Sănătate. Tehnica Mohs: Cel mai bun tratament pentru cancerul de piele



Disgnosticul se pune în urma unei biopsii


“Primul pas este diagnosticul corect care se stabilește prin biopsie. Operația pentru îndepărtarea tumorii este esențială. Alte mijloace de tratament ca electrodesicarea, crioterapia, radioterapia, imunoterapia se aplică în unele situații particulare și de multe ori, completează intervenția inițială. Se tratează diferit tumorile recidivante, cele metastatice, tumorile întinse inoperabile sau cele la persoane vârstnice ori imunosupresate”,
afirmă specialistul.



Tehnica Mohs, cea mai bună soluţie


Chirurgia Mohs este de departe metoda de top pentru cancerele de piele. Aceasta constă în îndepărtarea rând pe rând a straturilor cutanate afectate de cancer, până când nu rămâne decât ţesutul sănătos.

“Această metodă permite verificarea extinderii tumorale în timpul intervenției: laboratorul ghidează chirurgul dermatolog în timpul operației, cartografiind rădăcinile tumorii până la marginea lor. În felul acesta, se conservă țesutul sănătos, este îndepărtat tot țesutul bolnav și doar el.
Oferă cea mai înaltă rată de vindecare față de toate celelalte mijloace terapeutice și se poate aplica mai multor tipuri de cancere cutanate. Metoda este foarte importantă pentru tumorile feței și scalpului unde trebuie să te descurci pe arii foarte mici și dificile cum sunt pleoapele, buzele, urechile sau nasul”,
explică dr. Mihaela Leventer.

La ora actuală, aproximativ 3 milioane de oameni se îmbolnăvesc anual de cancer de piele, conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății.
Unul din 3 cancere diagnosticate este situat la nivelul pielii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod