Ce se întâmplă când sari intenționat peste o menstruație

Cele mai multe femei au aproximativ 450 de menstruații în timpul vieții lor. În plus, potrivit unui sondaj recent, peste 80% dintre respondenți au raportat reacții adverse legate de menstruație, incluzând balonarea, schimbarea stării de spirit, crampele și iritabilitatea.
Însă știai că poți să sari intenționat peste o menstruație? Iată ce se întâmplă atunci când sari intenționat peste ciclul menstrual!

Lucruri care au loc în corpul tău atunci când sari intenționat peste o menstruație

1. Pot apărea sângerări


Principala problemă cu omiterea unei menstruații este reprezentată de sângerările neașteptate. Asta înseamnă că s-ar putea să sângerezi în momente imprevizibile, ceea ce poate fi un inconvenient uriaș dacă ești la o întâlnire sau oriunde nu ai acces la tampoane sau absorbante.
Din fericire, aceasta nu este o problemă durabilă, deoarece apariția sângerărilor neașteptate este mai frecventă în primele câteva luni de supresie menstruală. După aceea, nu va trebui să îți faci griji. În afară de sângerările neașteptate, nu există alte dezavantaje cunoscute.

2. Endometrioza este ameliorată


Endometrioza este definită ca o afecțiune în care țesutul uterin crește în afara uterului, în zone cum ar fi ovarele și trompele uterine. Această afecțiune poate provoca o mare varietate de simptome, inclusiv dureri în timpul relațiilor intime, sângerări excesive, dureri pelvine înainte și în timpul ciclului menstrual, greață, oboseală, probleme digestive și multe altele.
Multe dintre aceste simptome se agravează în timpul menstruației, ceea ce poate face ca afecțiunea să fie extrem de incomodă pentru unele femei. Potrivit experților, suprimarea menstruației te poate ajuta să gestionezi aceste simptome ale endometriozei.

3. Crampele sunt reduse


Oricine este predispus la crampe știe cât de dureroase pot fi și că tot ceaiul din lume nu ajută foarte mult. Sigur, pastilele pot părea soluția perfectă, dar unele crampe pot reveni la sfârșitul zilei și se pot întoarce lună de lună.
De ce ai crampe odată cu menstruația? Crampele menstruale apar din cauza contracțiilor uterine. Dar în momentul în care sari intenționat peste o menstruație, vei elimina și crampele. Pastilele contraceptive previn sau limitează fluxul menstrual reducând astfel contracțiile uterine și implicit și crampele menstruale. Studiile confirmă acest lucru, deci, dacă ești prea obosită să îți pui o sticlă cu apă caldă pe burtă în fiecare lună, încearcă să discuți cu medicul tău despre opțiunile care ar putea fi cele mai bune pentru tine.

4. Scade riscul apariției chisturilor


Dacă te numeri printre femeile predispuse la dezvoltarea chisturilor ovariene dureroase, suprimarea menstruală poate fi o modalitate bună pentru a preveni apariția lor în primul rând. Aceasta este o soluție sensibilă pentru problemă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod