Cât de mult avocado poți mânca în fiecare zi?

Dacă este mâncat în momentul potrivit, există puține lucruri mai delicioase decât un avocado. Nu există nicio îndoială că oamenii s-au îndrăgostit de avocado. Îl folosesc pentru smoothie-uri și pentru diferite preparate precum guacamole. Însă te-ai întrebat vreodată cât de mult avocado poți mânca? Iată ce spun specialiștii!

Cât de mult avocado este sănătos să mănânci pe zi?


În primul rând, avocado nu este doar delicios, ci și sănătos. Potrivit nutriționiștilor, combinația de grăsimi sănătoase, vitamine și minerale transformă fructul de avocado într-un superaliment. Acesta conține peste 20 de vitamine și minerale - vitamina C, vitamina E, multe vitamine B, magneziu și potasiu. Conține, de asemenea, grăsime bună, adică acizi grași mononesaturați.

Consumul de grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în avocado, te ajută să te simți sătul, încetinește digestia și te poate ajuta să pierzi grăsimea nedorită din corp. Aceste grăsimi sunt cruciale pentru fiecare celulă din corpul tău, cercetările arătând că o dietă bogată în grăsimi sănătoase poate reduce depresia și proteja organismul de declinul cognitiv pe măsură ce îmbătrânim.
Fructul de avocado este excelent și pentru piele și sistemul imunitar. 

Iar dacă aceste informații nu sunt suficiente pentru a te face să te duci chiar acum la magazin în căutarea unui avocado, ar trebui să știi și că este bogat în fibre și poate ajuta la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.

Cât avocado ar trebui să consumi?


Se poate să mănânci prea mult avocado. Experții îi sfătuiesc pe oameni să mănânce o jumătate de avocado pe zi și cel mult un avocado întreg. Un avocado de mărime medie conține 322 de calorii și 29 de grame de grăsime, deci jumătate de avocado are 161 de calorii și 14,5 grame de grăsime. Dacă mănânci un avocado întreg, obții 44% din doza zilnică recomandată de grăsime și 21% din doza recomandată de grăsimi saturate. 

Chiar și cele mai sănătoase alimente pot fi mâncate în exces.
Varietatea este esențială, deoarece ai nevoie și de alți nutrienți care nu se găsesc în avocado, cum ar fi proteinele și carbohidrații. Deși ar fi plăcut să mănânci avocado pe pâine prăjite la micul dejun, un smoothie cu avocado la prânz și guacamole la cină, ar fi prea mult avocado pentru o singură zi. Există alimente mai rele pe care le poți consuma în exces. Dar, în general, este recomandat să limitezi aportul de avocado la unul pe zi și doar la o singură masă. 

Deși există alimente mai sănătoase, este deosebit de important să urmărești aportul de grăsimi naturale, din care avocado are destule. Iar o cantitate prea mare de grăsimi saturate a fost asociată cu un nivel crescut de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.
Dacă mănânci prea mult avocado din când în când, probabil că nu vei aduce consecințe grave asupra sănătății, însă este important să reții aceste informații.

Un alt motiv pentru care ar trebui să eviți consumul exagerat de avocado este că poți dezvolta sindromul alergiei orale de-a lungul timpului. Deși acesta nu este la fel de periculos precum alte alergii alimentare, poate duce la mâncărimi enervante la nivelul gurii și gâtului. Persoanele care au alergie la latex sunt în mod special predispuse la sindromul alergiei orale. Simptomele apar, de obicei, imediat după contact, deși pot apărea și la o oră după ingestie. 

Însă există și o veste bună. Dacă ești dispus să mănânci avocado gătit sau chiar încălzit puțin, probabil că nu te vei mai confrunta cu aceeași reacție.
Cu toate acestea, dacă respecți indicațiile specialiștilor în nutriție și sănătate și consumi doar jumătate de avocado pe zi, gustul tău nu va fi singurul care va fi satisfăcut. Și starea ta generală de sănătate va avea de câștigat.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod