Uleiul de avocado pentru păr

Uleiul de avocado pentru păr. 4 beneficii

Măștile și tratamentele cu ulei de avocado devin tot mai populare pe zi ce trece datorită efectelor benefice pe care le au asupra părului. Învață cum să folosești uleiul de avocado pentru păr
Folosit în alimentație pentru gustul său bogat, asemănător nucilor, și consistența sa cremoasă, fructul de avocado a devenit un ingredient vedetă în bucătăriile din întreaga lume. Dar avocado nu este folosit numai în gastronomie, ci și în cosmetică, mai ales sub formă de ulei, în tratamentele pentru piele și păr.

Uleiul de avocado conţine vitaminele A, B, D, E, K, fier, zinc, magneziu, lecitină şi clorofilă. Pe lângă toate acestea, este foarte bogat și în acizi grași omega 3, benefici pentru întreg organismul.
Pentru îngrijirea părului, uleiul de avocado are proprietăți de-a dreptul uimitoare. Iată câteva dintre ele:

Hrănește rădăcinile

Conținutul impresionant de vitamine, în special de vitamina E, esențială pentru sănătatea pielii, face din uleiul de avocado o adevărată comoară pentru îngrijirea scalpului. Pentru ca părul să crească sănătos, strălucitor și rezistent, este extrem de important ca scalpul să fie bine îngrijit. Masajul cu ulei de avocado la nivelul rădăcinilor va contribui la stimularea acestora și hrănirea în profunzime a pielii capului.

Tratează mătreața

Fiind intens hidratant, uleiul de avocado este o soluție excelentă pentru scalpul uscat, predispus la descuamare și apariția mătreții. Aplicat pe pielea capului, acest ulei cu proprietăți miraculoase va hidrata intens pielea și va preveni apariția cojilor inestetice.
Masează-ți scalpul cu ulei de avocado, lasă-l să acționeze timp de cel puțin jumătate de oră, apoi spală-te pe cap.

Redă strălucirea părului

Părul supus tratamentelor cosmetice agresive, așa cum sunt decolorarea, vopsirea repetată, folosirea aparatelor de coafare pe bază de căldură, devine în timp fragil și lipsit de strălucire. Numai un tratament intensiv de îngrijire îi poate reda frumusețea, iar uleiul de avocado se dovedește un ajutor important și în acest caz. Aplică ulei de avocado pe părul umed sau uscat, de la rădăcină și până la vârfuri.
Acoperă-ți părul cu un prosop încălzit și lasă uleiul să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte.

Protejează vârfurile

Consistența grasă a uleiului de avocado îl transformă într-un ser excelent pentru vârfurile degradate. Acesta acoperă firele cu o peliculă protectoare, fiind ideal pentru protejarea vârfurilor și prevenirea ruperii lor. Aplică două, trei picături de ulei de avocado în palmă, freacă palmele una de alta, apoi aplică pe păr, la vârfuri și pe lungime. Poți repeta acest tratament în fiecare zi, iar dacă ai părul gras o dată la două zile.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod