Cum să te bronzezi rapid și să îți menții mai multă vreme bronzul

Vrei să afli cum poți să te bronzezi rapid, iar bronzul să dureze? Iată ce ai putea să faci!
Pentru multe dintre noi, obținerea acelui bronz aurit, perfect, este unul dintre obiectivele verii. Dar obținerea bronzului nu este întotdeauna ușoară sau rapidă și, cu siguranță, nu ar trebui să compromită sănătatea pielii tale.
 
Așadar, cum poți grăbi procesul, asigurându-te în același timp că o faci într-un mod sigur? Ei bine, iată câteva sfaturi care să te ajute.
 

Cum să te bronzezi rapid și să îți  menții mai multă vreme bronzul 

 

Pregătește-ți pielea

 
Pielea bine hidratată și exfoliată este cheia unui bronz uniform și durabil. Așadar, înainte de a te expune la soare, ești sfătuită să faci un duș și să exfoliezi pielea cu un scrub delicat. În acest fel, vei îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, ceea ce va permite soarelui să penetreze mai eficient. Mai mult, prin eliminarea celulelor moarte, se minimizează riscul de pete solare neuniforme și se facilitează un bronz omogen și radiant.
 

Aplică loțiune de bronzare

 
Loțiunile de bronzare nu numai că ajută la accelerarea procesului de bronzare, ci și la protejarea pielii de soare.
Acestea conțin, de obicei, ingrediente care încurajează producția de melanină și antioxidanți care protejează pielea de daunele cauzate de razele UV. Cu toate acestea, este crucial să alegi un produs cu un factor de protecție solară adecvat tipului tău de piele și să îl reaplici la fiecare două ore, precum și după fiecare baie în mare sau în piscină.
  

Adoptă o alimentație bogată în beta-caroten

 
Ceea ce mănânci poate influența modul în care te bronzezi. Anumite alimente, precum morcovii, mango și spanacul, sunt bogate în beta-caroten, o substanță care poate îmbunătăți culoarea pielii. În timp ce beta-carotenul nu te va face să te bronzezi instantaneu, consumul regulat al acestuia poate ajuta pielea să obțină o nuanță mai caldă și mai aurie. În plus, beta-carotenul are proprietăți antioxidante puternice care pot ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor oxidative cauzate de razele solare.
 

Hidratează-te

 
Hidratarea este esențială în orice regim de îngrijire a pielii iar bronzul nu face excepție.
În timpul expunerii la soare, pielea ta poate pierde rapid umiditate, ceea ce poate duce la uscarea acesteia și la un bronz care nu durează. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că bei multă apă în timpul zilei și că aplici o cremă sau un ulei hidratant după fiecare sesiune de bronzare. Acest lucru va ajuta la menținerea elasticității și supleței pielii și la prelungirea duratei bronzului tău.
 

Fii răbdătoare și constantă

 
Bronzul sănătos și de durată nu apare peste noapte. Este esențial să îți expui pielea treptat soarelui, începând cu sesiuni de bronzare mai scurte și crescând durata treptat, evitând totodată orele de vârf ale soarelui. Prin adoptarea acestei abordări, vei asigura un bronz frumos, uniform și sănătos, care să te facă să te simți bine în pielea ta.
 

Cum să iți menții un look radiant post-vacanță

 
Te-ai bucurat de soare, ai obținut bronzul dorit iar acum vrei să îți păstrezi strălucirea cât mai mult timp posibil? Iată câteva sfaturi despre cum să îți menții bronzul chiar și după ce vacanța se încheie.
 

Hidratarea este esențială

 
După cum am menționat și anterior, hidratarea joacă un rol vital în menținerea unui bronz frumos și durabil.
Pielea uscată tinde să se exfolieze mai repede, lucru care poate duce la pierderea bronzului. Asigură-te că bei suficientă apă și folosește o cremă hidratantă sau un ulei pentru corp în fiecare zi.
 

Alimentația adecvată

 
Continuă să consumi alimente bogate în beta-caroten și antioxidanți. Fructele și legumele precum morcovii, caisele, mango, spanacul și ardeii sunt opțiuni excelente. De asemenea, consumul de alimente bogate în vitamina E, precum nucile, semințele și uleiurile vegetale, poate contribui la menținerea sănătății pielii.
 

Exfolierea cu măsură

 
Deși exfolierea este un mod excelent de a îndepărta celulele moarte de pe piele, este important să o faci cu măsură atunci când încerci să îți menții bronzul. Exfolierea prea agresivă poate duce la dispariția bronzului mai repede. Optează pentru un exfoliant delicat și folosește-l numai o dată pe săptămână.
 

Loțiuni de bronzare

 
Loțiunile de bronzare nu sunt utile doar pentru obținerea unui bronz, ci și pentru menținerea acestuia.
Multe dintre aceste produse conțin ingrediente care pot ajuta la extinderea duratei bronzului. Asigură-te că alegi un produs care se potrivește nevoilor pielii tale.
 
Urmând aceste sfaturi, poți păstra acel aspect estival și după întoarcerea la rutina zilnică. Chiar daca nu poți opri trecerea timpului, poți prelungi acele momente în care te simți ca și cum ai fi încă pe plajă, bucurându-te de soare. Și chiar dacă nu mai ești la malul mării, bronzul tău va fi un memento al zilelor de vacanță.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod