Fara menstruatie la mare...

Mersul la mare in timpul ciclului menstrual este o adevarata problemapentru multe femei si un stres continu...
Mersul la mare in timpul ciclului menstrual este o adevarata problemapentru multe femei si un stres continu. Dr. Magdalena Pasaricane-a oferit cateva sfaturi, utile oricarei femei aflate in aceastasituatie.

Cea mai la indemana metoda este, fara indoiala, folosirea tampoanelorintravaginale, existente si in varianta mini pentru virgine, si care,aplicate corect, cat mai adanc posibil, nu vor da nici dureri, nicistari de disconfort.

Pentru femeile active sexual, care folosesc contraceptive orale, sepoate produce amanarea sangerarii astfel:
1. Daca folia contine 21 de comprimate (dupa care ar fi trebuit safaceti pauza 7 zile) nu mai faceti aceasta pauza, si luati in continuarecomprimatele dintr-o noua folie.
2. Daca folia contine 28 de comprimate, doar 21 au substanta activa sirestul 7 sunt inactive. Atunci nu mai folositi ultimele 7 comprimate sitreceti direct la o noua folie.

Sunt si medicamente speciale, care au ca efect oprirea sangerarii. Daracestea pot avea efecte sistemice care pentru majoritatea femeilor potagrava o afectiune preexistenta, sau pot determina, in timp, o afectiunenedorita.

Soarele face bine celor care au dureri, in perioada menstruatiei,dar expunerea la soare prelungita, intre orele de maxima intensitate,poate dauna la nivelul aparatului genital.
 

Comentarii (34)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicoleta pe 30 Iul 2013, 15:09
    pastile pt pornirea rapida a ciclului menstrual

    buna ziua as vrea sa.mi spuneti ce pastile pot lua care sa-mi ajute la pornirea ciclului mai repede,sa nu mai treaca zile vr sa plec in concediu si nu vr sa ma porneasca acolo si tottodata vr sa-mi vina mai repede k stari de avertizare in privinta ciclului le am insa poate din cauza stresului,unor mici discutii neplacute ma intarzie va rog foartemult sa ma ajutati multumesc frumos

    1
    7

  • elena pe 24 Aug 2012, 12:44
    va rog raspundeti

    ar fi frumos daca as primi si eu un raspuns :(. De o zi-doua am secretie vaginala destul de abundenta. Stiu ca trebuie sa-mi vina ciclul. Mama mea spune ca asta se intampla la mijlocul perioadei in care trebuie sa-mi vina. Ultima data mi-a venit in 2 august, va scriu azi in 24. Azi am inceput sa fiu balonata si sa am crampe abdominale. Nu stiu ce sa fac ca peste vreo 2 zile plec la mare si nu imi place sa stau fara sa intru tot timpul in apa. Acest lucru imi strica concediul. Ce credeti? E posibil sa-mi vina doar peste vreo 2 saptamani? Mi se pare ciudat sa-mi vine de doua ori in aceeasi luna. Chiar as vrea sa stiu. Sunt obisnuita cu durerile abdominale si din alte cauze, nu sunt o problema, dar imi doresc foarte mult sa ma bag in apa, sa ma relaxez. Multumesc frumos!

    0
    2

  • ANCAiederan pe 14 Dec 2011, 22:07
    un sfat va rog

    BUNA ! cum as putea sa imi aman putin menstratia?

    12
    23

  • simina pe 22 Aug 2011, 17:22
    sangerarea cand iau anticonceptionale

    vreau sa stiu dece nu mi se opreste sangerarea .au trecut deja 10 zile de cand imi vine in continoare sangerarea.astept raspuns .multumesc mult.

    14
    8

  • roxy pe 25 Iul 2011, 12:17
    amanarea mensruatiei

    Buna!am si eu o rugainte f mare la dv as dori si eu sa stiu cum as putea sa aman sau sa pornesc ciclul inainte sau dupa data mea initial de a mi veni.ms mult

    39
    5

  • annamaria pe 11 Iul 2011, 13:00
    menstruatia

    buna sunt la primul blister de ricevidon21+7 am inceput sa le iau in prima zi de menstruatie,dar de 8 zile nu mi se mai opreste ce trebuie sa fac va rog sa ma ajutati .sa aveti o zi buna

    13
    4

  • cristina pe 4 Iul 2011, 17:41
    menstruatia

    cum pot sa fac sa mi se opreasca mestruaita ca sa pot pleca la mare

    35
    9

  • Monica pe 2 Iul 2011, 10:09
    menstruatia

    Buna , ma numesc monica am 14 ani ....si peste 3 zile plec in tabara .... astazi mi`a venit menstruatia si nu stiu cum sa o stopez pentru a nu`mi strica toata excursia ... vreau sa iau clorocalcin sau alte pastile care stopeaza menstratia dar imi este frica la varsta mea....ajutati`ma va rooog

    42
    15

  • melania pe 28 Iun 2011, 09:28
    amanarea menstruatiei pe perioada concediului

    Am 37 ani si la 1 iulie plec la mare. Menstruatia trebuie sa-mi vina in data de 5 . Cum as putea sa aman ciclul menstrual pe aceasta perioada ? mentionez ca nu mai folosesc anticonceptionale de mult timp. MULTULESC!

    94
    27

  • maria 87 pe 21 Iun 2011, 20:17
    menstruatia

    Buna, si eu am o problema si chiar nu am ideea cum sa o mai rezolv. Din luna martie mi s-a dereglat menstruatia, am fost la ginecolog si cu orgametril mi-a provocat-o, in luna aprilie mi-a venit, dar pe urma nu mi-a venit in ultima saptamana din lunii mai, si sunt si in prezent, deci mi-a venit de trei saptamani si nu stiu cum sa o mai opresc. Am tot luat calciu si doctorita mi-a recomandat ergomet ca sa-l opreasca, dar nici o sansa. Apropo cand mi-a venit in prima zi am luat anticonceptionale, ieri am luat ultima pastila, oare se opreste pana marti cand trebuie sa iau din nou pastile. Cine a mai trecut prin asa ceva? Ce sa fac?

    40
    5

  • Bellinda pe 17 Iun 2011, 02:37
    sangerare

    Buna! Am 30 de ani si iau anticonceptionale de foarte mult timp.Anul acesta am decis sa merg la mare si sa nu fac pauza de 7 zile intre un blister si altul..Problema e ca mi-am adus aminte cu intarziere si am luat pilula dupa 1 zi de pauza..in ziua urmatoare a inceput sa-mi curga ceva asemanator ciclului(dar mult mai putin si decolorat) dar doar atunci cand urinez sau cand fac sex.Am continuat tratamentul cu anticonceptionale sperand ca se va oprii,dar am aceste sangerari ciudate(urinat si sex) care persista deja de 8 zile.Ce-as putea sa iau sa opresc acest fenomen?(p.s:nu am nici un fel de problema de sanatate si acum 10 zile mi-am facut eco+testul papanicollau,totul e ok).Multumesc frumos!

    6
    4

  • dana pe 30 Apr 2011, 14:53
    rodica

    rodica esti foarte sanatoasa si nu ai nici o problema la femeile foarte sanatooase vine destul de rar ;)

    2
    0

  • manu pe 29 Sep 2010, 17:39
    anticonceptionale

    buna ziua.acum 10 zile am inceput sa iau anticonceptionale si de atunci nu mi se mai opreste ciclul.de ce?vreau si eu un raspuns cat mai repede...va multumesc!

    0
    0

  • mirela pe 23 Aug 2010, 11:51
    cum amani menstruatia

    salutare! eu anul trecut am avut nunta si bineinteles k din cauza stresului mi-a intarziat menstruatia. am luat vitamina k si clorocalcin si mi-a amanat cateva zile. apoi am incetat tratamentul si mi-a venit menstruatia fff putin cantitativ,apoi luna viitoare mi-a venit normal. luna aceasta merg la mare si urmez acelasi tratament.mi se pare ok

    0
    2

  • mooni pe 5 Aug 2010, 02:52
    all.

    eu` am intrat n ` apa marii` cand eram p CM . insa n`am patit nimic. dar sa aveti grija dupa ce iesiti din apa . cu absorbantu' ca s-ar putea sa va patati . !

    8
    2

  • florentina bv.ro pe 21 Iul 2010, 17:01
    amanarea menstruatiei

    vreau si eu un remediu pt manarea menstruatiei !dar ceva care sa unioneze intr-adevar.....vitamina k am incercat-o anul trecut dar nu opreste ci doar impiedica abundenta.... Ce as putea sa iau...poate cineva are un rasp si pe mine...

    5
    0

  • kate pe 17 Iul 2010, 23:57
    oprirea urgenta a menstruatiei

    luni deja plec la odihna deci imi trebuie urgent sa opresc menstruatia...ce pot face?? numai nu imi recomandati pastile...

    32
    7

  • leeloo pe 13 Mai 2010, 21:13
    pentru alin

    ar fi bine daca ai merge sa iti faci un RMN in zone genitala sau sa mergi la un ecograf dopller dar iti trebuie si un dozaj hormonal facut trebuie mers neaparat.

    7
    9

  • ALin pe 22 Apr 2010, 13:18
    Nu stiu ce se intamplA

    Bun.deci sa incep cu inceputul.Sunt baiat am 15 ani si de 2 ani am ciclu menstrual adica imi curge 5 zile din penis sange o data la 2 luni.Am fost la medicul urolog si mi-a spus ca nu a mai vazut asa ceva.Ideea e ca eu nu am ovare,uter si tot ce au femeile pentru reproductie am organe genitale masculine,fizionomie masculina.Doctorul mi-a spus ca trebuie sa iau nuj ce medicament tim de 3 luni de zile pentru asta,am luat am dat 10 milioane in totale pe el si nimic.Ce pot face?

    1
    0

  • ali pe 23 Mar 2010, 14:50
    menstruatie

    am dureri menstruale dar ciclu nu-mi vine... de ce?

    13
    0

  • Dana pe 22 Iul 2009, 14:29
    menstratie-oprirea ei

    Da nimeni nu stie un rasp pt intrebarile noastre cele mai dese?am citit comentariile si am observat ca toate fetele cam de varsta mea au aceeasi problema?nu ne raspunde nimeni?:(

    0
    0

  • dana pe 22 Iul 2009, 14:25
    menstruatia

    Eu am 14 ani si peste 2 saptamani trebuie sa merg la mare..dar chiar in acea zi imi vine ciclul.Eu nu pot reprograma vacanta si as dori un remediu pentru a-l opri(ciclul)macar sa-l reprogramez cu o saptamana inainte sau dupa vacanta.Stie cineva vreo metoda?

    5
    3

  • ada pe 15 Iul 2009, 13:17
    help:((

    am si eu o probl...eu deja sunt la ciclu..si sambata dimineata plec si inca o sa fiu . in a 4-a zi... am citit pe un site...k dak intri in apa marii p ciclu poti face infectie... sau k dauneaza organismului...a mai intrat cineva in apa la ciclu? eu pana acum nu am mai avut aceasta problema..da nu prea am ce face. si trebuie sa stiu ce sa fac

    7
    7

  • Smn pe 12 Apr 2009, 18:36
    ps.

    scuze pentru greseli ... m-am grabit si nu am mai recitit comentariul :D

    9
    0

  • Smn pe 12 Apr 2009, 18:34
    tampoanele intravaginale

    tampoanele intravaginale sunt o prostie!!! Sunt virgina. Ultima oara cand mi-a venit menstruatie, cam acum o saptamana mi-am introdus pentru prima oara un tampon mini. Am stat cam o ora cu el, nu l-am simtit, intrase foarte usor.Cam dupa o ora m-am luat niste dureri si am zis ca nu mai rezist sa stau cu el. Am decis sa il scos. Tragand de ata incepuse umpic sa ma doara dar am crezut ca nu e nimic rau. Tragand mai mult, mi-am dat seama ca acest tampon avea sa imi strice toata ziua. Se umflase exagerat de mult, insa nu avea sange in el. Gaura din himen fiind mica, iar tamponu de 4 ori mai mare pot sa spun ca m-am chinuit sa mi-l scos vreo 5 minute, timp in care am plans de durere. Pe unde sa scoti un tampon atata de mare? Deci am trecut prin cele mai mari chinuri ale vietii mele, prin cele mai cumplite dureri, tragand concluzia ca mai bine, daca etsi virgina stau la locul tau si nu folosesti asa ceva. M-a durut si in ziua urmatoare :|

    0
    1

  • cristina pe 19 Feb 2009, 23:01
    sfat

    buna fetelor . dak vreti k ciclul sa va opreasca . atunci luati vitanina k injectabil . nu e dureros . eu luam in fiecare luna pentru ca eveam mult si ma durea ingrozitor de tare burta . acuma numai iau pt ca sunt operata de 3 ori si mi-au facut hieterectomie totala . dar de durere tot n-am scapat . VA DORESC MULTA SANATATE .

    2
    2

  • Oni K. Poster pe 9 Ian 2009, 00:44
    Hy!

    Am auzit de tot felul de pilule care opresc menstruatia dar asi vrea sa stiu daca exista o anumita varsta la care le pot lua . Are ceva daca am 14 ani? Plz raspundeti !!

    2
    0

  • georgiana pe 3 Dec 2008, 21:00
    amanare menstruatie

    buna .am si eu o rugainte f mare la dv as dori si eu sa stiu cum as putea sa aman sau sa pornesc ciclul inainte sau dupa data mea initial de a mi veni.cu toate ca nu am o menstruatie regulata.ms mult

    6
    0

  • ana maria pe 2 Iul 2008, 09:58
    amanare ciclul

    buna am 13 si trebuie sa plec la mare peste 2 zile cum pot amana sau sa opresc ciclu in perioada aceea?

    8
    1

  • mirela pe 26 Iun 2008, 23:18
    amanare ciclul

    urgent am 13 ani si plec la mare in 5 zile cum pot amana ciclul sau sa-l fac sa porneasca pana atunci? ar trebui sa vina dar vad ca nu vrea astept raspuns urgent!

    10
    2

  • gabriela pe 17 Iun 2008, 19:58
    dureri mari peste tot

    Am 39 de ani, dar inainte de a-mi veni ciclul am dureri foarte mari adica (ma dor salele.capul, sinii burta etc.) as dori sa stiu oare nu am sa intru in menopauza? desi ciclul il am regelat lunar chiar si la date fixe.

    8
    0

  • diana pe 12 Iun 2008, 23:40
    sange mult

    buna am 14 ani si abia mi-a venit menstruatia luna trecuta m-a tinut 2 saptamani si mi-a curs foarte mult trebuia sa scimb absorbantul la fiecare 4 ore ca altfel ma patam.....de ce?

    3
    0

  • rodica pe 10 Iun 2008, 16:33
    de ce nu am regulat menstruatia

    am cite 3 ,4.5 chiar si 6 luni in care nu am ciclu menstrual apoi imi revine timp de 3 4 luni si asa in fiecare an

    7
    0

  • adina pe 27 Mar 2008, 10:15
    dureri menstruale

    in timpul menstruatiei am dureri insuportabile chiar daca iau un calmant si ma linistesc 1 ora doar atat dar in rest nu sunt in stare sa merg asa e de insistenta durerea

    4
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod