Pancreatita acuta: semne si simptome

Optiuni de tratament Tratamentul pentru pancreatita acuta variaza in functie de simptomele pacientului si de gravitatea bolii. Pacientii afectati de pancreatita acuta trebuie internati in spital si monitorizati in permanenta. In primele doua zile este necesar repaus total la pat, precum si alimentatie parenterala (pe cale intravenoasa) pentru buna functionare a pancreasului.

Se administreaza medicamente impotriva durerii - analgezice si antibiotice. De asemenea, se consuma lichide. Pe toata perioada trebuie monitorizata functia renala, pulmonara, precum si circulatia sanguina.


Cand este necesar tratamentul chirurgical?

Unul din trei pacienti care sufera de pancreatita acuta trebuie operat.
Procedura consta intr-o incizie mediana longitudinala pentru a se indeparta portiunea din pancreas care nu mai functioneaza si pentru a preveni eventuale infectii.

In unele cazuri recuperarea poate dura cateva saptamani si se face in spital.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • +++edelveis pe 27 Aug 2010, 19:42
  simptome

  Pe parcursul a doi ani ma deranjeaza dureri in abdomen. De fiecare data, cind se intimpla aceste acutizari am febra, dureri in piept, ma doare capul si spatele. Am indigestie si diaree, starea de voma se pastreaza pe parcursul a 5-6 zile. Sunt dispera. Ce-mi puteti recomanda? Multamesc

  9
  9

 • oltean calin pe 1 Aug 2010, 00:11
  pancreatita acuta

  As dori sa stiu daca exista tratamente naturiste pe baza de plante,sau ceaiuri,multumesc.

  30
  9

 • Luminita pe 17 Oct 2009, 21:21
  pancreonecroza

  As vrea sa stiu mai multe despre boala aceasta...

  2
  2

 • OANA pe 19 Oct 2008, 17:24
  Pancreatita

  Este un articol foarte interesant si de foarte mare ajutor. Dar as vrea sa stiu un lucru: am fost la medic si mi s-a spus ca am gastrita secundara, ar putea fi o problema si cu pancreasul? Multumesc

  2
  4

 • lili pe 8 Sep 2008, 04:21
  Pancreatita

  Tatal meu a suferit de cancer la pancreas eu am probleme cu fierea in urma unei hepatite de tip b/ in urma unui tratament injectabil fiind internata la spital. Pot mosteni aceasta boala.

  9
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod