Stop arsurilor la stomac!

Arsurile la stomac afecteaza cel putin 20% din populatia lumii cel putin o data pe saptamana. In timp ce pentru unii arsurile la stomac sunt rare si nu provoaca un disconfort major, pentru altii acestea au loc frecvent.
Arsurile la stomac comune, care au loc regular, pot fi considerate un simptom al afectiunii gastroesofagiene. Simptomele acestei afectiuni:
  • arsuri la stomac;
  • gust amar si acidulat in gura;
  • stare de voma cand manci sau bei;
  • dureri in piept, mai ales seara cand te intinzi;
  • tuse, respiratie ingrunata, raguseala si dureri in gat.

In cazul afectiunilor gastroesofagiene, acidul continut de stomac curge inapoi in esofag, lucru care irita macoasa delicata a stomacului si poate cauza dureri.


Remedii naturale


Daca suferi de arsuri la stomac este important sa consulti un doctor.  Daca nu sunt tratate corespunzator, afectiunile gastroesofagiene pot deveni o grava problema pentru sanatatea ta, deoarece pot declansa esofagita, strictura, sangerari esofagiene sau ulcer. Astfel, esofagul este perforat, iar riscul dezvoltarii unui cancer esofagian este crescut.

Iata cateva remedii naturale care sa te fereasca de arsurile la stomac.


1. Dieta


Evita factorii care provoaca arsurile la stomac. Urmand un mod de viata sanatos cu o alimentatie sanatoasa vei ajunge sa identifici care dintre alimente iti provoaca arsuri la stomac.
Mancarurile si bauturile, care provoaca arsuri la stomac:

  • otetul;
  • citricile;
  • menta;
  • tomatele;
  • usturoiul;
  • ciocolata;
  • ceapa cruda;
  • piperul negru;
  • sucul de fructe;
  • bauturile alcoolice;
  • bauturile carbogazoase;
  • mancare condimentata;
  • mancarea bogata in grasimi.

Alte sfaturi

Incearca sa practici exercitii de medicatie in timp ce manaci. Elimina toate distractiile si savoarea mancarii, cel putin cand mesteci. Trebuie sa fi extrem de atenta la modul in care mancarea arata pe farfurie, cum miroase. Mesteca incet dar foarte bine.

Serveste ultima masa cu cel putin 2-3 ore inainte de a te duce la culcare.

Intotdeauna, la masa fiecare masa trebuie sa mananci portii mici.

Nu manca pe fuga
, acorda timpul necesar fiecarei mese.

Nu te duce la culcare
imediat dupa ce ai mancat.


2. Stresul

Un studiu al Aliantei Nationale a Arsurilor de Stomac dezvaluie ca 58% dinte cei care sufera frecvent din cauza arsurilor de stomac au un stil de viata agitat, iar acest lucru este un factor care contribuie la provocarea arsurilor de stomac, si 52% sustin ca modul de lucru stresant le inrautatesc simptomele.


Cu toate ca o parte dintre oameni sustin ca stresul agraveaza simptomele, oamenii de stiinta nu au stabilit inca o legatura directa intre stress si arsurile la stomac. Ceea ce se stie sigur este ca stressul poate distruge modul normal de viata si ne determina sa facem anumite lucruri, cum ar fi sa mancam, sa fumam, sa bem cafea si alcool. Aceste actiuni sunt  iar acestea sunt cativa din factorii, care provoaca arsuri la stomac. De asemenea, stressul ne da senzatia de stomac gol, ceea ce poate creste probabilitatea aparitiei unei arsuri la stomac.


3. Fumatul


Nicotina,
unul dintre ingredientele din tigari, poate slabi sfincterul esofagian, un ansamblu de muschi care se gasesc la sfarsitul esofagului. Acest sfincter inchide esofagul si previne ca acidul continut de stomac sa intre in esofag.


4. Sucul de aloe vera

Sucul din aceasta planta este un alt remediu natural folosit pentru calmarea unui esofag iritat. Sucul de aloe vera are o lunga istorie in Europa, fiind cunoscut ca un remediu natural extraordinar impotriva arsurilor de stomac.  

In mod natural, aproximativ 1/4 dintr-un pahar cu suc din aloe vera trebuie baut cu aproximativ 20 de minute inainte de fiecare masa.


Sucul respectiv nu trebuie sa contina substantele laxative din planta, deoarece sunt foarte puternice. Din aceasta cauza gelul de aloe vera nu trebuie luat direct din planta ca un remediu natural, deoarece acesta poate fi contaminat cu latex. Numai gelurile sau sucurile preparate special pentru uz intern trebuie incluse in tratament.


5. Ulm alunecos

In trecut, ulmul alunecos era in popor o adevarata farmacie naturala pentru durerile de gat. Un membru din familia ulmului, si anume ulmul alunecos a crescut pentru prima data in America de Nord.

Pe interior, coaja de ulm contine clei, un fel de gel care contine o substanta ce se umfla cand este amestecata in apa. Cleiul este gandit ca o haina pentru esofag care calmeaza iritarea. De asemenea, ulmul alunecos este un ingredient primar in medicamentele pentru tratarea durerilor de gat. Speciaistii nu au stabilit daca femeile insacinate trebuie sau nu sa urmeze un tratament cu ulm alunecos.


 6. Nalba de mare


Ca si ulmul alunecos, nalba de mare contine clei, care este vazut ca o haina protectoare pentru mucoasa esofagiana.


Botanicii recomanda ceaiul din radacini de nalba de mare. Acesta se prepara prin adaugarea unei linguri de radacina uscata intr-un pahara cu apa fierbinte, care apoi este acoperit pentru cel putin 10 minute, dupa care este strecurat. Specialistiii recomanda sa fie consumate 3 pahare de ceai pe zi.

Consulta un doctor inainte sa incepi un tratament cu nalba de mare, mai ales daca ai diabet, deoarece aceasta iti poate "indulci" sangele si mai mult, mai ales daca este combinat cu medicamente pentru diabet. De asemenea, nalba de mare poate incetini absorbtia altor medicamente pe care le iei in acelasi timp. Totodata, se stie ca nu trebuie sa urmezi un tratament cu nalba de mare daca esti insarcinata.
 

Comentariile 1-50 din 58

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ella pe 5 Feb 2016, 03:46
    aloe

    SUCUL DE ALOE SE GASESTE LA PLAFAR

    0
    0

  • elena pe 6 Nov 2014, 19:08
    arsuri

    oameni buni, acelasi lucru l-am avut si eu. am ajuns la medic, si??????? culmea, rani pe esofag de la acidul gastriv, nu e usor deloc, dureri insuportabile, asa ca nu mai amanati cu medicamente, gaviscon sau mai stiu eu ce. un medic gastro va poate ajuta sigur.

    2
    0

  • Simona pe 7 Mai 2014, 20:29
    dureri si arsuri

    Buna! Am si eu o problema de aproximativ o luna am simtit niste batai in burta ... si am crezut ca sunt insarcinata dar mi-am facut 3 teste si mi-au iesit negative... Bataile le mai simt si acum ..dar de o saptamana ma ustura ingrozitor burta si ma doare ..mai ales noapte cand ma pun in pat, ma simt balonata ... nu stiu ce sa ma mai fac , puteti sa imi da ti un sfat ceva...

    6
    1

  • george pe 10 Dec 2013, 15:41
    arsuri

    La mine se intampla invers, daca mananc de toate nu am nimic nici un pic de arsura la stomac, de cand am revenit la o alimentatie mai sanatoasa si am redus multe alimente, simt ca mor de stomac, acum am arsuri zilnice, stari de lesin din stomac, o stare fizica foarte proasta de parca nu as manca nimic..Tot ce am facut, a fost sa renunt la cafele, zahar, chipsuri, bauturi carbogazoase, etc..Pur si simplu mananc normal decat mancare gatita, la ora 12 si ultima masa la ora 16, iar la micul dejun foarte putin mananc, un ceai cu unt sau o cana de lapte si putina branza, si am redus painea destul de mult..Asta cam de o luna, si la o saptamana dupa acest stil de alimentatie, au inceput problemele, la mine anxietatea e si mai puternica, am arsuri la stomac desi nu le aveam deloc, mai aveam asa balonari dupa mese mai imbelsugate, si cam atat..Nu imi explic care e cauza, ca ar fi trebuit sa ma simt rau cu stomacul, cand mananc de toate, dar eu din contra ma simt rau si un rau general cu ameteli de cand am inceput acest stil de viata, si nu stiu ce sa mai fac, ca zilnic ma supara stomacul si am o stare de sfarseala si crampe musculare de nu imi simt nici picioarele cand merg pe strada, si toate acestea dupa ce am renuntat la multe alimente...

    10
    6

  • andrei pe 21 Nov 2013, 15:07
    renuntati la carne si va veti vindeca

    Am avut si eu probleme cu stomacul, ani in sir si singurul remediu care chiar a functionat a fost renuntarea la carne. de atunci nu am mai avut nicio durere de stomac. pt cei ce spun ca nu ai de unde sa-ti iei necesarul de proteine, vitamine..etc doar din plante, ii rog sa citeasca despe fasole, linte, mazare, soia...etc..Exista viata si fara carne, si chiar una mult mai SANATOASA. Incercati!

    13
    6

  • danita pe 18 Iul 2013, 03:44
    remediu pt gastrita

    IN PRIMUL RAND TREBUIE REGIM PT GASTRITA FARA NU SE POATE EU AM AVUT ARSURI LA STOMAC INSUPORTABILE MI-A TRECUT CU GAVISCON SIROP SICU NEXIUM20MG.SPER SA VA FIE DE FOLOS.

    2
    1

  • viorel pe 28 Mai 2013, 21:31
    asa se intanpla cand nu respecti dieta

    eu la fel am fost anul trecut ma durea stomacul ingrozitor,arsurii puternice noptii fara somn,nu ma lasa durerea,dupa multe incercari,cu ceaiuri,propolis,diete,am scapat de durere,si pe urma am abuzat de tot si acum am picat iar la aceiasi problema,asa ca suferim iar pentru nerespectarea meselor.....aveti grija nu faceti ca mine

    3
    2

  • nicolescu pe 13 Mai 2013, 18:51
    suc natural obtinut prin presarea plantei

    Aveam arsuri puternice la stomac .Am rupt o frunza de aloe vera,am spalat-o si am presat-o si am obtinut o lngura de suc pe care l-am baut. Acum ma intreb: am facut bine s-au mi-am facut rau? ee toxic?ROG fffffffffff mult raspundeti-mi.

    1
    2

  • niko pe 21 Feb 2013, 04:33
    hernie transhiatala

    buna,am intrat aici sa mai citesc vreun sfat,am fost internata cu 2 ani si m-a gasit cu acest diagnostic,aveam dureri cumplite in partea stanga,in stomac,m am tratat cu ce mi a dat,dar acum au revenit exact aceleasi dureri,recunosc ca am tinut regim doar 3 luni,si mai stiu ca ALIMENTATIA face tot,dak ma pot abtine sa nu maninc nimik aproape ca de fapt nu am voie ff miulte alimente,dati mi si mie va rog un regim ptr acid la stomac,va multumesc.

    13
    3

  • Liz pe 3 Iun 2012, 20:52
    Multumesc

    Excelenta sugestia cu aloe vera. Eram la capatul puterilor, ma ardea gatul tot timpul si nu stiam ce sa mai fac. Mi a trecut instantaneu cu suc de aloe care se gaseste la orice farmacie naturista. N as fi crezut ! Costa ceva dar face toti banii ! Multumesc !

    7
    4

  • viorel muzza pe 19 Apr 2012, 18:25
    gastrita

    buna seara si bine vam gasit,sant un baiat de 31 de ani si am avut dureri in capul pieptului oribile cam 2 zile,am fost la medic si mia gasit piatra la rinchi,si dupa 1 zi ma luat apendicita alta problema,am facut operatia de apendicita dupa care miau dat drumul acasa,dar doctorul chirurg a zis ca este de la operatia de apendicita pentru ca era APENDICITA ACUTA FLEGMONOASA adica am avut drena in burta,am esit din spital si durerile in capul pieptului au reinceput sa apara am fost la medic si am facut textul ala cu BARIO LA STOMAC si pe foaie scria ESOFAG NORMAL,STOMAC CU MARE CASCADA POSTERIOARA,APROAPE VOLVULAT,HIPERTON,HIPERKINETIC,CU RELIEF NEREGULAT,EVACUARE RAPIDA PRIN BULB INTOLERANT,POZITIONAT RETROANTRAL, acesta a fost rezultatul de doctor scris mia dat tratament cu antibiotice care le luam la 12 ore odata 2 pastile OSPAMOX DE 1000MG SI KLABAX DE 500MG,trebuia sa iau pastile 10 zile dar am renuntat la ele dupa 4 zile ca aveam un gust amar tot timpul in gura durerile le am la capul pieptului si acuma.VA ROGG DIN SUFLET SANT DIN BUZAU DACA STIE CINEVA UN MEDIC BUN SA MIL RECOMANDE SI MIE VA ROG DIN SUFLET,ADRESA MEA DE MESS ESTE ----- VIOREL_MUZZA@YAHOO.IT MIII DE MULTUMIRI SI VOI TRAI CU SPERANTA CA CINEVA AMI VA DA O MANA DE AJUTOR .........

    7
    2

  • iulian pe 8 Feb 2012, 10:59
    arsuri la stomac

    va rog ajutatima cu un sfat ,sincer. cum sa scap de arsuri la stomac ,precizez nu am fiere..si am luat tot felul de medicamente???va multumesc....

    19
    13

  • endriu pe 29 Ian 2012, 20:45
    cer ajutor

    NEVOIE DE AJUTOR.DA MAJESTATE.D-VOASTRA NE PUTETI SPUNE UNDE GRESIM IN FORMULA ACTUALA?A OBTINE CEVA ESTE CEVA LEGITIM DACA MERITI,IN CAZ CONTRAR,UITATE IN OGRADA LUI;PRIVESTE ,GANDESTE,FILTREAZA,INTRA IN SECRET SI COMPORTATE CA ATARE,IAR SI DUPA CE MAI AI PROBLEME,CERE AJUTOR,PENTRU CA NOI VREM SI SUNTEM EUROPENI NEAOSI.A FACUT CINEVA ASA?ATUNCI CE MAI ASTEPTATI.CHIAR CRED CA A-TI FO aAM NEVOIE DE AJUTOR IN CONTINUARE,CE SE POATE MAI MULT SI MAI BINE FARA MEDICAMENTE

    13
    6

  • - pe 21 Dec 2011, 07:09
    -

    PROASTA FUNCTIONARE A VEZICII BILIARE POATE PROVOCA DIABET , DURERI ARTICULARE, ECZEME PSORIAZIS, PANOUL BOLILOR IN URMA PROASTEI FUNCTIONARI A VEZICII BILIARE POATE AJUNGE PANA LA VAGINITA , INFLUENTA LA DISTANTA PRIN SANGE SAU LIMFA, DECI , CARNE FIARTA LEGUME FIERTE APA FIARTA SI RACITA PANA DISPAR SIMPTOMELE , REGIMUL LIMENTAR SA VA FIE MOD DE VIATA.

    4
    5

  • - pe 21 Dec 2011, 07:04
    -

    DISPAR INFECTIILE CU DIVERSI PATOGENI : STREPTOCOC PNEUMOCOC (CARE NU AU REMEDII DECAT PALEATIVE ) TUBERCULOZA (AJUTA MEDICATIA ) NU MAI BETI CAFEA NU MAI FUMATI SI NU MAI MANCATI CONDIMENTAT SI BAGATI IN VOI TOT FELUL DE SUBSTANTE NOCIVE , APA CU COLORANTI LA STICLA (SI MARILE MARCI SUNT NISTE PORCARII , SUCURILE DE FRUCTE IMBUTELIATE AU ANTIBIOTICE SI NE MIRAM DACA LUAM SI MEDICAMENTE DE CE NU ISI FAC EFECTUL )

    5
    2

  • - pe 21 Dec 2011, 07:00
    -

    REGIMUL ESTE DRASNIC DAR MERITA, VOR DIPAREA SI ALTE INCONVENIENTE IN URMA REGIMULUI, DACA AVETI EXEME DISPAR , PSORIAZIS, BOLI DE RINICHI, DURERI DE CAP, SE LIMPEZESTE VEDEREA, DISPAR DURERILE ARTICULARE, (INCLUSIV CELE DE COLOANA ,) , APARE SOMNUL LINISTIT, DISPAR INSOMNIILE , STOMACUL NU MAI DOARE . SIGUR TREBUSC FACUTE ANALIZE PENTRU HELICOBACTER PYLORI DAR SI SIMPTOMELE CAUZATE DE MICROB DISPAR

    11
    6

  • diana pe 21 Dec 2011, 06:57
    REMEDII

    IN PRIMUL RAND TOATE NEPLACERILE PENTRU STOMAC INTESTINE (COLON INTESTIN SUBTIRE PANCREAS SPLINA ) LE FACE VEZICA BILIARA. aCEASTA TREBUIE SA DEPUNA IN STOMAC (DUODEN) INTESTIN COLON ETC. PRINCIPII DE APARARE SI ANULARE PARTIALA , A ACIDULUI GASTRIC IN EXCES, IN CAZUL UNEO BILE LENESE ACEST PROCES NU SE PRODUCE SI TOATE COMPONENTELE :)) SE IRITA DE LA PROPRIILE ENZIME SI ACIZI. AICI ESTE UN CICLU, VEZICA BILIARA SE IMBOLNAVESTE CAND FACEM EXCES DE ALIMENTE SAU MANCAM LUCRURI PE CARE CANTITATEA DE BILA NU LE POATE DIZOLVA , VEZICA BILIARA SE INFLAMEAZA DEOARECE ESTE INVADATA DE MICROBI DIN ALTE REGIUNI ALE CORPUIU , NEMAIPRODUCAND BILA NECESARA ALCALINIZARII ACIDULUI GASCLORHIDRIC

    7
    4

  • - pe 21 Dec 2011, 06:56
    RE

    NICIUN MEDICAMENT NU VA FUNCTIONA DACA NU URMAM UN REGIM ALIMENTAR - PENTRU CA VEZICA BILIARA SA APERE STOMACUL SI INTESTINELE , INTAI O VINDECAM , APA FIARTA SI RACITA 1 LUNA DE ZILE , TOTUL FIERT NIMIC CRUD, DE EVITAT ALIMENTELE CARE BALONEAZA CHIAR DACA SUNT FIERTE:FASOLEA VERDE, VARZA PAINE VECHE DE O ZI CARNE FIARTA ,

    3
    4

  • diana pe 21 Dec 2011, 06:52
    REMEDII

    IN PRIMUL RAND TOATE NEPLACERILE PENTRU STOMAC INTESTINE (COLON INTESTIN SUBTIRE PANCREAS SPLINA ) LE FACE VEZICA BILIARA. aCEASTA TREBUIE SA DEPUNA IN STOMAC (DUODEN) INTESTIN COLON ETC. PRINCIPII DE APARARE SI ANULARE PARTIALA , A ACIDULUI GASTRIC IN EXCES, IN CAZUL UNEO BILE LENESE ACEST PROCES NU SE PRODUCE SI TOATE COMPONENTELE :)) SE IRITA DE LA PROPRIILE ENZIME SI ACIZI. AICI ESTE UN CICLU, VEZICA BILIARA SE IMBOLNAVESTE CAND FACEM EXCES DE ALIMENTE SAU MANCAM LUCRURI PE CARE CANTITATEA DE BILA NU LE POATE DIZOLVA , VEZICA BILIARA SE INFLAMEAZA DEOARECE ESTE INVADATA DE MICROBI DIN ALTE REGIUNI ALE CORPUIU , NEMAIPRODUCAND BILA NECESARA ALCALINIZARII ACIDULUI GASCLORHIDRIC

    7
    3

  • florina pe 10 Sep 2011, 22:31
    acid gastric la stomac

    am acid gastric la stomac am agura plina de apa si vomit dat apa doar ce sa fac am dureri si digestia o ia razna e deprimanata situoatia si sunt fumatoare

    9
    5

  • alexandra pe 8 Sep 2011, 04:19
    arsurile...

    eu una am suferit foarte mult timp de arsuri la stomac si am facut tot felul de tratamente dar fara niciun rezultat...intr-un sfarsit am fost sfatuita de doctorul meu sa ma tratez cu metoda babeasca...am fost la tara la bunici mei si m-am dus la o batrana care m-a taiat sub limba...la o luna dupa am fost de am facut analizele si din ulcerul care il aveam mi-au iesit analizele perfect..asa ca e innutil sa va complicati aiureacu tot felul de tratamente..si dak tot nu ma credeti va mai dau un remediu...pastile pe baza de catina si pastile pentru intarirea imunitatii...mult succes...incercati prima varianta si astept raspunsurile voastre

    11
    4

  • Vasile pe 25 Aug 2011, 14:51
    experienta proprie

    Am arsuri la stomac in timpul noptii dupa 3-4 ore de somn. Un medic mi-a recomandat ca in acel moment sa maninc ceva si de multe ori mia trecut. Alte ori iau 1 sau 2 pastile de dicarbocalm (in raport de intensitatea arsurii) pe care le sug si-mi trece. O sa incerc si sfaturile citite pe net. Numai bine tuturor.

    6
    6

  • raus vasile pe 8 Aug 2011, 21:37
    remediu naturist pentru balonare

    pentru balonare se foloseste suc de aloe vera timp de 3 luni cu o pauza de o luna si se repeta tratamentul.pot ajuta pe orcine doreste sa achizitionele suc de aloe vera de la forever ,firma americana .contactatima pe email.

    4
    4

  • raus vasile pe 8 Aug 2011, 21:36
    remediu naturist pentru balonare

    pentru balonare se foloseste suc de aloe vera timp de 3 luni cu o pauza de o luna si se repeta tratamentul.pot ajuta pe orcine doreste sa achizitionele suc de aloe vera de la forever ,firma americana .contactatima pe email.

    5
    5

  • sorin pe 5 Apr 2011, 04:41
    nasol rau de tot..

    pái ce sa zic..aceleasi probleme grave..diacnosticuri peste diacnosticuri..cu totii vrem sa dispara de finitiv arsurile ..pai..cati facem ceva in privinta asta..orice viciu duce la arsuri..orice stres duce la arsuri..medicamentatia??..in general data la mistou..toata lumea vb de aloe..daca tot e asa bun hai sa'l incercam cu totii si sa revenim cu comentarii..

    3
    4

  • claudia pe 3 Mar 2011, 11:28
    arsuri si greata in timpul sarcini ultimu trimestru

    in primele saptamini de sarcina nu am avut probeme cu varsatul de la 27 de saptamini am arsuri groajnice noaptea si merg noapte de noapte sa-mi golesc stomacu . maninc cu 2 ore ininte sa dorm , maninc mincaruri usoare si tot degeaba . in tot timpul sarcini am luat acid folic glubifer ,la 20 saptamini mi-a dat tratament injectabil clexane de 0,6 ml ce sfaturi imi dati inpotriva arsurilor de stomac.

    13
    2

  • mariana pe 5 Feb 2011, 12:30
    reflu - aloe vera

    cine doreste gelul de aloe vera poate sa ma contacteze pe mine si ii rezolv dar va anunt ca destul de scump =100 lei 1 litru.

    9
    5

  • Ion Hoinaru pe 12 Ian 2011, 07:43
    Remedii pentru cei care inca nu stiu unde le gasesc

    Buna ziua. Am citit si eu despre arsuri la stomac la http://ca.mg2.mail.yahoo.com/dc/launch?.gx=1&.rand=326m4if84387r si am vazut ca exista niste solutii. Va sfatuiesc sa mai cititii odata, toate comentariile de acolo si o sa vedeti ca sunt solutii. Cea mai convenabila mi s-a parut sugestia ca in marile magazine Carrefur si Kaufland ar fi un asemenea suc de aloe. In plus as vrea sa va spun ca eu am scapat de arsuri folsind printre altele, suc de varza cruda si de cartof crud, amestecat cu suc de mere sau de portocale, ca sa fie mai agreabil. Se bea cu cam 1/2 ore inainte de mese. Dar pana la urma am ajuns la niste doctori mai priceputi si dupa ce mi-a controlat stomacu cu o camera TV, ca sa vada daca nu am cancer, mi-au dat un medicament, pe care-l iau tot asa cum cca 1/2 ore inainte de micul dejun si toata ziua, nu mai am probleme. Medicamentul se numeste. SDZ-RABEPRAZOLE 20 MG, RABEPRAZOLE SODIUM. CAND AM FOST IN ROMANIA, MI SE TERMINASE SI AM MERS LA O FARMACIE SI AM GASIT CEVA SIMILAR, FOARTE BUN. NU MAI STIU CUM SE CHEMA, DAR ERA CEVA APROAPE SIMILAR CA DENUMIRE. Incercati si nu va lasati, pana nu rezolvati, altfel.... e de rau sa stiti. Sanatate si numai bine. Ion Hoinaru - Vancouver

    1
    6

  • COSTEL pe 31 Dec 2010, 02:50
    Arsuri.balonari.intepaturi in zona stomacului jos sub stomac

    De vro 2 ani si cateva luni am arsuri si balonari.Am fost la doctor am tinut diverse tramente dar degeaba ..dupa atate tratamente si leacuri tot nimik ... Nu fumez nu beau alcool .. nu ma nanc iute si grasimi sau prajeli ... Va rog ajutatima daca puteti un raspuns .....

    18
    7

  • omi pe 17 Dec 2010, 23:48
    am arsuri dar sunt insarcinata

    ce pot sa iau ca sa nu mai am arsurile astea ingrozitoare,in special noaptea ma ia arsurile si din ele dau in vomitat,sunt si insarcinata si nici nu pre pot sa iau prea multe,m-ar interesa ceva pe baza de plante

    22
    7

  • greta pe 12 Dec 2010, 20:03
    aloe vera pentru arsuri la stomac

    am fost diagnosticata cu reflux gastroesofagian si gastrita ,am urmat un tratament ,care dupa ce l-am terminat au aparut iar simptomele(arsuri puternice,dureri in gat si tuse),si am inceput un tratament cu pulpa de aloe vera originala (nu se gaseste la plafar).,trei luni de zile pauza o luna apoi inca trei luni ,acum nu mai am nimic si pot manca orice .cine doreste pulpa de aloe vera ma poate contacta cu un e-mail la gretalynn67@yahoo.com si se rezolva .

    9
    5

  • rodica pe 11 Dec 2010, 15:06
    aloe vera

    am un aloevera inflorit 10 ani cine vrea sal cumpere 0732268849 la ploiesti

    3
    5

  • elena pe 27 Oct 2010, 13:38
    regim ? da sau nu ?

    locuiesc in Grecia ...de 7 ani am arsuri la stomac doctorul mi-a spus a o gastrita nimic serios dar eu nu mai pot de stomac arsuri balonari durere in capul pieptului stare de voma cu toate ca de obicei nu manac piperat seara am ajuns sa nu mai pot manca de loc si nu numai seara si an zi pentru ca nu ma mai doare stomacul chiar asa de tare daca nu mananc ..daca manac ,mentionez am 49 de kilograme cine moare eu arsuri balonari etc .. am fost la 3 doctori pana acum (cu toate aparaturile lor m-au dezamagit ) si ami dau ceva zantac ,nexium si nimic altceva .I-am intrebat sa fac regim ??? nimeni nimic nu mi-a spus ...din 3 doctori nu mi-a zis unul sa fac regim sau ceva de genul asta si i-am si intrebat si mi-au zis nu ...astept un sfat ..multumesc

    6
    4

  • kati pe 30 Sep 2010, 00:25
    afine

    cineva avea ulcer la stomac si dupa un tratament cu afine macerate in zahar , lua in fiecare zi inainte de masa 2 linguri.. s-a simtit perfect. acum poate manca oerice. cine nu stie de aloe de la forever living products, sunt garantat de bune, si e plin netu de asa ceva

    7
    6

  • eliza pe 20 Sep 2010, 14:10
    aloe vera

    suc de aloe vera se gaseste in supermarket kaufland sau carrefour si se mai poate folosi si produse Hofigal cu fff bune rezultate ca de ex,Re digest,Redigest plus ,acestea sunt produse naturale si nu sunt scumpe, cititi aici mai multe:www.hofigal .eu MULT SUCCES

    9
    2

  • fane pe 9 Sep 2010, 10:03
    arsuri la stomac

    cine doreste aloe poate sa ma contacteze

    9
    9

  • lyzy pe 4 Sep 2010, 23:13
    despre aciditate gastrica

    SUFAR ASEMENI VOUA DRAGELE MELE DE ACIDITATE GASTRICA DIN CAUZA UNEI GASTRITE NETRATATE.TOCMAI AM DESCOPERIT UN REMEDIU NATURIST,NU F SCUMP CU EFECT IMEDIAT:ARGILA.SE GASESTE IN FARMACIE,SE PUNE UN BULGARAS MIC,SE DIZOLVA IN APA SE AMESTECA SI SE BEA APA TULBURE.IN MAI PUTIN DE UN MIN.TE VEI SIMTI M BINE.BAFTA!

    2
    3

  • concoli elvira pe 15 Iun 2010, 15:29
    arsuri la stomac

    buna.ma numesc elvira,si vreau sa va spun ca si eu am arsuri la stomac.eu am consultat 3 medici si fiecare mi-au dat alt diagnostic.m-am dus la al 4 medic si mi-a spus ca am ulcer gastric cronic duodenal.de 4 ani eu nu mai stiu ce e sa mananci sanatos.eu tot ce mananc la 2 ore vomit tot.ma balonez,am greturi,si ma arde pe stomac.am luat fel si fel de medicamente care nu m-au ajutat deloc.va rog datimi si mie un sfat ca nu mai stiu ce sa fac.am ajuns deja la disperare,am si slabit foarte mult.va multumesc.

    5
    3

  • DeLeSMacK pe 4 Iun 2010, 21:42
    arsiri la stomac

    Eu am fost la doctor si am facut un bariu pt. ca am arsuri cam frecvent si lucru asta il am cam de 3-4 ani. am tot luat diferite medicamenta ca ranitidina omez dicarbocalm omeran si altele dar care nu au dat roade. Singurul care imi mai face bine ie omezul.dar nu mai stiu ce sa mai iau sa scap de arsurile astea naspa. m-am uitat la ce ati scris voi de sintome si am si eu aceleasi simtome.acu incerc sa iau si eu aia cu cartoful ca mie mi-a zis si medicul sa iau dieta cu cartof crud.Prostia ie ca nu prea sunt medici care sa stie ce sa-ti dea si iti scriu tratament dupa ureche. de aceea eu va dau sfatul sa urmati ceva naturist ca ie mult mai sigur. succes la toti .si STOP ARSURILOR :)):)):))*

    7
    3

  • Tatiana pe 23 Mai 2010, 15:21
    aloe vera????

    unde as putea gasi aloe vera???? am fost si eu diagnosticata cu esofacita si as fi vrut sa incerc un tratament cu aloe vera.

    3
    4

  • mariana pe 28 Apr 2010, 21:23
    arsuri stomacale

    Si eu am fost diagnostificata cu esofaginita de reflux si gastrita eroziva.Am primit de multe ori tratamente diferite dar nu prea imi dau rezultate.As vrea si eu sa incerc cu suc de aloe dar nu stiu de unde sa cumpar.Ajutati-ma va rog sa gasesc.Astept raspuns.Multumesc!!!

    1
    5

  • camy pe 26 Apr 2010, 14:46
    ARSURI

    cine stie reteta cu aloe spirt si miere de albin?

    6
    6

  • Maria pe 4 Mar 2010, 14:53
    Despre regim si arsuri

    Regimul alimentar: Trebuie sa renuntati definitiv la toate dulciurile, la paine proaspata, la cartofi prajiti in ulei ...de fapt la tot ce este prajit in ulei, la carne tocata (sarmale, chiftele), sare (pentru ca sarea umfla corpul dupa medicatie si in timpul ei, nu aveti voie suc acidulat, alcool..cu alte cuvinte tot ce fermenteaza si provoaca acid nu aveti voie ... gen fasole, mazare, varza, portocale, mere, pere ...etc Mancarea care se poate manca este saraca in sare ..daca se poate deloc, totul trebuie sa fie fiert sau copt la cuptor ... fructe puteti manca dar fierte sau coapte ..bineinteles cele care se pot prepapra asa ... Toti imi spuneau ca bananele sunt bune ca nu fac rau ..si am incercat dupa 2 saptamani de regim 1 banana si mi-au aparut arsurile ..deci nu sunt bune .... Eu mananc foarte mult orez fiert, cane la gratar sau la cuptor copt in margarina ...cartofi copti...legume fierte si calite in margarina la cuptor ... paine prajita .... Oricum dupa ce am inceput regimul alimentar ...si am inceput sa incerc sa mananc si altceva depre care imi ziceau unii colegi ca le-as putea manaca ca nu imi vor face rau ...stomacul meu le-a simtit si nu le-a agreat ...adica daca mancati ceva care nu va face bine ..o sa simtiti arsurile de dinainte ... si automat nu o sa mai mancati felul ala de mancare ... Ca de exemplu eu am mancat orez cu prune ...care nu este bun pentru cei cu probleme la stomac ... revin arsurile ...etc ...altadata eu n-am sa mai mananc orez cu prune .. ci orez cu pui cum mancam pana acum .... Numai bine

    5
    6

  • Maria pe 4 Mar 2010, 14:39
    una dintre cauze ale arsurilor

    Eu am fost diagnosticata cu boala de reflux gastroesofagian ..asta in urma investigatiilor pentru ca am stat in medical 1 luna si 3 saptamani cu pneumonie...dupa care am facut brohopneumonie ... Aveam arsuri mari la tot ce mancam ...parca imi lua foc stomacul si tot pana in gat. Am facut si o brohoscopie pentru a vedea cauza tusei mele care nu mai trecea ...de cand am inceput sa stau acasa ... Asadar refluxul se manifesta cu dureri de stomac, arsuri mari la orice mancare si bautura, balonare la orice mancare, senzatie de voma la tot ce mananci si tuse foarte naspa ..uneori si cu sange. Intr-un final dupa toate investigatiile mi s-a dat regim alimentar 1 an de zile ...regim pe care l-am asimilat foarte bine si arsurile, tusea au disparut ...Regimul in boala de reflux se tine dupa acest an si primavara si toamna ..mie asa mi-a spus ...pentru tot restul vietii... Mi s-a dat si medicatie ..pentru 21 de zile ...cu metroclopramid 3 zi, eurespal 80mg 3 zi, ranitidina 2 pe zi si triferment la nevoie daca nu ma simteam bine cand mancam.... Vreau sa va spun ca Eurespalul si metroclopramidul dau foarte mari stari de somn ...si ca sa puteti lua tratamentul trebuie sa stati in casa pentru ca veti dormi foarte mult ... Bineinteles ca nu ar trebui sa beau cafea si nici sa fumez ..dar aceste vicii nu le pot elimina ...si beau cafeaua cu mult lapte iar tigarile le-am mai redus ... Dupa acest tratament pe care l-am terminat ma simt foarte bine iar regimul nu mi-a fost greu sa il urmez ...chiar ma simt bine...si culmea am inceput sa slabesc ... Asa ca daca aveti starile de mai sus ..mergeti si la un medic bun... Pe mine m-a diagnosticat cu aceasta boala ..o doctora f buna de la Institutul de Pneumologie ...ca acolo am ajuns dupa vreo 3 medici ...ca eram suspecta de TBC ...din cauza tusei de care v-am spus mai sus... Sper sa va ajute v-am scris..bafta

    4
    2

  • Vali pe 22 Sep 2009, 17:47

    Eu nu fumez, da imi place sa mananac cu otet, sau piperat sau sa amestec toate mancarurile posibile, dar arsurile m i se provoaca instant cand starea mea de stres devine majora, chiar si numai gandul la anumite lucruri imi provoaca instant arsuri...

    4
    2

  • anonim pe 21 Sep 2009, 12:59

    nici eu nu fumez, nu beau, nu mananc piperat, dar arsurile ma omoara :((.... cred ca ar trebui sa mananc doar paine goala pentru a scapa de ele

    2
    3

  • Stef pe 24 Iun 2009, 15:54

    vrajeala, spune-ti ceva la obiect, stresul, tigara ,alcoolul, eu nu fumez, nu beau, nu ma stresez si tot am arsuri

    6
    1

  • iuliana pe 14 Mar 2009, 12:25

    un articol foarte bun dar exista un singur inconvenient ,,unde gasim aceste remedii?"ceva mai la indemana nu exista?

    2
    2

  • cristina pe 9 Mar 2009, 11:52
    suc de aloe? unde il gasim?

    va rog daca se poate sa imi spuneti de unde as putea sa imi cumpar si eu acest suc. am auzit ca face minuni. si eu am fost diagnosticata cu gastrita si esofagita de reflux si as vrea sa urmez un tratament cu aloe in acest sens. multumesc anticipat

    3
    4

  • Ecaterina pe 2 Oct 2008, 12:30
    intrebare

    am si eu probleme in ultimul timp; mi-a placut ideea cu sucul de aloe vera, dar unde-l gasim sau cum il preparam: astept raspuns la: catrinel07@rambler.ru

    7
    4
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod