Sănătate. Cum să previi cancerul de piele? Sfaturile unui expert

Controlul dermatologic trebuie făcut anual, la fel ca analizele de sânge, avertizează medicul dermatolog Mihaela Leventer.
Așa cum suntem sfătuiți să facem an de an analizele de rutină, așa ar trebui să mergem și la dermatolog, pentru un control, cel puțin o dată la 12 luni, recomandă specialistul.

Motivul principal este cancerul de piele care este diagnosticat în fiecare an la 3 milioane de persoane din întreaga lume, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Expunerea la soare fără niciun fel de măsură de precauție are consecințe dramatice și tot mai des întâlnite.

“Controlul anual al pielii este obligatoriu cu atât mai mult cu cât recent a fost tras semnalul de alarmă asupra riscului sporit de a dezvolta melanom malign de novo (din senin) - chiar și în cazul persoanelor care nu au alunițe.
Iată, lipsa acestora nu este o asigurare de sănătate veșnică, deoarece persoanele care nu le au pot face cancere cu evoluție mai gravă. Controlul anual permite surprinderea din timp a unor leziuni cutanate riscante”,
afirmă

Nu numai aluniţele pot fi periculoase


Alunițele sunt primele semne de pe piele care trebuie să vă pună pe gânduri, mai ales dacă sunt asimetrice, au margini neregulate, mai multe culori și cresc în dimensiune. Dar nu singurele. Și leziunile provocate de expunerile la ultraviolete, precum keratozele solare, pete roşii, aspre şi descuamate, de pe față, scalp, urechi, braţe, se pot transforma în carcinoame spinocelulare, o formă de cancer cutanat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod