Sănătate. Cum să previi cancerul de piele? Sfaturile unui expert

Foto: medicul Mihaela Leventer, fondatoarea clinicii Dr Leventer Centre


“Se pot întâlni concomitent mai multe alunițe active pe pielea unei persoane, precum și mai multe leziuni canceroase independente la același pacient”, explică medicul.

Cancerul de piele se tratează cu succes dacă este depistat în stadii incipiente. În cazul în care pacienții ajung târziu la medic, consecințele pot fi dintre cele mai grave.

“Persoanele în stadii avansate de cancer cutanat suferă mutilări importante.

Carcinoamele bazocelulare, deși nu au un risc vital, pot distruge structuri anatomice importante. Am văzut, adesea, pacienți fără buză, nas, ureche sau un ochi trăind cu un imens handicap. Unele tumori au o evoluție spre deces dacă nu sunt tratate în stadii incipiente. Ignorarea semnelor pielii produce multă suferință și costuri ulterioare mari”, afirmă medicul.

La ora actuală, costurile unei intervenții de eliminare a unei leziuni maligne în stadii incipiente încep de la 200 de lei într-o clinică privată.
Însă sumele investite în tratament cresc în cazurile în care boala este avansată și se impun teste precum biopsia, analizele imunohistochimice, depistarea de ganglion santinelă și investigațiile radiologice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod