Descopera beneficiile actului sexual

Daca ai adoptat deja o dieta bogata in fructe si legume, ai inteles importanta miscarii in fiecare zi si iti administrezi zilnic portia de vitamine, probabil ca te vei intreba ce altceva mai trebuie sa faci pentru a-ti asigura o sanatate de fier. Raspunsul te va multumi cu siguranta: mai mult sex.
Exercitii erotice

Cu toate ca sexul presupune un consum mai mic de energie in comparatie cu gimnastica aerobica, de exemplu, totusi el poate constitui un antrenament in mentinerea siluetei. Depinde insa de intensitatea cu care este trait actul sexual, deoarece orgasmul provoaca o contractie a musculaturii de la brate, picioare si abdomen. De asemenea, respiratia si bataile inimii se intetesc in momentul excitarii sexuale, exact cum se intampla si in cazul unor antrenamente efectuate pe teren sau in sali de gimnastica. Un alt beneficiu de care te vei bucura din plin este o "alunecare" lenta intr-un somn profund in urma actului sexual.

Deoarece sexul necesita rezistenta s-a demonstrat ca persoanele active au mai multe sanse de a obtine o satisfacere sexuala decat persoanele sedentare, care se deplaseaza doar de pe scaunul de la serviciu pe fotoliul de acasa. Concluzia: fii activ pentru a avea o viata sexuala implinita! Exercitiile fizice executate in mod regulat iti vor imbunatati viata sexuala deoarece ajuta, implicit, si la intarirea musculaturii, la buna functionare a aparatului cardiovascular si la mentinerea unei sanatati mentale.


O inima mai sanatoasa

Un studiu efectuat pe un esantion de 99 de barbati de varsta mijlocie a demonstrat faptul ca barbatii cu o viata sexuala activa care intretin relatii sexuale de cel putin doua ori pe saptamana prezinta un risc mai scazut de a face un atac de inima in urmatorii 10 ani, in comparatie cu barbatii care intretin relatii sexuale mai rar. Acest studiu a fost publicat in "Journal of Epidemiolagy and Community Health" din Marea Britanie.


Beneficiile in cazul ei

Unele studii atesta faptul ca activitatea sexuala poate preveni endometrioza, o problema ginecologica destul de intalnita in cazul femeilor si care se caracterizeaza prin prezenta unor fragmente de mucoasa uterina (endometru) in afara localizarii lor normale. Acest lucru poate provoca o durere pelviana, ajungandu-se in unele cazuri extreme chiar la infertilitate. Studiul publicat intr-un ziar de investigatii in ginecologie si obstetrica a demonstrat ca femeile cu o viata sexuala activa si in perioada ciclului menstrual prezinta sanse scazute cu pana la 1,5% de a se confrunta cu endometrioza in comparatie cu femeile care refuza actul sexual pe perioada ciclului menstrual. De ce? Contractiile uterului din timpului actului sexual, in special a orgasmului, ajuta la eliminarea din uter a fragmentelor de mucoasa uterina.


Beneficiile in cazul lui

Dupa o perioada in care s-a crezut ca actul sexual mareste riscul cancerului de prostata, noile cercetari in domeniu au daramat acest mit, demonstrand ca ejacularea frecventa protejeaza prostata impotriva cancerului. Asadar, barbatii care ejaculeaza de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta un risc diminuat cu pana la 30% de a se confrunta cu aceasta problema, in comparatie cu cei care ejaculeaza intre 4-7 ori pe luna. In timpul ejacularii, substantele producatoare de cancer sunt eliminate prin lichidul seminal protejand in acest fel prostata.


Elimina stresul

O viata sexuala implinita imbunatateste implicit si starea de spirit. Orgasmul obtinut in urma unui act sexual cu partener sau a masturbarii va elimina stresul, deoarece in timpul lui este eliberat un hormon care creeaza un echilibru emotional si un sentiment de relaxare totala. Cercetatorii au comparat actiunea de "reincarcare" a organismului prin intermediul orgasmului cu aceea de "restartare" a unui computer. Insa atentie! O concentrare prea mare asupra puctului culminant poate induce o stare de stres. Lasa-ti frustrarile deoparte si priveste actul in sine ca o placere erotica reciproca, indiferent de modalitatile in care se desfasoara.
 

Comentariile 1-50 din 230

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirela pe 12 Apr 2009, 14:33
    intrebare

    daca nu am o viata sexuala activa ce riscuri pot avea..adicA nu am facut de foarte multi timp sex adica jumatate de an.pot pati ceva?

    0
    0

  • Laura pe 27 Mar 2009, 13:12
    intrebare

    In timpul ejacularii, substantele producatoare de cancer sunt eliminate prin lichidul seminal protejand in acest fel prostata. ....si atunci aceste substante producatoare de cancer se duc in vagin? nu exista riscul imbolnavirii cu, cancer pt o femei...?

    3
    0

  • xxx pe 10 Feb 2009, 23:53
    xyz

    CU CAT MAI MULT, CU-ATAT MAI BINEEEEEEEEE:))))))

    0
    0

  • Andy91 pe 27 Ian 2009, 19:47
    Sanatos!!!

    Cu siguranta este sanatos, simt asta pe pielea mea de ceva timp.

    0
    0

  • anna pe 22 Aug 2008, 21:53
    Pacatos?

    Pacatos? Ce gluma buna =)) Nesanatos cu sigurantza nu este. (testat:D)

    0
    0

  • Bogdan pe 13 Aug 2008, 16:03
    Afirmatie

    Sexul la ciclu nu este sanatos si este pacatos. Fara suparare, fiti mai atenti cand sfatuiti pe cineva.

    0
    0

  • alina pe 28 Iun 2008, 14:40
    Intrebare

    Adica este liber... sex la ciclu?

    0
    0

  • alin pe 28 Apr 2008, 14:18
    alin@yahoo.com

    Ha ha ha... e doar o placere mica

    0
    0

  • annemarie pe 31 Dec 2007, 09:54
    Asa este!!

    Eu in 4 ani de zile am avut doar 2 orgasme... am devenit o scorpie, irascibila si fara chef de viata. Am incercat sa imi revin dar hormonii castiga... e ciudat cata importanta are viata sexuala, am negat lucrul acesta pana acum... dar simt ca explodez!!!! Asta e!!! Numai bine!

    0
    0

  • martrix pe 9 Dec 2007, 10:33
    Fa-o

    Sigur nu i-ai oferit ceea ce a cautat la traseiste, invata in pat sa fii megac***a si garantat nu mai pleaca.

    0
    0

  • miki pe 6 Dec 2007, 09:18
    Nebunie

    Sunt casatorita de 18 ani, nu am iesit niciodata cu un alt barbat, am fost fidela in toti acesti ani, din nefericire sotul meu a luat la rand toate traseistele de pe strada. Noi doi nu mai facem sex de mult timp, ce sa fac?

    0
    0

  • juanito pe 22 Sep 2007, 00:21
    sex doar cu persoana iubita

    nu-ti insela nevasta, nu-ti insela barbatul, consecinte:

    0
    0

  • mari pe 12 Sep 2007, 15:17
    intrebare

    poate cineva sa-mi spuna si mie de ce dupa 7 ani de casnicie am avut doar de cateva ori orgazm? ce ar trebuii sa fac imi iubesc sotul si nu vreau sa-l las

    0
    0

  • tina pe 2 Iun 2007, 16:39
    dorinta

    sexul este o dorinta peste puterile noastre,desi zici nuorganismul spune da

    0
    0

  • maryna pe 23 Mai 2007, 17:09
    sentimente

    Este minunat atunci cand faci dragoste , simti o placere maxima , este precum un vis din care nu as vrea sa ma trezesc niciodata.Este minunat cand iubesti.

    0
    0

  • gigi pe 17 Apr 2007, 12:50
    Implinire

    Viata e plina de bucurii si daca o combinam si cu sex,este adevarat ca traiesti!

    0
    0

  • dd pe 18 Mar 2007, 08:57
    re interesant

    Nu ma mira deloc ca faceti sex in fiecare seara ,eu fac de doua ori pe noapte.Ma mira doar ca faceti cu sotul.

    0
    0

  • cititor pe 17 Mar 2007, 13:40
    alarma

    SI CE FAC ATUNCI BARBATIII CARE NU AU RELATII DECIT DOAR 7-8-10 ORI PE AN?

    0
    0

  • ion alexandra pe 16 Mar 2007, 22:30
    interesant

    mi-e greu sa-mi incep viata sexuala. imi este tare frica si nu inteleg de ce. si totusi am 20 de ani.

    0
    0

  • Ana pe 14 Mar 2007, 20:40
    interesant

    poate va veti mira,dar fac sex cu sotul meu aproape in fiecare seara...credeti ca e prea mult...ar trebui sa mai fac pauze?

    0
    0

  • diana pe 12 Mar 2007, 19:15
    parere si intrebare

    fain sa faci sex, da pe de o parte asta implica si riscuri, si atunci ce sa fac?nu mai fac sex?ei na, ca doar nu am inebunit!ba, da, fac si sex, da sigur trebuie sa mai dau si pe la ginecolog! si o intrebare:ce se intampla daca am contact sexual cu mai multi barbati?

    0
    0

  • AnaMaria pe 12 Mar 2007, 17:51
    Mod sanatos de viata!

    Consider ca e super sa faci dragoste!Si dupa ce am citit articolul,mi-am facut o parere si mai buna despre sex,pentru ca intr-adevar e sanatos,relaxant si placut sa faci sex/dragoste!Dar mult conteaza sa-l faci cu cap!!!Trebuie cit de cit sa fii si informat!De aceea INCURAJEZ pe acei care au un mod de viata sexuala activa!

    0
    0

  • Olivia pe 9 Mar 2007, 15:42
    Parerea mea

    Oare e bine cind unul din parteneri face dragoste,dar altul sex...cred ca nu,dar e frecvent.As vre sa dau un sfat domnisoarelor care-mi vor citi parerea:INDIFERENT DE CEEA CE SIMTE EL,PUNETI PE PRIMUL LOC CE DORITI VOI,SAVURATI ORICE CLIPA,DACA CREDETI CA EL E ANUME CEEA CE VA DORITI.Si inca ceva:NICICIND NU PRIVITI IN URMA VOASTRA...E SEMN RAU...

    1
    0

  • Carmen Dumbrava pe 28 Feb 2007, 19:17
    Cititor

    Articolul este bun.Continuati. Am insa rugamintea sa-mi spuneti ce tratament sa urmez ca sa raman insarcinata, specific ca nu sufer de nici o boala, dar vreau sa raman insarcinata si nu am ramas. Mentionez ca am avut doua chiuretaje, dar au trecut 4 (patru) ani de atunci, iar acum am inceput sa am contact sexual aproximativ de 1 an. rog sa-mi trimiteti un raspuns. Astept.

    0
    0

  • Dana pe 27 Feb 2007, 12:29
    cititor

    Articolul e super.Citesc cu placere tot ceea ce scrie-ti sunteti tare bravo, continuati

    0
    0

  • irimia carmen pe 12 Feb 2007, 20:17
    de ce?

    de ce trece timpul pe linga noi cu atat dragoste, dar nu avem timp sa o impartasim.

    0
    0

  • nely pe 14 Ian 2007, 16:56
    dragoste

    a face dragoste inseamna ca iti iubesti partenerul si mentii o relatie

    0
    0

  • Adina Tabacu pe 26 Dec 2006, 16:56
    ????

    Eu am inteles ca ejacularea este, dimpotriva, daunatoare, ca e mai bine pentru barbati sa nu-si "iroseasca"forta...bla bla...Care o fi adevarul?? Informatiile, ca in majoritatea domeniilor, sunt contradictorii si duc la bulversare totala...

    0
    0

  • dark_angel pe 24 Dec 2006, 11:51

    Da, articolul e destul de interesant...Cu cat mai mult sex cu atat mai bine!!! :D

    0
    0

  • Narcis pe 21 Nov 2006, 16:55
    Sex

    Sex mult,viata lunga:)

    0
    0

  • sonia pe 10 Nov 2006, 08:21

    in ansamblu acest articol reuseste sa transmita ce stie toata lumea:sexul e benefic;dar,stimata autoare a articolului,cand dati explicatii tehnice(ca nu sunt stiintifice)atunci cand traduceti din articolul original,luati-va un consultant in medicina,ca traducerea ,,mot-a-mot''nu e benefica si duce la niste explicatii care ori nu spun nimic,ori necesita contrazicere!

    0
    0

  • mioara chebac pe 3 Nov 2006, 23:55
    ce e mult strica

    atit de multe pareri cind e vorba de sex.s-ar parea ca pe toata lumea intereseaza acest subiect.concluzia:sexul e important.

    0
    0

  • max pe 26 Oct 2006, 18:35
    ejacularea nu e totuna cu orgasmul

    A afirma ca ejacularea scuteste prostata de cancer, e o afirmatie falsa si gratuita. Cancerul de prostata poate fi evitat prin antrenarea muschiului pubo-coccigian (prin contractii regulate si voluntare ale muschilor anusului). Ejacularea insa nu coincide cu orgasmul(acesta are loc inaintea ejacularii, si numai in cazul in care energia sexuala este suficient de puternica sa urce pe coloana vertebrala la nivelul cortexului si sa produca orgasmul cerebral. Intr-o viata sexuala cu ejaculare, acest fenomen se intalneste doar la varste de 14-18 ani, iar daca energia sexuala este risipita prin ejaculari repetate - adio orgasm cerebral! Ajungi la ceea ce zicea unul mai sus: salveaza-ti resursele, fa-o mai rar si mai bine). In schimbi daca inveti sa practici continenta sexuala si sublimarea energiei sexuale, poti ajunge la adevarate stari de fuziune energetice - i.e. orgasm cerebral - fara sa pierzi lichidul seminal, care in esenta reprezinta APA din corp. Pierzand APA din corp - prin ejaculare- slabesti energia rinichilor, care controleaza activitatea tuturor umorilor din corp. Slabind rinichiul, nemaiavand APA in corp, se inteteste actiunea elementului FOC, ceea ce duce la probleme cardiace, INIMA fiind direct responsabila cu FOCUL in organism. In ciclul de distructie a celor 5 elemente din univers, si implicit , corpul uman (APA-rinichiul, LEMN-ficatul, FOC-inima, splina, PAMANT-stomac,pancreas si AER/METAL-plamani) sa nu uitam ca APA(rinichiul) stinge FOCUL(inima). Neavand APA, prin ejaculare, apar bolile de inima (infarct miocardic). Asa ca ATENTIE(doctore - este unul care se pretinde medic aici-) atentie la modul in care faceti sex. E frumos, poate fi si mai frumos cand il faci cu cap.

    0
    0

  • nicoleta meszaros pe 29 Sep 2006, 15:32
    parerea mea

    cred ca cel mai indicat ar fi sa discuti cu un medic deoarece daca stai sa asculti sfaturile noastre nici nu vei stii care este cel mai bun.Deoarece corpul fiecarei femei este diferit nu este indicat sa urmezi sfatul prietenelor ci cel al doctorului.Avand in vedere faptul ca nu ai inceput inca viata sexuala este cel mai indicat sa incepi sa-ti cunosti corpul.Bineinteles ca exista riscul aparitiei unei boli. O infectie nu se ia doar prin contact sexual, se poate lua de oriunde...bacteriile circula peste to (ex: toaleta, maini nespalate..). Asa ca fii atenta si mergi la un doctor nu poti lua pastile de capul tau. Iti urez numai sanatate.

    0
    0

  • ADY pe 26 Sep 2006, 16:41
    BENEFICIILE ACTLUI SEXUAL

    CREDETI CA DACA NU MI-AM INCEPUT VIATA SEXUALA PANA LA 21 ANI SI AM UNELE PROBLEME GINECOLOGICE EXISTA VREUN RISC DE APARITIE A VEUNEI BOLI?

    0
    0

  • ilie maria pe 24 Sep 2006, 19:22
    endometrioza

    sa faci sex in timpul menstruatiei este contraindicat din cauza microbilor care pot intra cu usurinta in uter

    0
    0

  • flori2006 pe 14 Sep 2006, 08:29

    nu stiu ce sa zic. ceea ce am citit aici legat de endometrioza ma baga in ceata. pe alt site am citit ca dimpotriva nu este bine sa faci sex in timpul menstrei, cauza fiind endometrioza. cine sa mai inteleaga? e bine sau nu?

    0
    0

  • sasha pe 5 Sep 2006, 04:24
    spune-ti parerea

    o am foarte buna pentru k asa mai invatam si noi

    0
    0

  • dorina_ghe_69 pe 22 Aug 2006, 18:44
    raspuns

    te apropie mai mult de partener si este si sanatos in acelasi timp.

    0
    0

  • dora pe 12 Aug 2006, 15:06
    dilema

    am simtit de nenumarate ori raceala intre mine si sotul meu(15 ani de casnicie)si l-am provocat la discutii pe tema de sex.replica...comunicare...bla ...bla...mentionez ca fac si sex oral spre a-l provoca la multe dar in 3min termina si atunci sinteti de acord ca apere raceala in pat?Sint nervoasa si refuz sa mai fac sex cu el.Oral ca sa termin mai repede.Halal... Dragoste si sex,telenovela.

    0
    0

  • yo pe 27 Iul 2006, 23:27
    sex is good for your life

    practicati sexul de mai multe ori pe saptamana daca va tine...;-))))))))))e sanatos...

    0
    0

  • Denes Melinda pe 27 Iul 2006, 23:17
    protejativa

    este foarte bun sexul pt. ca te descaci intrun fel dar nu uitat sa va protejati la fiecare act sexual pt ca este mai sigur si linistitor......eviti o sarcina poate nedorita si in primul rand bolile care se transmit prin sex care unele nu pot fi tratate.....faceti-o cu cap..

    0
    0

  • estela pe 6 Iul 2006, 05:16
    sexul e benefic

    un articol interesant in care pasiunea si placerea isi au locul bine stabilit in trairea sentimentelor cu entuziasm.Traieste orice clipa ca viata este unica si frumoasa....!

    0
    0

  • alina pe 2 Iul 2006, 20:12
    interesant

    e super interesant articolul ... si stiu ca sexul in sine are o groaza de beneficii .... e o metoda buna de relaxare, te scapa de stress ... si te si mentine mult mai sanatos

    0
    0

  • pachita04121952 pe 15 Iun 2006, 20:01
    raspuns

    trebuie sa ai rabdare ,si sa capeti experenta si mai sunt o sumedenie de cauze ,Eu stiu releaxarea necesara ,siguranta,dragoste,cemai un orgasm depinde de foarte multi factori

    0
    0

  • deea pe 15 Iun 2006, 10:49
    intrebare

    da cei care siau inceput viata sexuala de ceva timp si nu au avut inca un orgasm in timpul actului sexual,cume in cazul meu,,ce este???de ce oare??ce se intampla cu organismul meu??vreau sa aflu si eu,daca se poate!!ce as putea face??

    0
    0

  • danystanciu pe 12 Iun 2006, 18:50

    sexul elimina stresul doar pt. moment , cand trebuie sa incepi o noua zi si cu aceleasi probleme , ce faci ?

    0
    0

  • daiana pe 30 Mai 2006, 01:37

    ceva care ma impresionat

    0
    0

  • x6x6 pe 26 Mai 2006, 20:17
    seeex...

    oameni buni ,toti stim ce este sex,dar dragoste si iubire stiti???stiti voi sa va iubiti partenera cu mingiieri cu vorbe dulci,cu saruturi peste,peste TOOOTTTT..ore intregi ,si pe urma sa faceti sex? asta inseamna dragoste si iubire la un loc ,ca simplu este ..da este sa faci sex,si pasarelele fac sex hhaahhaaaa.....dar dupa ce fac dragoste si se vorbesc ciripind ,te iubesc,te iubesc....ehhh ..un pic greu de explicat dar ca sa ai un adevarat sex ,ne trebuie iubire ,iubire oameni buni, INCERCATI SI IUBITI ...

    0
    0

  • mari pe 26 Apr 2006, 14:58
    e bun

    este adevarat ceea ce scrie o spun din experienta ca sunt medic si stiu foarte bine aceste lucruri asa ca va sfatuiesc sa puneti in aplicaree ceea ce scrie si nu o sa regretati insa protejati-va!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod