Exercitiile Kegel: remediu impotriva impotentei?

Exercitiile care lucreaza muschii planseului pelvin, numite si exercitii Kegel, sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le ofera noilor mamici, ajutand muschii sa-si recapete elasticitatea dupa nastere. Insa femeile nu sunt singurele care pot efectua aceste exercitii. Studiile ne arata ca pot fi de mare folos si barbatilor cu probleme de erectie.
Studiile efectuate pana in prezent sugereaza ca exercitiile care lucreaza muschii planseului pelvin sunt eficiente in tratarea problemelor legate de aparitia si mentinerea unei erectii.


Trateaza disfunctia erectila si ejacularea prematura

Un studiu condus de Universitatea din Bristol (Anglia) a aratat ca exercitiile ajuta atat barbatii cu disfunctie erectila (impotenta) cat si pe cei care sufera de ejaculare prematura sau intampina probleme in procesul de mictiune. Specialistii mai cred ca aceste exercitii cresc si calitatea orgasmului, imbunatatind raspunsul sexual. Muschii planseului pelvin sunt muschii care se contracta in timpul orgasmului. Muschii pelvini slabiti pot duce la absenta orgasmelor.

Sunt denumite exercitii ale planseului pelvin deoarece sunt folosite pentru tratarea si prevenirea slabiciunii acestei regiuni. Planseul pelvin este format din muschi si ligamente care sustin organele pelvine (vezica urinara, intestin gros). Conform specialistilor, exercitiile intaresc muschii din jurul penisului, imbunatatesc circulatia sangelui in pelvis si cresc senzatiile orgasmice intarind muschii pelvici care provoaca ejacularea prin contractii.
    

Descopera muschii planseului pelvin

Pentru a descoperi muschii planseului pelvin, trebuie sa te asezi sau intinzi confortabil, cu muschii coapselor, posteriorului si stomacului relaxati.

Muschii din jurul anusului: Incearca apoi sa incordezi muschii din jurul anusului fara a-i incorda si pe cei ai sezutului.

Muschii din jurul uretrei: Pentru a simti acesti muschi, incearca sa opresti fluxul de urina pentru ca apoi sa-l repornesti. Acest exercitiu este doar pentru a-ti simti muschii pe care ii vei folosi sau pentru a observa progresele facute. Nu-l efectua mai mult de o data pe saptamana, pentru ca iti poate afecta abilitatea de a mictiona.


Exercitiile Kegel

Odata ce ai descoperit muschii, esti pregatit sa incepi exercitiile. Incordeaza muschii din jurul anusului si uretrei, numara pana la 5 si apoi relaxeaza-i. Recomandat este sa repeti aceste miscari de maxim 8-10 ori, cu pauze de relaxare de 10 secunde dupa fiecare incordare a muschilor. Dupa, poti face 5-10 exercitii in ritm mai alert. Repeta aceste exercitii de 4-5 ori pe zi.


Pot inlocui medicatia?

Studiul efectuat de oamenii de stiinta britanici a cuprins datele de la 55 de barbati cu varste apropiate de 59 de ani cu disfunctie erectila de mai mult de 6 luni. Dintre acestia: 40% si-au recapat functia erectila normala; 35% au inregistrat o imbunatatire; 25% nu au observat nicio diferenta. Conform cercetatorilor, rezultatele sunt asemanatoare cu cele ale utilizarii medicamentului Viagra.


Despre disfunctia erectila


Disfunctia erectila este una dintre cele mai frecvente probleme de natura sexuala, care afecteaza 61% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 35 si 60 de ani. In ciuda numarului mare de barbati afectati, o mica parte dintre acestia recunosc ca au o problema si cer ajutor specializat.

Cunoscuta si sub numele de impotenta sexuala, disfunctia erectila (DE)reprezinta incapacitatea de a obtine si mentine o erectie necesara pentru a finaliza actul sexual. Desi aceasta afectiune poate aparea la orice varsta, studiile arata ca numarul de barbati care sufera de o disfunctie erectila creste odata cu varsta. Afectiunea este mai prezenta in randul barbatilor cu varsta peste 50 de ani (22% fata de 10% in cazul barbatilor cu varsta pana in 35 de ani).

Ca in cazul oricarei afectiuni este important sa fie depistata din timp pentru a fi tratata. Pentru stabilirea unui diagnostic este necesara efectuarea unui examen fiziologic complet, dar si realizarea unui istoric medical complet care sa includa informatii despre viata sexuala a pacientului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod