Vopsirea părului când ai psoriazis: 8 lucruri de care trebuie să ții cont

Persoanele diagnosticate cu psoriazis trebuie să fie foarte atente la ingredientele care intră în contact cu pielea deoarece pot accentua iritațiile. Psoriazisul localizat la nivelul scalpului este cel mai des întâlnit, iar dacă vrei să-ți vopsești părul trebuie să iei măsuri pentru a preveni efectele secundare.
Psoriazisul de pe scalp este foarte diferit de mătreață. Poate cauza formarea crustelor și desprinderea fragmentelor de mici dimensiuni și necesită folosirea unui șampon special pentru această afecțiune. Deși nu te poți vindeca de psoriazis, nu înseamnă că trebuie să accepți o limitate a creativității și a modului în care vrei să te exprimi prin culoarea părului. Dacă îți dorești o nuanță nouă și intensă sau dacă vrei să elimini firele de păr alb nu ai de ce să te oprești pentru că ai psoriazis, însă trebuie să procedezi cu multă prudență.
Trebuie să-ți creezi o strategie utilă pentru vopsirea părului pentru a te asigura că nu deteriorezi pielea de la nivelul scalpului. Nu va fi atât de simplu și nu vei putea cumpăra direct un pachet de vopsea de la magazin, folosindu-l oricând.
Reacțiile adverse cauzate de substanțele agresive pot afecta scalpul, gâtul, fața și umerii.

 
Iată cum trebuie să procedezi când vrei să te vopsești și ai psoriazis:

 
1. Spune-i stilistului că ai această afecțiune

Dacă vrei să mergi la salon pentru a te vopsi este foarte important să-i spui stilistului dinainte că ai psoriazis. Dacă nu este familiarizat cu această afecțiune, trimite-i câteva articole care explică modul în care trebuie tratat scalpul și ce efecte adverse pot apărea.

 
2. Fă un test pe o porțiune mică de păr

Cel mai sigur pas pentru evitarea efectelor negative este testarea vopselei sau a decolorantului pe o porțiune mică de păr. Este recomandat să încerci o zonă de 3-5cm de la baza gâtului pentru că este un loc sensibil, care va evidenția rapid potențialul de reacții alergice.
Dacă nu apar simptome neplăcute în 24 de ore poți aplica produsul pe tot părul.

 
3. Fii foarte atentă cu vopseaua aplicată în jurul feței

Orice particulă de vopsea care intră în contact cu pielea de pe față, de exemplu cu fruntea, poate păta tenul și ar putea agrava psoriazisul. Aplică o cremă grasă pe bază de lanolină sau vaselină pe linia frunții, în jurul urechilor și gâtului.

 
4. Nu te vopsi când pielea ta nu este într-o stare bună

Dacă ai remarcat că starea scalpului s-a agravat în ultimele zile trebuie să aștepți să se amelioreze înainte de a te vopsi. Niciodată nu trebuie să aplici substanțe cu potențial alergic dacă nu ai psoriazisul sub control. Vei crește riscul de reacții adverse și îți poți agrava afecțiunea.

 
5. „Natural” nu înseamnă neapărat sigur

Vei vedea la raft foarte multe produse pentru vopsirea părului care evidențiază faptul că sunt naturale, dar să știi că și acestea îți pot irita scalpul și necesită un test de toleranță. Evită formulele pe bază de alcool pentru că pot usca pielea și favorizează înroșirea.

 
6. Ocolește produsele care conțin paraphenylenediamine (PPD)

Acest ingredient se află în spatele a peste 90% dintre reacțiile alergice la vopselele de păr, mai ales în cazul persoanelor care au psoriazis, dermatită seboreică sau eczemă. Poate avea complicații fatale sau poate determina probleme respiratorii.
Vopselele în nuanțe de șaten și brunet conțin adesea acest ingredient.

 
7. Încearcă henna, dar nu henna neagră

Dacă îți dorești o nuanță maroniu-roșcată este recomandat să încerci henna. Va avea un efect mai blând asupra părului și scalpului, dar nu trebuie să ai impresia că toate variantele de henna sunt sigure. Evită henna maro închis și pe cea neagră pentru că adesea conțin o cantitate ridicată de paraphenylenediamine (PPD), cauzând reacții alergice.

 
8. Fii atentă la rutina de îngrijire după vopsirea părului

Unele produse destinate tratării psoriazisului de pe scalp nu sunt utile pentru părul vopsit, iar interacțiunea dintre substanțe poate cauza decolorarea părului sau manifestări alergice.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod