate deveni activ de cateva ori pe an, generand infectia recurenta. Leziunile de herpes recurent sunt mai multe din punct de vedere cantitativ fata de primele leziuni si se manifesta sub forma unor vezicule grupate "in buchet".


In unele cazuri, virusul poate redeveni activ fara a se inregistra insa leziuni. De multe ori acest lucru nu se simte fizic pentru ca recurenta nu este insotita nici de durere, nici de senzatia de disconfort. Chiar daca nu se manifesta vreo leziune, sau vreun simptom, persoana purtatoare de HVS poate infecta partenerul sexual in acest timp.

Frecventa si gravitatea episoadelor recurente variaza de la individ la individ. In timp ce anumite persoane pot avea virusul activ de cateva ori de-a lungul vietii, altele se confrunta cu manifestari ale virusului de cateva ori pe an.

Cu toate ca in unele cazuri, infectiile recurente sunt insotite de alte simptome (stresul, tulburari menstruale etc.), nu se poate vorbi despre anumite simptome generale ce insotesc intotdeauna recidivele.


Cum se trateaza herpesul genital?

Tratamentul se face cu substante antivirale: aciclovir, famciclovir, valaciclovir, foscarnet. Tratamentul episoadelor acute nu previne recurentele si nici nu poate scadea frecventa acestora.


In timpul perioadelor de herpes activ, indiferent ca e vorba de primoinfectie sau de infectii recurente, este bine sa urmezi cateva sfaturi simple pentru a grabi vindecarea si a impiedica avansarea infectiei sper alte zone ale corpului:
  • pastreaza zona infectata curata si uscata pentru a preveni aparitia altor infectiuni;
  • incearca sa eviti atingerea zonelor infectate;
  • spala-te pe maini imediat dupa ce ai atins leziunea;
  • evita contactul sexual din momentul in care prezinti primele simptome pana la vindecarea completa a herpesului genital.

Articol scris in colaborare cu Andra Orosan, medic specialist dermatovenerolog Centrul Medical  Unirea


 

Comentariile 1-50 din 172

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ionel pe 5 Feb 2015, 00:40
    sfaturi herpes genital

    Ma numesc Ionel, am 34 de ani și ... de vreo 3 ani sunt purtator al virusului vhs2. Cred ca pana acum am avut 4 recurente. Pana acum nu mi-a mai aparut de aproximativ 1 an. Mi-a reaparut de vreo patru zile. Am inceput tratamentul cu aciclovir pastile si unguent si sinoprinosine. Sub capul penisului am cateva ulcerații purulente. Am belit pielea de pe capul penisului. Pielea a inceput, de ieri, sa se inflameze foarte tare. Daca nu se reduce inflamatia, maine dimineata voi merge la medic. Am curatat sub capul penisului cu solutie de betadine de frica sa nu se fi infectat. Am dat si cu tinctura de propolis apoi am aplicat crema aciclovir. Nu stiu daca am procedat corect. Daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi: Ce alte unguente/creme se pot aplica în afara de aciclovir. Ce sfaturi imi dati pentru igiena locului infestat? Cu ce sapun ma pot spala in zona infestata? Este recomandata folosirea solutiei de betadina si a tincturii de propolis? Multumesc pentru ajutor,

    0
    0

  • ionel pe 5 Feb 2015, 00:26
    unguente

    Ce alte unguente/creme se pot aplica în afara de aciclovir. Ce sfaturi imi dati pentru igiena locului infestat? Este recomandata folosirea solutiei de betadina si a tincturii de propolis?

    0
    0

  • bogdan pe 29 Sep 2014, 01:06
    relatie

    Salutare. De 4 ani sunt purtator de HSV2. Din fericire la mine nu sunt grave/deranjante eruptiile. In timpul relatiei s-a manifestat destul de agresiv, insa dupa ce s-a incheiat, eruptiile s-au diminuat in intensitate si frecventa. Am fost la medici dermatologi incapabili sa ma diagnosticheze cu herpes. A trebuit sa ma informez de pe internet si sa sugerez medicului, analize de sange (IgG and IgM) pt confirmare. In urma experientei, nu doresc nimanui sa riste o infectie de dragul unei relatii cu un purtator HSV, indiferent de calitatile persoanei respective. Am fost foarte norocos ca am aflat de HSV chiar inainte sa se materializeze o noua relatie, salvand persoana respectiva de potentiala nenorocire. Din pacate nu se vorbeste prea mult despre acest virus, fiind considerat mai putin grav decat HIV. In realitate este destul de grav pt multi dintre purtatori, manifestandu-se diferit in functie de organism. Sperante avem cu totii pt un vaccin care macar sa previna infectia. In situatia de fata, sansele pt a intemia o relatie sunt minim (nu intentionez sa risc infectarea cuiva indiferent de parerile multora ca nu este imposibil sa convietuiesti cu o persoana infectata). Cine doreste sa schimbe impresii in legatura cu subiectul, ma poate contacta la bogdan_demerzel@yahoo.ro ( Buc).

    3
    0

  • ........... pe 26 Feb 2014, 22:49
    gjghj

    Ma tratez de herpes genital si am o intrebare : pot intretine relatii sexuale in timpul tratamentului???

    0
    0

  • nicu pe 30 Dec 2013, 18:57
    am o prietena

    iubita mea a observat pe parte interioara a vaginului o basica sa chear nu stiu cum sai zic care arata ca un jherpes si nu stim si gur ce este ce as vrea sa stiu de la dumneavoastra daca acest herpes poate aparea si fara contact sexual pentru ca noi nu am facut inca dragoste si ia ba chear mai mult e fata mare

    0
    0

  • andres pe 8 Dec 2013, 17:46
    Doua trei vorbe..

    Herpes genital hmm.. serioasa problema, acum ca cei de aici o stim sau o cunoastem. Dar inainte de asta ( de a cunoaste boala sau de o avea )totul era frumos nu ?. Sfatul, ideia si pararea mea este ca totul sa continue frumos.( adica sa fi aceiasi persoana ca si inainte sa ai increderea pe care o aveai ). Te poti considera Norocos|Norocoasa inca!.. De ce ? Iti voi da urmatoarele motive : 1.In viata de zi cu zi in toata lumea se produc un termen nedeterminat de factori care duc cu adevarat la schimbare radical sau Tragedii in viata anumitelor persoane ex : incidente sau accidente care se produc fara voia asteptariilor si au urmari CATASTROFICE inculus MOARTEA. 2.Sunt persoane desi cu adevarat se afla intr-o situatie complicata (Handicap Mental, Cerebral si fizic, cancer , malarii,) si multe altele care practic nu au sansa si dreptul la viata si totusi se buncura de viata… , gandul de a traii, misca, respira,comunica,life serum este frumos. 3.Puneti intrebarea singur|singura Herpes genital chiar este ceva devastator in viata noastra ?. Daca raspunsul tau este da ai nevoie de ajutor!!.. VA Multumesc !!

    0
    0

  • Dani pe 26 Nov 2013, 20:23
    Herpes (la gura)

    La cat timp apare herpesul (la gura) dupa ce contactezi virusul?

    0
    0

  • catalin76 pe 10 Aug 2013, 07:12
    herpes genital

    esti in cautarea unei relații 0756659222

    0
    0

  • antonia pe 1 Aug 2013, 18:37
    vindecarea herpesului

    EU ASTA FAC ACUM SUNT LA A 3 SEDINTA! intrati pe acest site http://www.romedic.ro/ozogin/articol/13440 Ce boli se trateaza cu ozon Care sunt bolile ce se trateaza cu ozon: GINECOLOGIE:vaginite ,inflamatii cronice pelvine, metaplazia si displazia colului uterin,infectii genito-urinare, infectii virotice,bacteriene,fungice ;mastodinii,mastoza fibro chistica, menopauza ,herpesul genital ,infectii cu papilloma virus, cervicite cronice(rani pe col) REUMATOLOGIE-TRAUMATOLOGIE hernie de disc ,,spondiloze, artroze, artrite, lombosciatica ,gonartroza ,tendinite ,sinovite ,epicondilita ,oboseala cronica ,fibromialgia, hematom. MEDICINA INTERNA hepatita virala B si C ,ciroza ,colibaciloza ,hemoroizi, constipatie ,colita ulcerativa ,gastrita, ulcer gastric si duodenal, cancer, colestaza hepatica(ficat gras), parazitoze intestinale, cresterea grasimilor in sange,diabet zaharat DERMATO-COSMETICA acnee, furuncul, eczema, arsuri, psoriazis ,micoze unghii(ciuperci) ,matreata ,riduri ,plagi infectate, cicatrici cheloide ,fibroze postoperatorii ,herpes, zona zoster ,cicatrizarea ranilor ,dematita ,vergeturi ,celulita ,caderea parului , NEUROLOGIE sechele accident vascular cerebral,,boala Parkinson ,astenie , depresie ,scleroza multipla, boala Alzheimer ,migrene, nevralgii ,boala Lyme(determinata de muscatura de capusa). BOLI ale ARTERELOR SI VENELOR insuficienta venoasa ,ulcer diabetic ,vene paianjen ,vene varicoase ,tromboflebite ,arterite ,limfangite CARDIOLOGIE boala cardiaca ischemica, hipertensiune arteriala., ORL rinite ,sinuzite ,amigdalite, otite, zgomote in urechi ,faringite , OFTALMOLOGIE retinita pigmentara ,neuropatie optica , PEDIATRIE autism ,sindrom Dawn,paralizie cerebrala spastica,astm,afectiuni orl, IMUNOLOGIE adjuvant in radioterapie si chimioterapie -cancer

    0
    0

  • antonia pe 1 Aug 2013, 18:23
    herpesul genital

    eu am herpes genital din anul 2000 nu stiu cum lam dobandi....pe atunci eram cu fostul sot,am remarcat intai la el apoi la ceva timp si la mine vaginal...am fost la ginecolog prin niste spalaturi zilnice si data cu betadine ovule timp de o luna nu mia mai aparut el a fost cauterizat cu lasar in timp ce iau apatut sa dus la ginecolog si a fost cauterizat au ramas doar mici semne,insa la mine dupa un anumit timp am div nu din aceste probleme altele au fost dar la mine a reaparut pe fesa si se muta in diferite zone dar numa pe fesa stanga,dar va jur nu ma culcasem cu nimeni in afara de fostul sot,intre timp dupa 5 ani mam recasatorit acum am o fetita de 4 ani,herpesul este reapare la o luna la doua se erupe ,fetita nu a fost contaminata sotul actual nu are,deci concluzie?nu stiu ce sa va zic eu cred ca este vb din organismul nostru am folosit en creme si nimic,de obicei pun o frunza de rostopasca pe el si se retrage foarte repede,si reapare rar nu mai este lunar,am facut si o tintura din el,500 ml spirt umpluta cu rostopasca si 10 aspirine si lasata la soare 15 zile,e foarte buna!can da sa apara aplic pe un pansament acea tintura pansez si se retrage repede fara prea mare evolutie. MULTA SANATATE!

    0
    0

  • bogdan pe 17 Iul 2013, 22:06
    relatie+herpes

    De 4 ani sunt purtator de HSV2. Din fericire la mine nu sunt grave/deranjante eruptiile. In timpul relatiei s-a manifestat destul de agresiv, insa dupa ce s-a incheiat, eruptiile s-au diminuat in intensitate si frecventa. Am fost la medici dermatologi incapabili sa ma diagnosticheze cu herpes. A trebuit sa ma informez de pe internet si sa sugerez medicului, analize de sange (IgG and IgM) pt confirmare. Am fost foarte norocos ca am aflat de HSV chiar inainte sa se materializeze o noua relatie, salvand persoana respectiva de potentiala nenorocire. Din pacate nu se vorbeste prea mult despre acest virus, fiind considerat mai putin grav decat HIV. In realitate este destul de grav pt multi dintre purtatori, manifestandu-se diferit in functie de organism. Sperante avem cu totii pt un vaccin care macar sa previna infectia. Cateva noutati: http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130325160231.htm http://www.yalescientific.org/2012/12/a-prime-new-strategy-for-herpes-vaccination/ In situatia de fata, sansele pt a intemia o relatie sunt minime (nu intentionez sa risc infectarea cuiva). Cine doreste sa schimbe impresii in legatura cu subiectul, ma poate contacta la bogdan_demerzel@yahoo.com (30 ani, Bucuresti).

    0
    0

  • ela pe 1 Feb 2013, 18:59
    sarcina si herpes

    a reusit cineva sa aiba un copil sanatos cu herpes si recidive lunare. De 5 ani traiesc luna de luna cu acest herpes. Voi innebuni curand. Va rog raspundeti mi la adresa me.me883@yahoo.com

    0
    0

  • Marius pe 16 Nov 2012, 21:38
    chill

    Calmati-va oameni buni.....99% din populatia globului se naste sau dobandeste acest virus de-a lungul vietii.....De obicei acesta se transmite in special pe cale ereditara (de la parinti).........nu cred k exista om care sa nu fii avut vreodata un herpes la gura..., cel genital este de fapt acelasi lucru, doar k are alta tulpina......dar in fond este cam acelasi lucru.....asa k nu va mai impacientati, Tratamentele sunt doar pt moment deoarece oricum acesta nu dispare aproape niciodata...si kiar daca se intampla chestia asta ...oricum il contactezi d la o alta persoana....!!:))))....asa k ....CHILL

    0
    0

  • Anca pe 7 Iun 2012, 03:12
    Herpes

    Ma confrunt cu aceasta problema de ceva vreme si as dori sa comunic cu persoane care se afla in aceasta situatie . Id-ul meu de messenger este ancaandrei2012@yahoo.com.

    0
    0

  • elena pe 10 Aug 2010, 21:57
    herpesul genital

    o farmacista mi-a spus ca oate apare si cand organismul este foarte slabit,in cazul meu apare lunar inainte sau in timpul menstruatiei

    0
    0

  • elena pe 10 Aug 2010, 21:49
    herpesul genital

    il am de foarte multi ani,dar ce ma nedumereste e ,ca imi apare lunar inainte de ciclu.se ia doar prin contact sexual,sau apare cand sistemul imunitar este scazut?

    3
    4

  • beca pe 1 Iul 2010, 11:11
    herpes genital

    sunt speriata .am descoperit ca am herpes genital , e infectie recenta . ce ma sfatuiti ?

    0
    1

  • xulesca pe 28 Aug 2009, 14:18
    cum iti dai seama ca te-ai vindecat de herpes?

    am incercat toate metodele de a scapa de herpes si tot reapare (am o relatie stabila si ne tratam de fiecare data impreuna, si tot nu scapam) credeti ca ar fi cazul sa imi schimb ginecologul? aciclovirul este bun si pentru barbati?

    3
    0

  • mita pe 30 Iul 2009, 16:20
    va rog

    maill meu este mita1984@yahoo.com va rog sa-mi trimiteti un maill despre aceste simtome pe care le am.Ma citi tote parerile si ma rog la Dumnezeu sa nu fie aceasta boala.Va multumesc

    0
    0

  • mita pe 30 Iul 2009, 16:10
    herpes

    am 25 de ani si nu stiu sa spun daca am acest herpes sau nu, am fost la un control la boli venerice si m-i sa facut un control in care mi sa spus ca am vaginita, si mi sa dat un tratament pe aceasta boala dar dupa 2 luni tot au aparut simtomele acestea mancarimi usturimi si iritatii pe, peretii vaginulti, de altfel si prietenul meu a avut aceasta problema si el urmand un tratament din care el se pare ca sa vindecatin sensul k lui nu ia mai aparut iritatia aceea zona dar la mine am observat ca dupa tratamentul acela a inceput sa apara doar inainte de a avea menstruatie dar nu mai am acele mancarimi ci numai in interiorul vaginului, adica simt acele bubite mici pe, peretii vaginului acum nu stiu ce sa spun pentru ca nu am fost la un consult ginecolog mai specializat decat un spital de boloi venerice.

    1
    0

  • ady pe 16 Iun 2009, 22:58
    herpes

    AM SI EU O INTREBARE TRATAMENTUL ASTA PE CARE IL FACI CU ACICLOVIR SAU ALT MEDICAMENT SE IA NUMAI IN MOMENTUL IN CARE TI A APARUT HERLESUL SA U SE IA IN IECARE ZI DIN MONENTUL CONTACTARII CU HERPES???MSC

    0
    0

  • claudiu pe 21 Mai 2009, 10:53
    herpes tratat

    OAMENI BUNI folositi DYNAMICLEAR, si scapati de apartiile herpesului va spun din propia experienta, am folosit de toate incepand cu aciclovir si tot degeaba, pana am dat de Dynamiclear, este EXTRAORDINAR.

    0
    2

  • roxana pe 19 Ian 2009, 00:11
    herpes genital

    Ma confrunt cu aceasta problema de ceva vreme si as dori sa comunic cu persoane care se afla in aceasta situatie pentru schimb de informatii. Adresa mea e roxx2008@yahoo.com

    7
    0

  • roxx2008 pe 18 Ian 2009, 16:14
    Herpes genital

    Ma confrunt cu aceasta problema de ceva timp si as dori sa cunosc persoane care se afla in situatii asemenatoare pentru schimb de informatii. Adresa mea este roxx2009@yahoo.com

    0
    1

  • izabel pe 22 Dec 2008, 03:17

    As vrea sa stiu daca dupa tratament virusul se mai afla in corp? In stare latenta? Va multumesc

    0
    0

  • gaby pe 18 Dec 2008, 20:34
    sal

    As vrea sa intreb si eu ceva... este posibil ca avand toate simtomele herpesului genital in urma unor consultari sa-mi spuna un doctor ginecolog k am sida, este posibil sa am sida?... simptomele pe care le am sunt urmatoarele: labile sunt fff rosii, mancarimi, am impresia ca ard si ma umezesc foarte rau pe chilot, imi puteti da si mie un raspuns cat mai repede va rog. Multumesc

    5
    0

  • valy_chioaua pe 2 Dec 2008, 05:36
    Buna

    Mi-au aparut cateva ciupercute pe capul penisului si nu stiu ce medicament trebuie sa iau desi sunt si in anglia.

    0
    1

  • o necajita pe 28 Nov 2008, 11:46
    Herpesul genital

    Va rog din suflet sa-mi spuneti daca acest virus se distruge cu ajutorul vaccinului de la Institutul Cantacuzino si in ce mod poate afecta sarcina, daca am acest virus.

    0
    1

  • anonim pe 3 Nov 2008, 16:27
    Raspundeti-mi va rog

    Ce sansa este ca herpesul genital sa se transmita pe alte cai decat pe cale sexuala?

    0
    2

  • An pe 27 Oct 2008, 10:24
    Grup discutii herpes

    Si eu ma confrunt cu aceasta problema de cativa ani si am tot incercat diverse tratamente. As dori sa stiu daca exista o comunitate, grup unde sa putem sa ne intalnim si sa schimbam opinii referitoare acest subiect. Mie personal imi este greu sa gasesc persoane care sa ma inteleaga si cu care sa pot comunica pe aceasta tema. Eu am creat un grup pe yahoo-romaniaherp- pentru cei interesati.

    3
    0

  • anda pe 24 Oct 2008, 19:44
    hy

    Din pacate si eu am fost infectata cu acest herpes si de atunci nu am mai scapat de el tot la 2,3 luni imi reapare... e un chin si am tinut foarte multe tratamente:((

    0
    0

  • elena pe 8 Oct 2008, 00:19
    Mi-e teama!

    Prietenul meu are aceasta problema. Suntem de doi ani impreuna si in acest timp a avut 4 episoade. El mi-a explicat si in acelasi timp m-a protejat in sensul clar ca nu am avut nicio relatie in perioada lui critica. ACUM INSA CITIND ACEST ARTICOL mi s-a instalat deja o teama si cateva intrebari au aparut imediat. Eu sper totusi sa fiu in regula, cam acesta ar fi cuvantul, nu imi doresc altceva. Am 30 de ani si nu am avut niciun fel de probleme de genul, as esua daca as afla ceva negativ. Nu sunt insa in tara, nu am cum sa ajung la doctor aici. Ma poate ajuta cineva cu o explicatie. Ce simptome as putea avea, si cand se instaleaza, in cazul in care sunt contaminata? Cam asta e teama mea ARGUMENTATA DAR NU SI DESCOPERITA LA PROPRIU. ASA CA VA ROG EXPLICATI-MI MAI BINE VOI, SA STIU CE AM DE FACUT. VA MULTUMESC.

    0
    2

  • abc pe 5 Oct 2008, 19:10
    Xedry

    Si eu as vrea sa stiu ce se poate manca si ce nu, daca se tine regim sau nu. Daca este importanta greutatea (ma refer la kg in plus).

    0
    0

  • claudiu pe 21 Aug 2008, 04:02
    bun

    am citit astfel de articole deja in multe pagini si sunt aproape la fel toate...si articol din mai multe tarii,,,dr pana acuma nu am gasit raspunsul la ceea ce vreau sa stiu eu este daca de exemplu berea ajuta la reactivarea acestui virus,,,sau ce fel de mancare sau lichide ajuta la reactivarea acestuia....mi-as dori foarte mult sa stiu lucrul asta....oricum articolul f bun....multumiri...

    0
    0

  • catalina pe 3 Iul 2008, 02:51
    Herpes genital

    Foloseste sapun cu sulf, se gaseste in farmacii, e foarte bun.

    0
    0

  • lorda pe 23 Iun 2008, 21:28
    !!!!

    Fratilor, va rog din tot sufletul, daca a-ti reusit sa rariti aparitiile nenorocitului asta de herpes, spuneti-mi si mie cum ati reusit, inclusiv nume de medici, tratamente si tot ce ati facut voi pentru impiedicarea recidivelor. Va rog mult, spuneti-mi si mie cum ati reusit. Nu mai suport, am recidive lunare, termin tratamentul cu antivirale si in 2-3 zile apare din nou.

    0
    0

  • abc pe 17 Iun 2008, 13:22

    Buna.si eu sunht purtatoare, in prima faza mi-a iesit la gura cred ca o data de doua ori pe an dar acum mai nou imi iese in zona genitala.ce sa fac?acum i-a iesit si prietenului meu suntem ingrijorati.va rog imi puteti da un sfat in aceasta privinta?va multumesc

    1
    0

  • andreea pe 10 Iun 2008, 20:34
    herpes

    Buna. Am o intrebare va rog... si eu sunt purtatoare de acest virus. Am luat tratament impreuna cu prietenul meu... dar nu stiu dak trebuie sa ma protejez tot timpul sau sa evit sa am relatii sexuale in timp ce imi apare. Va rog sa imi spuneti si mie daca stiti.

    3
    2

  • inanina pe 8 Iun 2008, 21:42
    INTREBARE

    Am intrat in contact cu o persoana care a avut virusul si care in perioadele active nu prezinta simptome violente. Am convietuit o vreme in acelasi apartament dar in tot acest timp nu am stiut de boala persoanei in cauza. Intrebarea mea ar fi: care sunt sansele ca eu sa fi contactat virusul in conditiile in care nu am avut relatii intime intrucat suntem doar prietene bune si intrucat simptomele primei infectii apar chiar dupa luni sau poate chiar ani? :( Sunt disperata si intentionez sa imi fac un control medical dar totusi ma obsedeaza aceasta chestiune intr-atat incat parca aman momentul aproape inconstient...

    4
    0

  • inanina pe 8 Iun 2008, 21:04
    INTREBARE

    Am intrat in contact cu o persoana care a avut virusul si care in perioadele active nu prezinta simptome violente. Am convietuit o vreme in acelasi apartament dar in tot acest timp nu am stiut de boala persoanei in cauza. Intrebarea mea ar fi: care sunt sansele ca eu sa fi contactat virusul in conditiile in care nu am avut relatii intime intrucat suntem doar prietene bune si intrucat simptomele primei infectii apar chiar dupa luni sau poate chiar ani? :( Sunt disperata si intentionez sa imi fac un control medical dar totusi ma obsedeaza aceasta chestiune intr-atat incat parca aman momentul aproape inconstient...)

    2
    0

  • MONY pe 4 Iun 2008, 10:30
    amandoi suntem disperat!!!!!!!!!

    Este absolut groaznic!!!! Eu am contactat virusul de ceva ani dar nu imi aparea decat o data maxim 2 ori pe an, sunt disperata pur si simplu, i-am dat si lui si ne luptam de 1 an de zile de cand suntem impreuna cu episoade foarte agresive... lunare! Am fost la stefan s. nicolau si ne-au recomandat seara inainte de culcare claritine+no-spa pt a se linisti oraganismul si a dormi bine, cica au efect impreuna se iau 10 zile atunci cand simti ca iti apare... iar in cursul zilei 3 pastile de imunostim si una de hofimun cu zinc... ce-i drept in ultimele 2-3 luni am fost mult mai ok dar am renuntat si acum avem amandoi iarasi. Incercati si asa... sanatate multa si daca mai afla cineva ceva sa dea zvon!!!!

    0
    0

  • jena pe 2 Iun 2008, 10:26
    ptr tot ce tine de micoze

    Eu pe pielea mea am facut un "test" sa spunem asa. Multumesc lui D-zeu ca nu am probl acestea, totusi am avut probleme cu o mica scurgere, alb galbuie si tot tacamul. Am fost la doctori dar nimic nu facea sa treaca (cica de la antibiotice). M-am interesat pe internet sau mai bine zis am cautat si supriza am gasit un medicament ce contine Lactobacillus Acidophilus. El este o bacterie. Scurgerile sunt provocate tot de o bacterie asa ca il folosesc de 2 sapt si sunt foarte multumita nu mai am nici scurgeri, nimic. Recomad cu cea mai mare caldura toate medicamentele ce contin aceasta substanta dar sa fie de ordinul miliardelor. (biotics contine si el da in cantitate mica). Bacteria ce provoca scurgerea mea era si la nivel de stomac. Mi-a regalat multe activitati din orgamism si sunt foarte multumita. RECOMAND CU MARE CALDURA TOT CE CONTINE Lactobacillus Acidophilus (dar sa fie in concentratie mare) De obicei se gasesc la plafar. Sper la cei care o sa imi urmeze sfatul sa le fie de folos.

    0
    0

  • florentina pe 10 Mai 2008, 01:07
    herpes-ul

    ce sa va spun,ma confrunt de un an de zile cu asa ceva si bucal si genital,dar genital este foarte violent si dureros cu taieturi si tot locul inrosit si umflat si bineinteles cu mincarimi pina la singe.Am fost la ginecolog si mi-a spus ca am o ciuperca am primit 3 pastile vaginale si 2 creme,dar nu mi-a spus ca am un herpes.ceiea ce am citit pe acest site corespunde perfect cu ceiea ce am eu.Sunt casatorita, am o familie minunata ,nu se pune problema ca sotul ma insala sau eu,pe parcursul vieti, am mai facut herpes la gura ,dar in 2-3 zile imi trecea crezind ca nu am baut suficienta apa seara am dat vina pr stomac,dar asa ceva nu am avut niciodata,SUNT FOARTE SPERIATAtraiesc in ISRAEL si nu stiu f. bine limba sa pot explica in amanunt doctorilor ce suferinta am.Vreau sa va spun ca dupa fiecare pipi sau caca ma spal cu dusul,deci igiena la mine este stricta.M-am confruntat, deasemenea cu furuncu-ri pe coapse ,fese dar mici si am avut ultima data unul acut imens pe omoplat si am primit antibiotice ptr. 10 zile.Dupa toata aceasta suferinta am trecut pe la farmacie si am aratat ce am la gura fiindca de acum incepea sa ma usture limba cind mincam si mi-au dat un unguent pe care il folosesc si acum , a inceput sa se vindece si foarte interesant ainceput sa-mi treaca si genital .Unguentul se numeste LIPPEN-HERPES-GEL.Inainte de virsta de 40 ani am avut ciclu 2-3 zile ,dupa am 10-12 zile.V-am scris in speranta ca voi primi un sfat sa ma pot vindeca. Multumesc

    0
    1

  • mireloasa2003 pe 8 Mai 2008, 22:13
    Se poate ???

    Bolile virale de tipul herpesului 2 genital sunt recurente, prezinta disconfort, nu toate au aceeasi prezentatie dar rezultatul este pozitiv la analiza western bloot, igM. Deocamdata nu stiam de existenta unui vaccin, dar tratamentele de imunizare in general, aciclovir, dr. Geske deo roll on aplicabil pe leziune, zovirax, gheara matei, isoprinosine, imunoactiv, echinaceea, in general medicamente pt imunizare crescuta. De asemenea, splalaturi genitale cu tantum rosa, solutii alcaline, bicarbonat si ceaiuri de galbenele, coada soricelului nu fac decat sa amelioreze efectul. Herpesul este recurent. Probabil ca in viitorul apropiat se va elabora un program pentru a eficientiza un vaccin. Atentie!!! Herpesul conlucreaza f bine pe terenul micozelor (candida, trichomonas, gardnerella).

    0
    0

  • lola pe 15 Apr 2008, 17:35
    Herpes

    In momentul de fata nu exista niciun vaccin pentru acest nenorocit de virus, a fost unul acum cativa ani dar, am inteles ca ar fi fost niste decese din cauza lui. Ideea este ca toti medicii pe care i-am consultat eu pe tema asta "bat moneda" pe intarirea sistemului imunitar. Nu stiu ce as mai putea lua pentru a rarii ercidivele( aproape lunare), niciun medic nu mi-a dat si mie o explicatie referitor la recidivele atat de dese, sunt disperata de viata si satula de sfaturi si retete. Poate exista cineva care are herpes si totusi sa fi nascut un copil sanatos. Va rog din suflet, daca a fost cineva in situatia asta sa-mi spuna si mie cum a reusit.

    0
    0

  • Diana pe 29 Mar 2008, 14:11
    Herpesul (candita)

    Si daca ai kandita, si cand faci bai vaginale, inauntru iti ese ca un fel de branza, ce pot facen cazul asta?

    0
    0

  • jhon pe 26 Mar 2008, 01:40
    Herpesul genital

    Exista vaccin care sa vindece aceasta boala?

    0
    0

  • Mr.X pe 24 Mar 2008, 10:46
    Tratarea HVS

    Am citit articolul postat pe pagina dvs. de web, dar in ceea ce priverste VINDECAREA COMPLETA nu am putut afla nimic. Sunt interesat sa aflu daca la ora actuala exista pe piata un medicament care sa inlature definitiv HVS din organismul uman! Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs!

    0
    0

  • ala pe 3 Mar 2008, 08:30
    Intrebare

    Am herpes genital de 5 ani, la inceput m-am speriat, am dus un tratament cu aciclovir, cicloferon si vitamine in special zinc si pana acum n-am avut complicatii, acum am ceva mancarimi si usturimi in regiunea genitala, mai am si o cistita, dureri de rinichi si de spate toate au aparut la aceeasi periada, vreau sa stiu daca toate aceste simptome provin de la acest herpes genital.

    1
    0

  • kittye pe 24 Feb 2008, 01:55
    ???

    Exista vreun risc de a ma infecta cu herpes genital daca am folosit pentru zona intima acelasi prosop pe care l-am folosit pentru fata in condiitiile in care am un mic herpes la nivelul gurii?

    0
    2
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod