Vrei să dai flori cuiva? Fii atent ce mesaj transmiți

Din generație în generație florile reprezintă semnul aprecierii, al mulțumirii, al bucuriei sau al iubirii. Sunt clasice, dar nu au devenit un clișeu. Nu ignora tipul de mesaj pe care îl transmite alegerea ta parfumată, în culori pale sau foarte intense.
Dacă ai început să te îndoiești de atracția florilor în ipostaza de cadou trebuie să le mai dai neapărat încă o șansă. Există foarte multe motive pentru care i-ai putea dărui cuiva un buchet de flori, iar acestea vor transmite un mesaj diferit, în funcție de ocazia care vă unește. Poate că este Ziua Femeii, prietena ta a fost promovată, mama ta a gătit o prăjitură delicioasă sau a făcut curat în toată casa. Florile reprezintă mici recompense parfumate, care aduc zâmbete indiferent dacă este vorba despre sărbători tradiționale, reușite importante sau aspecte minore care dau o stare de bine și mulțumire.
Dincolo de culori și aranjamente complexe, felul în care arată florile și mirosul lor aparte pot deveni modalități foarte variate de a-ți exprima recunoștința, bucuria sau iubirea. Poate ți se pare evident că trandafirii sunt dedicați ocaziilor romantice dar cui ai dărui margarete, floarea soarelui sau liliac?

 
Iată ce mesaj pot transmite florile pe care le alegi:

 
1. Margarete: pentru un nou început

Sunt florile asociate cu regenerarea, noile șanse și începuturile de succes. Există și povestea potrivit căreia cine vede prima margaretă primăvara va avea parte de fericire și bunăstare în următoarele 12 luni.
De asemenea, legendele chinezești spun că dacă o margaretă înflorește în ziua de Anul Nou va aduce noroc în acea casă tot restul anului. 
Alege un buchet de margarete pentru cineva care începe o nouă călătorie, un alt traseu profesional, o persoană care a avut o perioadă foarte dificilă, lipsită de noroc sau pentru o femeie care a devenit mamă pentru prima dată. Ai grijă să nu oferi niciodată o singură margaretă pentru că poate aduce ghinion. Alege numai buchete înmiresmate.

 
2. Iris: pentru afecțiune și căldură

Aceste flori multicolore au fost denumite după zeița curcubeului din mitologia greacă. Simbolizează inspirația, afecțiunea și căldura. Sunt alegerea ideală pentru o prietenă apropiată sau un membru al familiei care a muncit foarte mult la un proiect în ultima perioadă. Nuanțele de alb și albastru sunt foarte populare, dar poți opta pentru orice combinație care te atrage.

 
3. Crizanteme: pentru fericire și o viață lungă

Scrierile chinezești evidențiază importanța crizantemelor încă din secolul al XV-lea. Erau folosite pentru a vindeca durerile de cap, se adăugau la salate sau se consumau sub formă de ceai.
Erau considerate plante nobile și nu puteau fi cultivate în grădinile oamenilor obișnuiți. Se credea că dacă bei un pahar cu vin, îți ștergi buzele cu o crizantemă, apoi îi dai acea floare partenerului tău, acesta va rămâne cu tine pentru totdeauna și îți va fi loial. 
Se spune că 12 bărbați și 12 femei au plecat înotând din China spre insula necunoscută, fără locuitori, care a devenit ulterior Japonia, fiecare ducând câte o crizantemă. În acea țară au persistat legendele și venerația pentru aceste flori. În prezent în Japonia crizantemele sunt considerate simbolul soarelui și sunt celebrate în fiecare an în cadrul Festivalului Fericirii. Nu ezita să-i oferi persoanei iubite un buchet de crizanteme!

 
4. Floarea soarelui: pentru a-i lumina ziua cuiva

Oferă un buchet de floarea soarelui unei persoane foarte practice deoarece aceste flori semnifică atât utilitate, cât și frumusețe. Semințele lor pot fi o gustare crocantă, iar uleiul este folosit adesea pentru gătit.
Asemănarea lor cu soarele le transformă într-un simbol al luminozității, optimismului și bucuriei. Nu numai că amintesc de soare, dar se și mișcă după acesta de-a lungul zilei. Un astfel de buchet este perfect pentru un mesaj de afecțiune, dar care menține o diferență clară de orice aspect romantic.

 
5. Orhidee: pentru lux și rafinament

Datorită atenției speciale de care au nevoie aceste flori pentru a înflori au devenit un simbol al rafinamentului și al grijii pentru detalii. Buchetele de orhidee reprezintă delicatețea, luxul și unicitatea. Oferă acest dar unei persoane pe care o admiri sau pe care vrei să o impresionezi.

 
6. Liliac: pentru o nouă poveste de dragoste

Liliacul reprezintă fluturii în stomac, zâmbetele spontane și sentimentul că te-ai îndrăgostit din nou. Nuanțele speciale fac liliacul foarte popular la petrecerile de logodnă și la nunți. Oferă acest tip de buchet exact la începutul unei povești de dragoste.
De asemenea, liliacul poate semnifica și iubirea dintre o mamă și copilul ei, așa că dacă nu ești îndrăgostit în acest moment îi poți face o surpriză frumoasă mamei tale.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod