Cum previi infecțiile din zona intimă pe timpul verii

Anotimpul cald este sezonul concediilor și al vacanțelor. Dar odată cu vremea caldă, apar mai frecvent anumite probleme de sănătate. Află de la medic cum previi infecțiile din zona intimă pe timpul verii.

Vara ne confruntăm cu umiditate excesivă, căldură sufocantă și transpirație abundentă, favorizând dezvoltarea infecțiilor, mai ales în cazul zonei intime a femeilor. Umiditatea creează un teren propice înmulțirii bacteriilor. De aceea, este mai bine să previi infecțiile din zona intimă pe timpul verii.

Vaginul este unul dintre „ecosistemele” diferitelor bacterii care, în mod normal, trăiesc împreună în armonie. Când ceva supără acest echilibru, determinând micșorarea numărului de bacterii bune sau creșterea celor rele, te poți confrunta cu simptomele clasice ale unei infecții bacteriene.

Pentru majoritatea femeilor, acest echilibru se menține chiar și în cazul schimbării hormonale, a fluxului menstrual. Cu toate acestea, preponderent vara, sistemul este perturbat. De aceea, este bine să știi cum previi infecțiile din zona intimă pe timpul verii.

Dr. Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie, ne spune cum putem preveni infecțiile în sezonul cald.

 

Cum previi infecțiile din zona intimă pe timpul verii: Menține hainele uscate


„Costumul de baie sau hainele de sală transpirate sunt locurile perfecte pentru dezvoltarea bacteriilor și al ciupercilor; creșterea nivelului de umiditate poate duce la creșterea bacteriilor rele provocând mâncărime, arsură, miros neplăcut, precum și actul sexual dureros, simptomele primare ale unei infecții la femei”, afirmă dr.

Silviu Iștoc. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod