Sănătate. Un tratament revoluţionar pentru psoriazis şi vitiligo

Când terapia cu soare nu mai este la îndemână pentru ameliorarea simptomelor, dermatologii recomandă un laser-minune care înlătură tratamentul medicamentos.
Psoriazisul și vitiligo, boli de piele cu incidență crescută în cazul cărora medicii recomandă „terapia naturală cu soare”, atunci când este posibil, sunt mai greu de tratat în sezonul rece. Din fericire, există un laser-minune care suplinește din plin lipsa soarelui de afară, are efecte rapide și scutește pacienții de tratament medicamentos.

Psoriazisul „lovește” 2% din populația România, fiind o boală care afectează profund calitatea vieții. Boala poate debuta la orice vârstă, afectează în mod egal și femeile, și bărbații, și presupune existența unor leziuni eritemato-scuamoase tipice localizate pe scalp, coate, genunchi etc.
Deși cauzele bolii nu sunt pe deplin elucidate, se cunosc o serie de factori declanșatori: stresul, depresia, conflictele frecvente, traumastimele, infecțiile și anumite medicamente.  


Petele provocate de psoriazis, „uscate” de ultraviolete


Psoriazisul are o evoluție favorabilă în timpul verii. În urma expunerii la ultraviolete, desigur, cu o protecție solară ridicată, pacienții au observat adeseori îmbunătățiri pe propria piele în timpul sezonului cald. Razele ultraviolete sunt capabile să suprime sau să reducă semnificativ rata multiplicării celulare care stă, de fapt, la baza apariției întregului proces patologic.


De  asemenea, atmosfera mai umedă din timpul verii poate să îmbunătățească și ea evoluția afecțiunii, deoarece se știe că dacă tegumentele sunt uscate și apare deshidratarea, simptomele bolii se agravează.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod