Cum să reduci costurile când iei masa în oraș: 9 metode

de Amalia Skelton, 19 Noiembrie 2018

Îți place să mergi la restaurant cu prietenii sau familia, dar ai constatat că-ți depășești bugetul? Descoperă cum să reduci costurile, bucurându-te de aceeași atmosferă specială.
Cina sau masa de prânz luate la restaurant sunt ideale pentru a avea o conversație plăcută și a te bucura de compania persoanelor dragi în timp ce savurați preparate delicioase. Există și câteva metode pentru a te asigura că poți ieși destul de des fără să simți impactul negativ al cheltuielilor. Contează foarte mult să știi cum să reduci costurile pentru a nu diminua calitatea sau savoarea, ci doar sumele cheltuite fără un scop precis. Urmând câteva sfaturi practice nu numai că vei cheltui mai puțin, dar te vei simți și vei arăta mai bine.

 
Iată ce reguli trebuie să folosești ca să reduci costurile de fiecare dată când ieși în oraș:

 
1. Dă-le like

Chiar dacă te-ai obișnuit să realizezi preparate gustoase acasă, este relaxant să ieși din când în când în oraș. Pentru a evita costurile exagerate începe prin a da un like restaurantului. Majoritatea localurilor au o pagină de Facebook și multe au oferte speciale. Dacă le dai like și le urmărești vei putea beneficia de reduceri și oferte noi.

 
2. Află cum se sărbătoresc momentele speciale

Mergi la cină cu prietenii de ziua ta? Multe restaurante oferă masa gratuit cu această ocazie sau ai putea primi un discount pe care îl poți folosi în acea lună. Spune-le despre ce este vorba când suni pentru a face rezervarea și repetă-i chelnerului după ce ați ajuns. Este posibil și să primești un pahar de șampanie sau desertul din partea restaurantului.

 
3. Evită aglomerația de sărbători

Este adevărat că este o atmosferă interesantă dacă iei cina în oraș înainte de Anul Nou sau de Ziua Îndrăgostiților, însă multe alte persoane se vor gândi la același lucru. În perioada sărbătorilor restaurantele vor crește prețurile pentru că au o cerere foarte ridicată. În afară de costurile mai mari poți fi sigur că vei avea și mai mult de așteptat până primești o masă, iar personalul va fi foarte distrat și poate uita să-ți aducă tot ce ai cerut. Mai bine sărbătorește în prima săptămână a noului an pentru a evita aglomerația și cheltuielile exagerate.

 
4. Fă-ți planuri din timp

Citește online meniul restaurantului și observă în ce zile felurile tale preferate sunt la ofertă. Chiar dacă nu au reduceri este important să te familiarizezi cu meniul pentru a ști ce poți alege pentru a te încadra în totalul cheltuielilor prevăzute.

 
5.
Profită de happy hour

De obicei cina luată înainte de ora 18 va avea un preț mai redus, fiind mult mai avantajos să iei această masă în intervalul prevăzut de restaurant pentru happy hour. De asemenea, multe restaurante oferă platouri speciale cu aperitive, care te pot ajuta să economisești în plus. Este posibil să fie nevoie să mănânci la bar dacă vrei să prinzi intervalul de happy hour, dar dacă ești cu prietenii probabil că nimeni nu va avea nimic împotrivă.

 
6. Uită de un fel de mâncare

Majoritatea restaurantelor mizează pe faptul că vei comanda un aperitiv alături de cocteil, apoi vei bea un pahar de vin la cină și vei finaliza cu desert și cafea. Este foarte multă mâncare! Mai bine sari peste una dintre etape, cum ar fi aperitivul sau desertul și savurează ce îți place cel mai mult. Poți fie să renunți la desert, fie să-l împarți cu persoanele care iau masa cu tine.

 
7. Fii atent la mărimea porției

Fii creativ atunci când comanzi, mai ales dacă nu îți este foarte foame. Încearcă să comanzi un aperitiv ca fel principal pentru că, în cele din urmă, aperitivele sunt versiuni de dimensiuni mai mici ale felurilor principale.
În cazul în care meniul pentru prânz este încă disponibil poți alege un preparat ușor de pe acea listă. Ca alternativă poți lua un platou de aperitive și să-l împarți cu ceilalți. De asemenea, dacă decizi să iei un fel principal este util să îl împarți pe jumătate, iar ceea ce a rămas poți lua la pachet pentru a doua zi. Vei avea astfel două mese la prețul uneia. 

 
8. Nu pierde din vedere băuturile

În cele mai multe cazuri băuturile fac ca nota de plată să fie mult mai mare decât te-ai aștepta. Vei economisi sume importante dacă eviți cocteilurile și alegi berea casei sau vinul. De asemenea, poți suna înainte pentru a întreba dacă poți să aduci chiar tu o sticlă de vin de acasă. 

 
9. Verifică nota de plată

Când chelnerul îți aduce nota de plată la finalul mesei îi dai direct cardul și nu te uiți la total? Greșit. Uită-te cu atenție și observă dacă este ceva în plus. Este posibil să primești nota de plată de la o altă masă, așa că nu este indicat să plătești fără să te uiți bine. În plus, trebuie să verifici și dacă ofertele speciale au fost incluse.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;